Zázračné pohádky

tipy_pohadky-na-dobrou-noc
Pohádky kromě zábavy mohou i pomoci! Některé poskytnou dětem a rodičům návod, jak se vypořádat s nočnímu můrami. Jiné naopak svým léčivým „dotykem“ pohladí dětské duše. A zbylé příběhy dokazují, že když člověk hodně věří, může se stát i malý zázrak.

Noční můry umí notně potrápit! Své o tom ví i malý Toník, který se kvůli nim chodí bát spát. Rodiče mu nedokážou pomoci. Nakonec mu poradí babička, jak na to, a Toník se přestane trápit a opět se vyspí dorůžova.

Toníka trápí noční můra: V noci se na něj často řítí obrovské černé náklaďáky. Bojí se kvůli tomu chodit spát. Ani on, ani jeho rodiče si s tím nevědí rady. Jednou je Toník u babičky a prozradí jí, co ho trápí. A babička ví, jak na to…
Toníkův zlý sen není jen příběhem o nočních můrách, ale vůbec o tom, jak zařídit, aby nás netrápilo, že nás něco trápí.
Knihu doprovázejí informace pro rodiče o tom, co jsou noční můry a jak se s nimi dá pracovat.

Ukázka z knihy

Tonikuv zly sen

Toníkův zlý sen

… a jak mu s ním babička pomohla
Autor: Ben Furman
Přeložila:  Johana Sandqvist
Ilustroval: Mathias Weber

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 248×245 mm
ISBN: 978-80-262-1564-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Toníkův zlý sen vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Ben Furman je finský psychiatr, terapeut a kouč, jeden z inovátorů v přístupu zaměřeném na řešení. Ve Finsku má svůj televizní pořad, je mezinárodně uznávaným odborníkem. Jeho publikace byly přeloženy do mnoha jazyků. Česky vyšly jeho knihy Nikdy není pozdě na šťastné dětství a Nikdy není pozdě na spokojený tým.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

To Anežku trápí rozhodnutí pana doktora, že kvůli zdravotním problémům nemůže tančit. Přesto se s maminkou vydá do obchodu pro baletní sukýnku. A narazí na jednu speciální, která jí svým kouzlem změní život…

Anežka se moc touží stát baletkou. Má ale křehké kosti a pan doktor s jejím baletěním nesouhlasí, a tak se rozhodne tajně tančit alespoň doma. A protože by moc chtěla mít opravdovou baletní sukýnku, vydají se s maminkou do obchodu.
Tam Anežce jedna krásná sukýnka doslova sama spadne k nohám. Holčička se do ní okamžitě zamiluje a navíc zjistí, že to není žádná obyčejná sukně na balet. Je totiž kouzelná. Chtěli byste vědět, co všechno dovede? O tom se dočtete v této knížce.

Ukázka z knihy

„Ale já přece žádnou takovou nemám,“ zamyslela se maminka.
„Máš! Tu kytičkovanou,“ věděla hned Anežka.
„Ale ta je pro tebe moc dlouhá,“ namítla maminka. „Přišlápneš si ji, upadneš a zlomíš si ruku nebo nohu.“
„Nepřišlápnu, neupadnu!“ slibovala Anežka a podívala se na maminku svými krásnými modrými kukadly.

Anezka a kouzelna baletni sukynka

Anežka a kouzelná baletní sukýnka

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 168×248 mm
ISBN: 978-80-271-2243-1
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Anežka a kouzelná baletní sukýnka vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Pohádky mohou mít skutečně léčivou moc! Děti mají bohatou představivost a za pomoci pozitivní sugesce zapracuje naše podvědomí a hned se cítíme dobře. Nevěříte? Vyzkoušejte léčivé pohádky, které pohladí dětskou duši.

Když malému dítěti řeknete, že existují skřítci, bude tomu věřit. Děti jsou totiž všeobecně hodně sugestibilní, mají živou představivost, díky které se hranice mezi představou a skutečností často překrývají. Toho můžeme pozitivně využít pro mobilizaci léčivých sil i na podporu víry v sebe a své schopnosti. Většinou ani nemáme tušení, co všechno naše tělo dokáže. Princip spočívá v tom, že vytváříme takové myšlenkové obrazy, které jsou v souladu s tím, co chceme. Pozitivní energii pak necháváme působit žádoucím směrem na naše podvědomí, které pracuje na splnění našeho příkazu. V příbězích jsou použity obecné sugesce na posílení bezpečí, jistoty, sebevědomí, odvahy, ale můžete do nich volně přidávat i sugesce vlastní a různě je obměňovat.

Ukázka z knihy

Sedíš u okna a pozoruješ, jak sněží. Venku to vypadá jako v pohádce, stromy dostaly bílé čepice a celou krajinu přikryla sněhová peřina. Několik obřích vloček dopadlo až na parapet tvého okna a překrásně se třpytí jako ty nejvybroušenější diamanty.
Zrovna vykouklo sluníčko a něžně si s vločkami pohrává. Jeho paprsky vdechly vločkám život a ty teď tancují po parapetu a vesele ťukají na tvé okno. (str. 30)

Lecive pohadky pro detskou dusi

Léčivé pohádky pro dětskou duši

Autorka: Romana Suchá
Ilustrovala: Eva Chupíková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 220×283 mm
ISBN: 978-80-264-2807-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Léčivé pohádky pro dětskou duši vydalo nakladatelství CPress. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

A na závěr se přesvědčíte, že i dospělé mohou trápit problémy z dětství. Děda Zdeněk se nenaučil vyslovovat hlásky R a Ř, ráčkuje, a proto se jim vyhýbá. Zavaří mu ale vnoučata, chtějící po něm pohádky obsahující tyto hlásky. Podaří se mu z toho vyvléknout?

Pan Zdeněk je uznávaným občanem města. Všichni si ho váží. Nikdo však netuší, že má jedno malé tajemství – v dětství se nenaučil správně vyslovovat hlásky R a Ř, a tak ráčkuje. Když si s někým má povídat, schválně se těmto hláskám vyhýbá. Jenže pak se stane dědečkem a vnoučata po něm chtějí vyprávět pohádky – třeba o Karkulce nebo o veliké řepě! Co teď? Jak si dědeček poradí?
Dědečkovy povídačky o tom, co zažil jako malý kluk, vás zaručeně pobaví svými kouzelnými příběhy. Ale pozor, R ani Ř v nich nečekejte!

Ukázka z knihy

Pan Zdeněk byl uznávaným občanem města. Všichni si ho vážili, a dokonce ho i obdivovali. Nikdo netušil, že má jedno malé tajemství. V dětství se nenaučil správně vyslovovat hlásky R a Ř. Ráčkoval. Zato všechno ostatní uměl dokonale. Když si s někým povídal, schválně se těmto hláskám vyhýbal. Díky tomu měl velikou slovní zásobu, a tak to dlouho nikomu nedošlo. Až do doby, než se stal dědečkem.

Dedeckovy povidacky 2

Můžete si pročíst zbytek naší ukázky.

Dědečkovy povídačky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-2851-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Dědečkovy povídačky vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeToníkův zlý sen
... a jak mu s ním babička pomohla

Furman, Ben

Portál, 2020

zobrazit info o knizeAnežka a kouzelná baletní sukýnka

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLéčivé pohádky pro dětskou duši

Suchá, Romana

CPress, 2019

zobrazit info o knizeDědečkovy povídačky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

Napsat komentář