Láska je všude kolem nás

Knizni tipy_laska ze vsech uhlu
Dnes máme romantickou náladu, a proto vám přinášíme hned tři zamilované tipy pro ženy, u kterých se dojmete, zasmějete i rozpálíte.

Přečtěte si milý romantický příběh Dvacet jedna pravd o lásce, psaný formou seznamu a překypující ironií i vtipem.

Dvacet jedna pravd o lásce

Autor: Matthew Dicks
Přeložila: Michala Marková

Počet stran: 356
Vazba: vázaná
Formát: 153×205 mm
ISBN: 978-80-257-3222-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Dvacet jedna pravd o lásce vydalo nakladatelství Argo.

Knihkupec Dan Mayrock je sympatický neurotik sžíraný mnoha vnitřními nejistotami. Na radu psychologa si svůj svět začal organizovat do seznamů, a tak životem prochází s tužkou v ruce a neustále si všechno katalogizuje: svoje obavy, že ho jeho skvělá žena Jill přestane mít ráda, závratné tempo, kterým se tenčí rodinné úspory, hrůzu z toho, že selže coby živitel rodiny, tajnou paniku, kterou ho plní jeho bigotní zaměstnankyně, i naprosto pitomé dotazy zákazníků. Pokud vám připadá, že seznam je coby románová forma zcela nepoužitelný, autor vás brzy vyvede z omylu: už po pár stránkách se z pečlivě organizovaných sloupečků začne formovat šíleně vtipný i dojemný příběh nejroztomilejšího knihkupce pod sluncem, který zoufale zbožňuje svoji ženu, bankrot mu dýchá na krk a v honbě za záchranou rodiny, která se má co nevidět rozrůst, se nezdráhá vykřesat v sobě značně sebedestruktivní sklony. Pokud máte rádi hrdiny typu Adriana Molea a Bridget Jonesové, je tohle kniha pro vás.

 

Ukázka z knihy

Dvacet jedna pravd o lasce_ukazka

 

Matthew Dicks

Americký spisovatel Matthew Dicks vystudoval Trinity College v Hartfordu ve státě Connecticut. Pracuje jako učitel na základní škole. Jeho knihy pro děti byly přeloženy do více než 25 jazyků. V češtině vyšel román Paměti imaginárního kamaráda (Argo, 2014). Žije v Newingtonu se svou ženou a dvěma dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Vypůjčený život je dalším titulem z edice 7lásky nakladatelství Metafora a nadchne všechny fanoušky (či spíše fanynky) romantické komedie Prázdniny.

Vypůjčený život

Autorka: Ashley Farleyová
Přeložila: Veronika Kratochvílová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7625-119-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vypůjčený život vydalo nakladatelství Metafora v edici 7lásky.

Dvě kamarádky z dob studií na univerzitě, Lena Browderová a Olivia Westcoatová, se po třiceti letech náhodně setkávají na nečekané křižovatce: v letištním salonku v Atlantě. Obě mají pocit, že se jejich život dostal do slepé uličky, a jsou odhodlané začít znovu a jinak. Lena je na útěku z domova před mužem, který ji tyranizuje, i před svou nevděčnou a nesoběstačnou dospělou dcerou. Olivia ani po dvou letech nemůže zapomenout na bývalého manžela, a navíc se ve své kariéře ocitla úplně jinde, než by chtěla. Obě touží nechat minulost daleko za sebou a začít znovu. Euforicky si připijí na nový začátek, který začíná spontánním rozhodnutím. Dohodnou se, že si na měsíc znovuobjevování vymění bydlení. Lena bude bydlet v Oliviině moderním bytě v Charlestonu a Olivia na oplátku v Lenině opuštěné chatě u řeky ve Virginii. Dvě dokonalá místa k úniku. Třicet dnů na to začít znovu. Následující měsíc poskytne oběma příležitost ohlédnout se za svým životem, přehodnotit své postoje a otevřít se novým příležitostem. S novou perspektivou a oživením starého přátelství Lena s Olivií nejen nacházejí své vášně, ale znovuobjevují sebe samé a získávají zpět to, co ztratily. A když se na obzoru objeví nečekaná romance a možnost vydat se v kariéře úplně novým směrem, nastává čas sebrat odvahu a riskovat. Aby opravdu dostaly druhou šanci, budou pro to obě muset něco udělat, leccos přehodnotit a mnohé změnit. Budou mít nakonec život, o jakém sní?

 

Edice 7lásky

7lásky jsou jako dveře do knihovny plné krásných příběhů, veselých i dojemných. Stačí je otevřít a ponořit se do některého z nich. Každý měsíc vás vezmou na objevnou cestu. Zpestří váš život. Pohladí vás a pobaví. 7lásky vás chytí za srdce, jsou totiž jako jeho tep. Někdy rychlý, vzrušený, jindy klidný, zamyšlený… Při čtení se naladíte na jeho rytmus. Budete se smát i plakat. S hlavními hrdiny prožijete jejich příběh a možná v něm rozpoznáte i část toho svého. Edice vydala např. tyto knihy: Knihkupectví na Bylinkovém náměstíMed v hlavě, marmeláda v srdciDevět tváří tebe, Znám tě ze svých snůNeviděla jsem tě přicházet, Láska a kozy na venkověMuž, který už nikdy nebude spát vedle měLáska a sýr v PařížiNěkdy je hezké, že mě miluješ a Den, kdy jsme se potkali.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

 

Ashley Farleyová

Ashley Farleyová je amatérskou fotografkou, devětadvacet let manželkou a je také matkou dvou dospělých dětí. Píše knihy o ženách pro ženy. Jejími postavami bývají matky, dcery, sestry a manželky, které čelí problémům reálného života. Jejím cílem je nechat čtenářky obracet stránky až do časných ranních hodin. Více informací naleznete na jejích webových stránkách.

————————————————

Winter Renshawová přichází už se třetím dílem oblíbené romantické série PS. Máte-li v oblibě knížky, kde se nenávist mění v lásku, vyzkoušejte PS: Je to výzva.

PS: Je to výzva

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 146×217 mm
ISBN: 978-80-7593-238-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu PS: Je to výzva vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Nový romantický příběh úspěšné autorky ze série PS. Drahá slečno Keanová, dříve, než tato směšná domluva započne, dovolte mi, abych se dostatečně jasně vyjádřil: vím, kdo jste, vím, že Vás můj otec najal, a vím, proč Vás najal, nejpodstatnější však je, že Vaše služby nejsou zapotřebí. Ve skutečnosti nestojím o žádnou část miliardového impéria svého otce, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že mi „dopřeje“ jednu z „nejlepších asistentek v zemi.“ Jen plýtvá penězi. A Vy svým časem. Nicméně jelikož jste tak pošetile podepsala neprůstřelnou smlouvu s klauzulí o zásahu vyšší moci a jelikož mě můj otec dotlačil do přijetí této funkce, zdá se, že jsme tu společně uvízli – alespoň do příštího měsíce, než Vaše smlouva vyprší. Naše spolupráce ve WellesTechu by měla proběhnout relativně bez problémů, avšak nenamlouvejte si, že jsem si nevšimnul toho, jak mě Vaše krásné oči sledují nebo jak zadržujete dech, když se naše ruce střetnou. Fascinuji Vás, což Vás ničí, protože se mnou stěží dokážete vydržet v jedné místnosti. Máte mě za problém, který stojí za vyřešení? Za nerozluštitelnou hádanku? Zajisté, do toho. Vypočítejte x. Prolomte kód. Možná to bude i legrace (ale pouze pro mě, pro Vás ne). S úctou Calder Welles II. PS: Je to výzva!

 

Ukázka z knihy

„Při vší úctě, pane Wellesi, není mi zřejmý rozsah této smlouvy.“ Sedím vzpřímeně s nohama překříženýma u kolen a rukama složenýma v klíně, ačkoli si voláme přes FaceTime a on nevidí víc než moje ramena, přes něž mám přehozený svetr. Pětistránková smlouva, která mi přišla dnes ráno e-mailem od jeho asistentky, leží úhledně srovnaná po mé pravici. „Přejete si, abych zajišťovala osobní asistenci vašemu synovi? A co přesně dělá? Abych získala představu, o jaké služby se bude jednat.“
Včera večer jsem strávila několik hodin na Googlu vyhledáváním informací o Calderu Wellesovi a jeho dvacetiosmiletém jmenovci Calderu Wellesovi II. V jednu chvíli jsem měla ve vyhledávači otevřených snad třicet záložek.

 

Winter Renshawová

Winter Renshawová je velmi mladá americká spisovatelka, přesto má na svém kontě už řadu vydaných titulů, např. Nebezpečná iluze, PS: Nesnáším tě a PS: Chybíš mi. Talentovaná autorka píše svěže a s lehkostí, dokáže vybudovat napětí a atmosféru. Díky tomu si získala zástupy čtenářů, kteří se těší na každý její nový příběh.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám knížky o lásce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDvacet jedna pravd o lásce

Dicks, Matthew

Argo, 2020

zobrazit info o knizeVypůjčený život

Farleyová, Ashley

Metafora, 2020

zobrazit info o knizePS: Je to výzva

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

Napsat komentář