Ne tak sladký život po třicítce

A jak se vam libim ted_uvodni
Jak vypadá skutečný život skrytý za maskou sociálních sítí? Odpověď najdete v románu Holly Bourneové, upřímném příběhu o přátelství.

Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. Tori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný… Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě udělala…

 

A jak se vám líbím teď?

Autorka: Holly Bourneová
Přeložila: Radka Klimičková

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-793-5
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu A jak se vám líbím teď? vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Dívám se na to moře nedočkavosti. Je v něm příliš mnoho tváří na to, abych je rozpoznávala jednotlivě, ale dívají se všechny stejně. Všechny září. Oči jsou vlhké, ruce semknuté.
Visí na každé mojí slabice.
Dostávám se k té dobré části. K té části, o níž vím, že na ni čekali. K tomu kousku, na který jsem je připravovala. Projdu se po pódiu ve značkových lodičkách a uhladím si šaty od návrháře. Vypadám přesně tak, jak má úspěšná žena vypadat. Upravená, vytrhané obočí, se zvýrazněnými přednostmi, konturováním obličeje… ale nijak očividně. Podívám se na ně. Na jejich dychtivé, nedočkavé tváře. (str. 12)

 

Ohlasy

Autentická a vtipná kniha, se kterou se určitě ztotožníte. Já jsem to taky všechno prožila. Bridget Jonesová nové generace!

Carmel Harringtonová, spisovatelka

V této knížce se najde každý, kdo se musel projít po emočním minovém poli, jakým je život po třicítce.

Red Online

Tento román pozorně sleduje různé oblasti života dnešních mladých žen – feminismus, vztahy, duševní zdraví a mateřství –, a navíc je velice, velice zábavný.

The Bookseller

Bourneová šikovně prozkoumává nesoulad mezi tím, jak sami sebe prezentujeme online a jak vypadá naše offline realita.

The Sunday Times

 

Holly Bourneová

Bývalá novinářka Holly Bourneová je autorkou četných bestsellerů pro mládež, včetně románů Už jsem normální?!? (2015, česky Slovart 2017) a Je tohle láska? (2016, česky Slovart 2018), v nichž se zabývá tématy jako psychické zdraví a dospívání. Za své knihy, jichž se dosud prodalo více než sto tisíc výtisků, získala řadu ocenění. Byla také porotkyní v soutěži BBC Young Writers’ Award 2017. Její první román pro dospělé A jak se vám líbím teď? se stal bestsellerem deníku The Times a dostal se do výběru nejlepších knih roku 2018 magazínů Red a Stylist. Filmová práva na knihu byla prodána společnosti Ecosse Films (filmy Vášeň a cit či Hampstead).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeA jak se vám líbím teď?

Bourneová, Holly

Host, 2019

Napsat komentář