Rozsviťte si den úsměvem

Do-noveho-tydne-s-humorem-perex
Smíchu a veselí není nikdy dost! Dopřejte si v těchto nepříznivých časech chvilku pro sebe a bavte se. Rádi vám s tím pomůžeme. Spolehlivé pomocníky k vykouzlení úsměvu na tváři najdete v dnešních knižních tipech.

Veselé příhody, teorii smíchu a úsměvu, ale i návody, jak dojít k vyrovnanosti a spokojenosti, nabízí český psychiatr Karel Nešpor ve své nové publikaci Úsměvy, zkušenosti, výstřednosti.

Úsměvy, zkušenosti, výstřednosti

„Kdybych měl plnovous, tak se nebudu ke kuřákům raději ani přibližovat!“
Známý český psychiatr se ve čtyřech oddílech knihy opět pozastavuje nad absurditami každodenního života i nad jeho krásou, které si povšimne jen ten, kdo si na ni udělá čas. Nechybí ani půvabné historky z abstinentského života. První část knihy se věnuje různým aspektům smíchu a úsměvu, druhá část se zabývá mj. bludy a bludíky, cudnou a necudnou reklamou či transformačním účinkem vděčnosti a třetí část pojednává o vhodných technikách a návodech vedoucích k tělesné i duševní vyrovnanosti.
Najdete zde krátké příběhy – zamyšlení, pousmání, tu a tam zenovou kontemplaci nebo krátký, úderný verš. Čtenáře textem opět doprovází mudrlant pan Zkoumal.

Autor: Karel Nešpor

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 129×200 mm
ISBN: 978-80-262-1669-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Úsměvy, zkušenosti, výstřednosti vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Usmevy-zkusenosti-vystrednostiProhlédněte si celou ukázku.

O autorovi

MUDr. Karel Nešpor, CSc., je český psychiatr specializovaný na léčbu návykových nemocí, publicista a pedagog. Má za sebou rozsáhlou přednáškovou a publikační činnost. V Portále vyšly mimo jiné jeho knihy Jak překonat hazardNávykové chování a závislostSebeovládáníDuševní pružnost v každodenním životěKudy do pohody a Jak být milejší.

Zdroj informací: Portál

————————————————

U souboru veselých historek Kristiny Hlaváčkové nuda rozhodně nehrozí. Žádnému ze čtenářů patrně nevydrží vážný výraz u situací, kdy se hlavní protagonistce smůla jako naschvál lepí na paty. Zkrátka Pořád se to…

Pořád se to…

I když se snažím procházet životem jako seriózní a hlavně nenápadná osoba, dějou se mi… věci. No dobře, jsem spíš komická figurka, co na sebe poutá pozornost svými eskapádami. Ale já za to nemůžu! Vážně! Co může, to se podělá. Ono samo se to, ale zato pořád! Chcete se zasmát a hlavně na cizí účet? Pak jsou pro vás tyto historky naprosto ideální. Ono totiž překvapivě… POŘÁD se to…

Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 120×189 mm
ISBN: 978-80-271-1784-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Pořád se to… vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Léto, horko – ke kavárně patřila zahrádka. Šéf mě poslal, abych ze stolečků uklidila sklo. Když viděl, jak to nosím po pár kusech, s  lehce škodolibým úsměvem mi vrazil do ruky tác. Jako… mělo to logiku. Na podnos jsem naložila, co se vešlo, talíře, příbory, skleničky od vína, půllitry, několik lahví od Mattonky… Chtěla jsem udělat dobrý dojem.
Vyrazila jsem zpět do místnosti. Přes naložený tác jsem přehlédla ani ne deseticentimetrový schůdek. A  nějak zásadně neumím při chůzi zvedat nohy. Zakopla jsem. Neustála jsem to. Rozplácla jsem se. Podnos mi setrvač‑ ností vyletěl z ruky a s ním náklad porcelánu, skla a příborů. Rachot byl ohlušující. Rozbilo se úplně všechno. Až na jeden jediný velký talíř, který se s posměšným ojojojnk chvíli točil na zemi a při dopadu se rozpůlil. Na dvě dokonalé poloviny. (str. 5)

Stáhněte si delší ukázku a pokračujte ve čtení.

O autorce

Kristina Hlaváčková strávila část svého dětství s rodiči v Nigérii. První školní léta tak střídavě navštěvovala základní školu v Čechách a výběrovou americkou školu v Nigérii. Přesto, že pochází z architektonické rodiny, projevovala vždy spíše humanitní, nikoliv technické sklony. V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě, kde poznala jednu ze svých životních lásek – keramiku, a poprvé odmaturovala. Druhou maturitu absolvovala v Čechách. V roce 2008 složila překladatelskou státní zkoušku z angličtiny a překlady jsou velkou, i když zdaleka ne jedinou, součástí její profesní kariéry. Do světa literatury vstoupila jako autorka úspěšné fantasy trilogie Dračí oči (Čarodějka, Černý jezdec, Pramen moci). Překládala titulky seriálů pro MTV, texty pro prestižní čínský architektonický časopis, jako překladatelka spolupracuje s ČVUT. Studium na Karlově univerzitě dokončila při zaměstnání a v současnosti pracuje jako Office Manager v architektonické firmě. Mezi její poslední knihy patří Ono samo se to… nebo Ohnivé ostří. Můžete se začíst do jejích povídek v naší rubrice Čtení ke kávě.

Zdroj informací: Cosmopolis

————————————————

Zdravotní potíže a zábava ve formě komiksu? Žádný problém! Nick Seluk shromáždil celkem 24 autentických příběhů. Kromě zábavy mohou poskytnout oporu těm, kteří v nich najdou sami sebe.

Střeva a já: Jak jsme se rozešli

Fascinující, bizarní a zcela pravdivé historky o zdravotních potížích.
Záhadné nemoci. Děsuplná zranění. Rentgenové snímky odhalující něco podivného zaseknutého ve vaší noze. Celkem 24 příběhů o skutečně zvláštních, ale zcela pravdivých příhodách formou zábavných komiksů od bestsellerového autora
Nicka Seluka.
Budete se smát, plakat, možná se vám bude chtít zvracet. Ale to nevadí, to je naprosto v pořádku, jsme jenom lidé a naše těla se ne vždy chovají tak, jak bychom chtěli. Ať už vaše tělo vyvádí jakékoli psí kusy, díky této knize budete vědět, že v tom nejste sami. Možná vám pomůže vaše potíže lépe zvládnout, možná zjistíte, že máte úplně jiné problémy, než jste si mysleli, možná se budete jen bavit nad neštěstím druhých.
Po devíti letech strávených na pozici grafika v korporačním prostředí se Nick rozhodl následovat svůj odvěký sen stát se profesionálním kreslířem komiksů. V dětství čerpal inspiraci z klasických komiksů, jako je např. Garfield nebo Simpsonovi. Nick je mimo jiné autorem tří komiksových knih o příhodách Srdce a Mozku, z nichž první vyšla česky ve vydavatelství Zoner Press.

Autor: Nick Seluk
Přeložila: Iva Šišperová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 165×212 mm
ISBN: 978-80-7413-421-0
Doporučená cena: 296 Kč

Knihu Střeva a já: Jak jsme se rozešli vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Streva-a-ja-Jak-jsme-se-rozesli

Prolistujte si kompletní ukázku.

————————————————

Pokud existuje dokonalý rodič, v následujícím komiksovém manuálu jej rozhodně nepotkáte. Naopak, shrnuje množství kritických situací, které mnozí rodičové důvěrně znají. Ptáte se, jak přežít rodičovskou dovolenou? Já to měl první! vám nabídne odpověď.

Já to měl první!

Taky občas ráno počítáte, kolik hodin ještě zbývá, než půjdou zase spát? A když už jich máte akorát tak dost a konečně je uložíte, prohlížíte si v mobilu jejich fotky? Taky jste byli přesvědčení, že budete mít to nejklidnější a nejvychovanější dítě – do chvíle, než se vám narodilo? A taky máte občas pocit, že jste ten nejneschopnější rodič na světě?
Nejste v tom sami! Přesvědčte se a zasmějte se situacím, při kterých vám běžně do smíchu není.

Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou
Autorka: Barbora Brůnová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 155×228 mm
ISBN: 978-80-7650-122-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Já to měl první! vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Ja-to-mel-prvni

Pokračujte v prohlížení.

O autorce

Barbora Brůnová je ilustrátorka dětských knih, učitelka francouzštiny a výtvarné výchovy, v současné době na rodičovské dovolené se dvěma syny. Dříve učila na gymnáziu, pedagogické škole i ZUŠ, ale postupně se začala více a více věnovat vlastní tvorbě. Ilustrovala knihy například pro nakladatelství Slovart, Fragment, Extra Publishing nebo Edice České televize.

Zdroj informací: Pointa

————————————————

Z lidského nezdaru a kotrmelců těží i náš závěrečný titul Zřícenina na krku a jiné katastrofy. Trelawneyovi žijí na zámku. Ten však namísto pohádkového sídla připomíná obydlí z nočních můr. Podaří se značně zchudlé rodině zachránit svou čest i letitou stavbu?

Zřícenina na krku a jiné katastrofy

Kdo nikdy nesnil o životě na zámku… bez střechy, ústředního topení a s břečťanem místo nábytku? Rozlehlý cornwallský zámek Trelawney se všemi svými věžemi, okrasnými hláskami, pokojem pro každý den v roce, šesti kilometry chodeb a 500 tisíci akry půdy dlouho představoval okázalou a nepřehlédnutelnou vizitku svých majitelů. O 700 let, 24 finančně negramotných hrabat, 2 světové války a 1 finanční krizi později je rodina Trelawneyů úplně švorc a velkolepé sídlo jim padá na hlavu. Přesto následníci rodu – hrabě Kitto, jeho manželka Jane, jejich tři rozmazlené děti, pes, Kittovi staří rodiče a teta Tuffy, etymoložka studující blechy – žijí dál na chátrajícím zámku, kde je víc místností se zdmi porostlými břečťanem než těch, kam nezatéká, a dělají jakoby nic. Když do zámku dorazí dopis oznamující příjezd Ayeshy – dcery krásné Anastazie, dávné přítelkyně Jane, spustí se lavina událostí, která převrátí celé sídlo i život jeho obyvatel naruby. Rozhádaná rodina se musí spojit a přijmout zpět také Kittovu odloučenou sestru Blaze, aby zachránili sídlo i čest rodiny. Jane a Blaze rychle zjišťují, že dům sám je jen velmi malou součástí toho, co doopravdy drží jejich rodinu pohromadě.

Autorka: Hannah Rothschildová
Přeložila: Drahomíra Michnová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 133×208 mm
ISBN: 978-80-7625-111-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Zřícenina na krku a jiné katastrofy vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Zazvonil jí mobil. Na displeji vyskočilo „Clarissa“, takže volala tchyně. Jane měla sto chutí hovor nepřijmout, ale povinnost a zvyk ji přiměly k opaku.
„Dnes budeme večeřet brzy. Hrabě se cítí trochu unavený.“ Tchyně zavěsila, aniž se obtěžovala nějakým pozdravem.
Jane se stala služkou a mohla to zazlívat jen sama sobě; vždycky se snažila vyhovět, i když to s ochotou příliš nepřeháněla. Ještě že se alespoň stará teta Tuffy držela ve svém domku v parku; Jane ji tu a tam zahlédla, jak cupitá někde venku, ale obě byly rády, když se mohly jedna druhé vyhnout. (str. 16)

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚsměvy, zkušenosti, výstřednosti

Nešpor, Karel

Portál, 2020

zobrazit info o knizePořád se to…

Hlaváčková, Kristina

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeStřeva a já: Jak jsme se rozešli

Seluk, Nick

Zoner Press, 2020

zobrazit info o knizeJá to měl první!
Komiksový manuál, jak přežít rodičovskou dovolenou

Brůnová, Barbora

Pointa, 2020

zobrazit info o knizeZřícenina na krku a jiné katastrofy

Rothschildová, Hannah

Metafora, 2020

Napsat komentář