Jak pochopit i to nejsložitější snadno a rychle

Velky vysvetlovac 1
Randall Munroe se rozhodl co nejjednodušeji popsat velmi složité stroje, zařízení, jevy atd., aby je pochopily i malé děti. Netradičně zpracovává různá témata a používá jednoduchý jazyk. Čtenáři naleznou odpovědi na řadu zvídavých otázek.

Do rukou se vám dostává kniha, kde autor co nejjednoduššími slovy popsal i velmi složité stroje, zařízení, události, jevy a procesy takovým způsobem a takovými výrazy, aby to pochopily i celkem malé děti. A tak se dozví, jak a proč se na Mars vysílá vesmírné vozítko, co dělá s prádlem sušička, ale také třeba jak funguje americká ústava nebo proč Země není úplně kulatá. Každý vysvětlovaný předmět nebo proces doprovází názorná ilustrace s jednoduchými popisky a vysvětlivkami. Kniha zaujme netradičním způsobem zpracování témat i jednoduchým jazykem přizpůsobeným vnímání a slovní zásobě dětí.

Ukázka z knihy

velky_vysvetlovac_ukvelky_vysvetlovac_UK2velky_vysvetlovac_UK3

Velký vysvětlovač

Složité věci popsané jednoduchými slovy
Autor: Randall Munroe
Přeložil: Jiří Petrů

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 235×335 mm
ISBN: 978-80-7252-717-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Velký vysvětlovač vydalo nakladatelství Práh.

O autorovi

Randall Patrick Munroe (*1984) působil v NASA jako odborník na robotiku. Zaměřuje se na témata jako matematika, technika, věda, populární kultura atd.  Napsal knihu Co kdyby?


Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký vysvětlovač
Složité věci popsané jednoduchými slovy

Munroe, Randall

Práh, 2017

Napsat komentář