Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. června 2020

nenechte_si_ujit
Čas dovolených se blíží, a přestože bude možná jiný než obvykle, jedno zůstává stále stejné – s dobrou knížkou je hned líp, ať jste kdekoliv. I v nadcházejícím týdnu tak můžete načerpat inspiraci na zajímavých akcích, koná se například další LiStOVáNí či křest knihy Roberta Šlachty.

Kromě toho se můžete těšit také na křest knihy lékaře Jana Žaloudíka či spisovatele Jiřího Hájíčka. A koná se také online rozhovor se spisovatelkou Annou Strnadovou.

Nejprve se podíváme právě na křest knihy známého onkologa Jana ŽaloudíkaNedávno totiž vyšla kniha Protože bloudíme, je o čem mluvit, která obsahuje rozhovor právě s tímto lékařem a politikem, jenž celý život zasvětil boji s rakovinou a hledání vhodné léčby pro své pacienty. Rozhovor s ním vedla Jaroslava Sladká a kromě jeho lékařské praxe se dostali i na jiná témata, dozvíte se tak plno zajímavostí i z jeho soukromí. Křest knihy se odehrajev úterý 23. červnapražském Knihkupectví Academia na Václavském náměstí od 17.00.

Praha ještě jednou. V úterý 23. června se v Café Montmartre uskuteční Večer Revolver Revue, tentokrát s podtitulem Dvakrát z Ruska. Ivana Uhlířová totiž bude číst z textů ruských spisovatelek J. I. Jaroslavské-Markonové a L. S. Petruševské. Průvodního slova se ujme Hana Kosáková a Tim Postovit. Akce začíná v 19.00, tak si ji nenechte ujít.

Přesuneme se na Vysočinu. Ve středu 24. června se v jihlavském Knihkupectví Luxor v OC City Park bude křtít kniha Roberta Šlachty Třicet let pod přísahou. Opět jde o knihu rozhovorů, které s bývalým ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vedl investigativní novinář Josef Klíma. A co všechno se v knize dočtete? Pan Šlachta se rozpovídal o ožehavých kauzách, které během svého působení u policie vyšetřoval. Křest začíná v 17.00.

A nyní jedna akce, na kterou nemusíte nikam cestovat. Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově pořádá ve středu 24. června online rozhovor se spisovatelkou a držitelkou Literární ceny týdeníku Reflex Annou Strnadovou. Nedávno jí vyšla nová kniha Prodloužená sonáta života Boženy Němcové, a tak i na tento titul určitě přijde řeč. Událost bude od 17.00 dostupná na facebookové stránce knihovny.

Pokud jste ve Vyškově i osobně, určitě zajděte ve středu 24. června před budovu Knihovny Karla Dvořáčka. Od 9.00 do 17. 00 zde proběhne Velký bazar knih, máte tak ideální příležitost přijít si vybrat nějaké čtení na léto. Výtěžek z prodeje knih půjde na opravy starších knih a nákup nových. Pokud nevyjde počasí, akce se přesouvá do přízemí knihovny.

Zpozornět by měli taky příznivci spisovatele Jiřího Hájíčka. Ve středu 24. června v pražském Paláci knih Luxor pokřtí jeho novou knihu Plachetnice na vinětách. Hájíček patří mezi naše nejúspěšnější autory, trilogii z venkovského prostředí Selský barokoRybí krevDešťová hůl asi netřeba blíže zmiňovat. Hájíčkův nejnovější román vypráví o osamělosti a pošramocených rodinných vztazích. Křest začíná v 17.00. Navnadit se můžete například díky rozhovoru, který jsme před lety s panem Hájíčkem vedli.

A na závěr se podíváme do Mělníka. Ve čtvrtek 25. června se v Mělnickém kulturním centru uskuteční scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát se bude listovat knihou Roba Granta Špeky. Jedná se o humorný román o tom, jak těžké to mají obézní lidé. Rozhodně tedy bude legrace, vždyť autor je jedním z tvůrců legendárního seriálu Červený trpaslík. Akce začíná v 17.30, tak rozhodně dorazte, nebudete litovat.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se s námi o ní v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář