Nenechte si ujít v týdnu od 24. února do 1. března 2020

nenechte_si_ujit
Máme před sebou poslední únorový týden, během kterého můžete zajít například na Knižní festival v Ostravě nebo na besedu s Michaelou Duffkovou, autorkou knihy Zápisník alkoholičky. A nastávající maminky bude určitě zajímat křest knihy porodní asistentky Alžběty Samkové.

Těšit se ale můžete také na autorské čtení Martina Ryšavého či besedu s Tomášem Kosačíkem.

Nejprve ale začneme akcí pro úplně nejmenší. V úterý 25. února se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná Čtení pro nejmenší. Děti od 4 do 7 let v doprovodu dospělého si sem mohou přijít poslechnout čtení z knížky Rytíř, který nechtěl bojovat. Malý rytíř Leo místo toho, aby šel s ostatními rytíři bojovat, si raději čte knížky. Rodičům s ním dojde trpělivost a Lea pošlou bojovat se zlým drakem. Jak se s ním utká? To už si budete muset přijít poslechnout na brněnské čtení. Akce začíná v 16.15 na pobočce Lesná.

V úterý 25. února se v Městské knihovně v Praze uskuteční autorské čtení Martina Ryšavého, spisovatele, scénáristy a režiséra. Znát ho můžete díky jeho románu Cesty na Sibiř, za který získal v roce 2009 cenu Magnesia Litera v kategorii próza. I jeho druhý román Vrač je z ruského prostředí a vypráví o zkrachovalém divadelním režisérovi. V pražské knihovně pak autor představí svůj nejnovější román Zlaté vidění, který tentokrát zasadil do severních Čech. Autorské čtení začíná v 18.00 a koná se v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí.

ostravském Domu knihy se ve středu 26. února koná akce, která bude zajímat všechny, kteří se snaží něco zhubnout. Besedu a autogramiádu zde totiž bude mít Tomáš Kosačík, známý také jako Břicháč Tom. Tento autor několika knih o zdravém jídle a životním stylu sám dokázal zhubnout 27 kilo. Jeho knihy inspirovaly mnoho čtenářů, za všechny připomeňme například tituly Břicháč TomRychlovky a chuťovky Břicháče Toma či Máme to rádi zdravě. Loni mu vyšly další dvě nové knihy Nejjednodušší plán na 29 dníNejjednodušší recepty a ty právě představí návštěvníkům v Ostravě. Akce začíná v 17.00.

V pražském Paláci knih Luxor se ve středu 26. února uskuteční beseda a autogramiáda Michaely Duffkové, blogerky a autorky Zápisníku alkoholičky. V knize se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu a své složité léčbě. Dozvíte se tak, jak těžké pro ni bylo přiznat si problém s pitím, co bylo hlavní motivací k léčbě a jak vypadal první rok poté, co ji dokončila. Určitě se bude jednat o velice zajímavou besedu, proto si ji nenechte ujít, začíná v 17.00.

Nyní by měli zbystřit všechny nastávající maminky. V pátek 27. února totiž v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí pokřtí knihu porodní asistentky Alžběty Samkové Vulvou porodní asistentky. Autorka v knize předává své bohaté zkušenosti s porody maminkám, aby se mohly na porod připravit a zvládly ho co nejlépe. Dává odpovědi na mnoho otázek, které určitě nejednu rodičku napadají, a přináší konkrétní rady, jak se chovat v různých situacích. Křest začíná v 16.00.

A na závěr se vrátíme do Ostravy a podíváme se na slibovaný Knižní festival Ostrava. Jedná se o druhý ročník tohoto festivalu a uskuteční se 28. a 29. února. Nakladatelé různých žánrů zde představí novinky knižní produkce. Součástí festivalu bude samozřejmě také bohatý doprovodný program, těšit se můžete na tematické přednášky, besedy, na autorská čtení, autogramiády, ale i křty knih. Hosty festivalu budou například Iva Janžurová, Tomáš Etzler, Alena Mornštajnová, Karel KOVY Kovář či Halina Pawlowská. Kompletní program najdete na stránkách akce. Festival se uskuteční na Černé louce, v Pavilonu A.

  Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář