Procházka lesem

Moudrost lesa audiokniha
Vydejte se na netradiční procházku lesem, díky níž poznáte jeho skutečnou podobu a objevíte kouzlo přírody. Les totiž není jen shluk stromů, ale má svůj vlastní, hluboký smysl. Cestou poznání vás provede hlas Aleše Procházky.

Procházka lesem s nejproslulejším německým hajným.
Peter Wohlleben, hajný s vášní pro les, nám ukazuje les takový, jaký je a jaký by být mohl. To, co mylně považujeme za nedotčenou přírodu, je jenom masa stromů, která má sloužit účelům lesního hospodářství a lovu. Přirozeně rostoucím stromům se daří v pospolitosti, která skrývá mnohá tajemství – od téměř neprozkoumaných spodních vrstev lesní půdy až po nejvyšší vrcholky. Spolu s Peterem Wohllebenem znovu objevíme kouzlo přírody a hluboce porozumíme životu – a soužití – stromů. přírody a hluboce porozumíme životu – a soužití – stromů.

Moudrost lesa (audiokniha)

Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Magdalena Havlová
Interpret: Aleš Procházka

Vazba: CD
ISBN: 8594186120307
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Moudrost lesa vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si také poslechnout ukázku.

O autorovi

Peter Wohlleben (*1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatSlyšíš, jak mluví stromy a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků. Přečtěte si také náš článek o knize Tajemné pouto mezi člověkem a přírodou. A můžete si poslechnout audioknihu Citový život zvířat či Víš, kde bydlí zvířata?

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O interpretovi

Aleš Procházka je absolvent DAMU, šestnáct let strávil v Divadle pod Palmovkou, kde zazářil v desítkách rolí, dnes ho můžeme vidět na prknech Divadla na Vinohradech. Jeho tvář znají diváci z řady televizních seriálů, mimo divadlo se nejraději věnuje rozhlasové tvorbě. V dabingu propůjčil svůj výrazný hlas mnoha hvězdám – Tomu Hanksovi, Kevinu Spaceymu, namluvil i agenta Coopera v kultovním Lynchově seriálu Twin Peaks nebo Severuse Snapea v sérii filmových adaptací příběhů o Harrym Potterovi.

Zdroj informací: Audiotéka.cz


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoudrost lesa (audiokniha)

Wohlleben, Peter

Kazda, 2020

Napsat komentář