Romantika pro dívky

Tipy_To se muze stat jen ve filmu_Spolu jsme dokonala holka
Dnes potěšíme všechny romantické duše, které mají rády příběhy o lásce a vztazích. Přinášíme vám hned dva hezké tipy, jež vás rozveselí, dojmou a přimějí k zamyšlení.

Další román oblíbené autorky Holly Bourneové, To se může stát jen ve filmu vypráví o dívce jménem Audrey, která už má lásky plné zuby. Pak ale potká filmaře Harryho. A tím začíná zábavný příběh prostý jakýchkoli klasických klišé…

To se může stát jen ve filmu

Autorka: Holly Bourne
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-779-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu To se může stát jen ve filmu vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Hvězda young adult literatury Holly Bourne v této navýsost zábavné a dojemné knize řeší, co je to opravdová láska. Audrey má „lásky“ plné zuby. Od chvíle, kdy se zhroutil vztah jejích rodičů, je její matka jako tělo bez duše. Audrey si najde brigádu v kině, aby nemusela sedět doma, a potká tam začínajícího filmaře Harryho. Nikdo nečeká, že se do sebe tak rychle a tak bezhlavě zamilují. Nebude to ale snadné, protože skutečná láska není jako ta ve filmech… Jejich love story neobsahuje scénu s líbáním ve sněhové vánici nebo zběsilý úprk chodbami letiště. Zato je v ní spousta zmatku a bolesti, ale také naděje a úžasu. A platí v ní úplný zákaz laciných klišé!

 

Ukázka z knihy

Svíčky jsem teda nečekala.
Byl jich plný kinosál – čajové svíčky, takové ty zavalité bílé svíčky, které najdete v kostelích, tenké svíčky ve svícnech. Sálalo z nich takové teplo, až mě svědila kůže.
Zamrkala jsem a potřásla hlavou. „Co to sakra…?“
A pak jsem uviděla Harryho.
Tvářil se, že je sám se sebou náramně spokojený. Vlasy mu trčely do všech stran, ruce měl zabořené v kapsách, hlavu nakloněnou, na rtech svůj typický úsměv, ve kterém se mu blýskaly zuby. V mihotavém světle svíček vypadal jako hologram.
Harry… (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Holly Bourne

Holly Bourne je britskou autorkou píšící pro mládež. Také píše online články o feministických otázkách.  Úspěch slavila s románem Už jsem normální?!? (naše recenze) a následoval druhý díl Je tohle láska? a třetí díl Jsem holka. Co s tím?. Je také autorkou knih Jsme všichni sněhové vločky? a A jak se vám líbím teď?.

 

#BOOKLAB

Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Značka se zaměřuje na žánry young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

————————————————

Pokud jste si oblíbili knížku Bezchybná, inspirovanou slavnou Rostandovou hrou Cyrano z Bergeracu, pak by se vám mohl zalíbit také roztomilý dívčí román Spolu jsme dokonalá holka od Ariel Kaplanové. Bethany a Aphra jsou nejlepší kamarádky. Jedna je krásná, druhá vtipná a odvážná. Obě jsou zamilované do Grega, který pokukuje po Bethany. Místo ní ale omylem napíše Aphře, která se rozhodne kamarádce pomoct. Koneckonců, obě dohromady tvoří dokonalou holku.

Spolu jsme dokonalá holka

Autorka: Ariel Kaplanová
Přeložila: Ivana Svobodová

Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Formát: 165×210 mm
ISBN: 978-80-271-2287-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Spolu jsme dokonalá holka vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Bethany a Aphra jsou nejlepší kámošky. Bethany je k zbláznění krásná, Aphra je vtipná a odvážná. Obě potřebují zapracovat na svém sebevědomí. Ale spolu? Spolu dohromady dají jednu dokonalou holku. Až na to, že se obě zakoukaly do jednoho kluka, do Grega, který shodou okolností plynule ovládá šest řečí – vlastně sedm, pokud počítáte řeč žhavých pohledů… Aphra je přesvědčená, že o ni Greg nestojí, takže když jí napíše v domnění, že píše Bethany, rozhodne se kamarádce pomoct a začne mu jejím jménem odepisovat. Bethany pak vyráží s Gregem na rande. Prostě geniální plán. Co by se mohlo pokazit?

 

Ukázka z knihy

Někdy, když v noci ležím v posteli a dívám se na potemnělý strop, říkám si, že největší problém anglicky mluvícího světa je to, že nechápeme lásku.
Usoudila jsem, že za to může náš omezený slovník. Máme jediné slovo: láska. A očekáváme, že bude znamenat všechno. Až na to, že je těžkopádné a nepřesné a bývá příčinou nedorozumění, zlosti, frustrace a slz.
Staří Řekové měli podle mě lepší systém: víc slov pro lásku, jiné slovo pro lásku v různých podobách. Když milujete svého kamaráda, je to filia. Když milujete svou mámu, je to storgé. Když milujete toho super sexy kluka, který sedí ve vedlejší lavici v biologii, je to erós. (str. 9)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ariel Kaplan

Ariel Kaplan se narodila v Kalifornii a vyrostla ve Virginii, kde žije dodnes. Podařilo se jí dvakrát přežít proces přijímání na vysokou školu, aby získala její bakalářský titul z College of William and Mary a její MLS ze Florida State University. Přesto má i nadále sny, ve kterých nevystudovala a musí opakovat školu od třetí třídy jako dospělý. Její první kniha, Grendelův průvodce po lásce a válce, byla vybrána jako kniha Indies Introduce a získala i jiná ocenění.

Zdroj informací: amazon.com

 

Nakladatelství Cosmopolis

cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám tipy pro dívky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo se může stát jen ve filmu

Bourne, Holly

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeSpolu jsme dokonalá holka

Kaplanová, Ariel

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář