Zkraťte si čekání na nový rok

Zkratte-si-cekani-na-novy-rok
Vychutnejte si poslední chvilky roku ve společnosti napínavých románů a rozmanitých naučných publikací, které vás naučí rychleji přemýšlet, kreativně tvořit, odpoví na mnoho palčivých otázek a poskytnou mnoho užitečných rad.

V Janově vypukla zvláštní epidemie. Doktorka Alana Vaughnová, kterou NATO vyslalo případ prověřit, v šoku zjišťuje, že jde o mor. Zatímco pátrá po původci nákazy, nemoc se děsivou rychlostí šíří dál…

Nákaza

Alanu Vaughnovou, expertku NATO na infekční nemoci, vyšlou do Janova, aby vyšetřila těžce nemocného pacienta. Alana je v šoku, když zjistí, že jde o mor. Případ přisuzuje bioterorismu, dokud ji pátrání po prvním nakaženém pacientovi nedovede do středověkého kláštera. Nemoc se mezitím šíří mezi lidmi obrovskou rychlostí a konec epidemie je v nedohlednu…

V ohrožení jsou miliardy životů
Autor: Daniel Kalla

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-980-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Nákaza vydalo nakladatelství Alpress.

Vittoria se schoulí v dalším návalu vlhkého kašle. „Moc bych je tu teď chtěla mít!“
„Však se dočkáte,“ broukne Sonia, myšlenkami už u Floriina tanečního vystoupení, které se koná právě dnes večer. Musí domů dorazit natolik včas, aby stihla k dcerčině baletní sukýnce přišít komický ocásek.
Další chrčivý kašel. Ten zvuk je nechutný, jako když se pokašlávající starý náklaďák snaží probudit se k životu. Sonia si všimne, že si Vittoria otírá oči. Krvavé sputum jí zpod kyslíkové masky vystříkne až na čelo. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Jednoho večera roku 1785 zaklepe na dveře Jonaha Hancocka jeho přítel námořník. S sebou přináší mrtvou a šeredně ošklivou mořskou pannu. Jonah ji po krátké úvaze vystaví v přístavní kavárně, čímž si otevře vrátka do vyšší společnosti.

Mořská panna a paní Hancocková

Jednoho zářijového večera roku 1785 zaslechne ovdovělý obchodník Jonah Hancock neodbytné klepání na dveře svého domu. Je to jeho přítel a kapitán jeho lodi, který se konečně vrací po dlouhé době domů. Místo svěřené lodi a očekávaného nákladu však přiváží – mořskou pannu. Tahle ale rozhodně nenaplňuje představy svůdné bytosti s líbezným hlasem. Je děsivě ošklivá, a je mrtvá. Zprvu zděšený pan Hancock se rozhodne takovou kuriozitu vystavit v jedné z přístavních kaváren a ohlas na sebe nenechá dlouho čekat. Podivná bytost otvírá majiteli dveře do vysoké společnosti a především do blízkosti vyhlášené kurtizány, krásné a neodolatelné Angeliky Nealové. Jejich setkání oběma otevře novou životní cestu. Cestu plnou nečekaných zážitků a emocí, cestu za tajemným voláním…
Imogen Hermes Gowarová, nová opěvovaná britská talentovaná spisovatelka, vytvořila nezapomenutelný a okouzlující příběh o posedlosti, záhadném tajemství a nejhlubších tužbách. Výborně napsaný román, ve kterém každý detail na čtenáře působí a dotváří velkolepou mozaiku barev, chutí a vjemů, byl vybrán do užšího výběru nominací literárních cen Women´s Prize for Fiction a Specsaver´s National Book Award a byl knihou roku v denících Guardian, The Times, Daily Telegraph a Evening Standard.

Autorka: Imogen Hermes Gowarová
Přeložila: Eva Klimentová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 152×215 mm
ISBN: 978-80-257-2972-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Mořská panna a paní Hancocková vydalo nakladatelství Argo.

„Na mou duši, ty mi přiděláváš víc práce, než ušetříš! Tak kde je ta červená nit? Kde? Zase se ztratila? A kdo zaplatí novou, co myslíš?“
Pan Hancock si povzdychne a podrbe se. Kde je početná rodina, která by zaplnila pokoje domu, jejž postavil jeho děd a zvelebil jeho otec? Mrtví zde jsou, o tom není pochyb. Cítí je v každém smoleném prknu v podlaze, v každém schodu i v hlasech kostelních zvonů, svatopavelských před domovními dveřmi, svatomikulášských za domem. Ruce loďařů zde žijí v táhlých křivkách domovních trámů, které připomínají břicha slavných lodí, nadedveřní a nadokenní překlady s vytesanými ptáky, květinami, anděly a meči navěky dosvědčují dřinu a sny dávno zemřelých mužů. (str. 9–10)

————————————————

Dětství Tobiho a Elly je zahaleno tajemstvím. Z domova ve Východním Berlíně si matně pamatují podivný obraz modrých koní a pokus o emigraci, který skončil tragédií. Dokážou s odstupem čelit minulosti a zjistit, co všechno se tehdy stalo?

Svědectví modrých koní

Silný příběh o životě ve stínu Berlínské zdi.
Sourozenci Tobi a Ella bydlí v Londýně, dětství však prožili ve Východním Berlíně. Tato část jejich životů je ale zahalena tajemstvím. Mlhavě si pamatují na podivný obraz modrých koní a odvážný pokus o emigraci, který ovšem skončil tragédií a zanechal příliš mnoho nezodpovězených otázek. Proč neuspěli? Kam zmizel otec? A kde je jejich malý bratr Heiko? Je na čase postavit se minulosti čelem a zjistit, co se vlastně tehdy stalo.

Autorka: Sophie Hardach
Přeložili: Luboš Trávníček, Libuše Trávníčková

Počet stran: 350
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7593-077-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Svědectví modrých koní vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Existuje jen málo lidí, kteří nikdy nezaslechli jméno Tarantino. Poklonu režisérovi snímků, mezi něž patří například legendární Pulp Fiction, Kill Bill či Nespoutaný Django, skládá stejnojmenná publikace. Začtěte se a zjistěte více o jeho práci od počátků kariéry až po současnost.

Tarantino

Quentin Tarantino se narodil se v Knoxville, Tennessee, v roce 1963. V dětství strávil mnoho sobotních večerů tím, že svou maminku doprovázel do kina, což v něm zažehlo lásku k filmu, která mu vydržela celý život. Poté, co v patnácti letech opustil školu, vzal práci na částečný úvazek v místní videopůjčovně. Svůj první scénář psal čtyři roky: byl k filmu My Best Friend’s Birthday. 70minutový film, ve kterém hrál a který také režíroval. Pak přišly Gauneři (1992) k němuž napsal scénář za čtyři týdny. Tarantino byl rázem uznáván jako jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů.
Hollywoodská studia mu začala nabízet filmy hlavního proudu, ale místo toho odjel do Amsterodamu a napsal Pulp Fiction (1994). Sedm nominací na Oscara, včetně vítězství v kategorii nejlepší scénář, zajistilo Tarantinovi reputaci scénáristy i režiséra. Několik let pak produkoval i hrál, až v roce 1997 adaptoval a režíroval film Jackie Brown. Následoval Kill Bill (2003) a o rok později Kill Bill 2. Film Grindhouse: Auto zabiják (2007) byl prvním filmem, který napsal, produkoval, režíroval i v něm hrál. Film Hanebný parchanti (2009) získal osm nominací na Oscara. Následoval film Nespoutaný Django (2012), který získal sošku za nejlepší scénář.
Tato úžasná retrospektivní fotografická publikace mapuje všechny filmy Quentina Tarantina, od My Best Friend’s Birthday až po Tenkrát v Hollywoodu. Kniha je poctou výjimečného režisérovi, producentovi, scénáristovi i herci – vášnivému a nespoutanému tvůrci kultovních filmů.
Druhé, aktualizované vydání.

Retrospektiva
Autor: Tom Shone
Přeložili: Martina Šímová, Petr Štika 

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 260×305 mm
ISBN: 978-80-7642-525-5
Doporučená cena: 799 Kč

Kniha Tarantino vyšla v Edici Knihy Omega.

Ukazka-z-knihy-Tarantino

Prolistujte si celý náhled na webu Knihy Dobrovský.

————————————————

Bývalý viceguvernér České národní banky napsal knihu, v níž odpovídá na palčivé otázky týkající se nás, Čechů. Na jejich příkladu zároveň ukazuje, jak uniknout zaběhlým stereotypům a narovnat záda tak, jak by mělo být správné.

Pro Čechy je nebe nízko

Proč u nás najdeme tak málo vyvěšených českých vlajek? Proč se jako Češi podceňujeme, a tím pádem hrajeme pod své možnosti? Proč je pro nás snazší bojovat, až když je výsledek téměř jistý? Proč chceme hodně svobody pro sebe, ale ne pro sousedy, a u vymáhání pravidel je tomu naopak? Proč jsou Češi podobnější Rakušanům než Slovákům? Proč se často chováme jako poddaní a černí pasažéři své země, a ne jako její páni?
A proč přesto máme neuvěřitelný dar přežít a nekonečně mnoho talentů a nadějí být mezi nejlepšími na světě? A proč je před námi skvělá budoucnost, pokud si ji sami nepokazíme?
Kniha uznávaného českého ekonoma a bývalého viceguvernéra ČNB nás v dobrém i špatném konfrontuje s našimi typickými vlastnostmi, mýty a předsudky, které o sobě jako Češi máme, a navrhuje, jak se z těchto stereotypů vymanit a zařadit se opět mezi nejlepší na světě.
Jen si začít věřit, trochu se „odzátkovat“ a odbrzdit. Prostě rozletět se výše. Protože nebe není nízko. Je vysoko. A nemá žádný strop.

Pojďme chtít víc
Autor: Mojmír Hampl

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 162×232 mm
ISBN: 978-80-271-2566-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Pro Čechy je nebe nízko vydalo nakladatelství Grada.

Ukazka-z-knihy-Pro-Cechy-je-nebe-nizko

Pokračujte ve čtení.

————————————————

Míváte problém se soustředěním? Trvají vám složité úkoly delší čas a způsobují akorát trable? Už nemusí! Nová publikace známého autora přináší revoluční návod, jak aktivovat mozek a zbystřit a zrychlit myšlení za pouhé dva týdny.

Bystrohlaví

Vynálezce „Neprůstřelné kávy“ (Bulletproof Coffee) a autor bestselleru The Bulletproof Diet přichází s revolučním plánem, jak vylepšit vaši schopnost myslet – a to už za dva týdny.
Představte si, že vaše mysl funguje tak jasně a bystře, že – pravděpodobně poprvé v životě – uděláte více práce v kratším čase. Co kdyby vám najednou šly ty nejtěžší věci mnohem jednodušeji? Co kdybyste si byli stoprocentně jistí svou inteligencí a už nikdy nebyli ti, kteří prostě nejsou dost chytří a nemůžou si vzpomenout na něco důležitého. Jak byste se chovali k lidem, kdyby vaše změny nálad, vznětlivost a chutě, které narušují váš den, jednoduše zmizely?
V Bystrohlavých nám Asprey ukáže, že je tohle všechno – a ještě víc – možné. Zjistíte, že zavedením jednoduchých změn v životním stylu (neboli „hacků“) můžete využít toho, jak funguje struktura mozku, a naučíte se posunout svou mentální výkonnost ještě dál. Asprey kombinuje nejnovější poznatky neurovědy a neurobiologie s přístupem „nic neodkládej“ inspirovaným hackery a nabízí program postavený kolem klíčových oblastí mozkového výkonu, který vám pomůže:

  • Dodat mozku přesně to, co potřebuje, aby celý den pracoval co nejlépe.
  • Eliminovat původce vašeho „kryptonitu“, který zpomaluje váš mozek – ať už jde o výživu nebo prostředí.
  • Nabít na maximum mitochondrie, buněčné motory našeho mozku, abyste eliminovali chutě a zvýšili pozornost.
  • Zvrátit záněty, abyste ihned dosáhli lepšího výkonu a zůstali bystří a plní energie i ve zralých letech.
  • Podpořit růst neuronů, abyste zrychlili zpracování podnětů a podpořili učení – nastartujete svůj mozek k úspěchům.

Neprůstřelný plán, jak pomocí biohacků odemknout plný potenciál svého mozku
Autor: Dave Asprey
Přeložila: Eva Nevrlá

Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 148×220 mm
ISBN: 978-80-7565-576-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Bystrohlaví vydalo nakladatelství Jota.

Většina lidí vyrůstala podobně jako já v přesvědčení, že inteligence je něco daného, neměnného, a vaše výsledky (výkon i úspěch) závisejí na tom, jak moc se budete snažit. Jste-li hloupí, budete hloupí a nemůžete s tím nic udělat. Když se vám něco nepodaří, určitě jste líní a dost jste se nesnažili… nebo na to prostě nemáte. Příště budete muset úkolu věnovat ještě víc silné vůle a pracovat usilovněji. Pokud se vám znovu nezadaří, můžete si za to sami. Je to vaše vina.
Názor, že pro dosažení úspěchu musíte buď disponovat nadlidskými schopnostmi, nebo vynaložit neuvěřitelné množství úsilí, je v naší kultuře pevně zakořeněn. (str. 9)

Přečtěte si celý úvod knihy.

————————————————

Patříte mezi kreativce, nebo nějakého máte doma? Proč si tedy nezpříjemnit čekání na nový rok výtvarnou činností? Tamara Laporte nabízí několik výtvarných projektů, inspirovaných známými pohádkami. Nechte se také inspirovat.

Tvořte svůj Věčný příběh

Rozviňte svůj výtvarný styl pomocí kreativních projektů inspirovaných pohádkami.
Věčný příběh je soubor plný výtvarných projektů inspirovaných pohádkami, lidovými báchorkami a klasickými literárními díly od uznávané mixed media výtvarnice Tamary Laporte, autorky Knihy života.
„Jak si můžu vybudovat svůj vlastní výtvarný styl?“ je otázka, kterou Tamara slýchává často na svých kurzech a která ji přivedla k vytvoření této knihy. Spolu s osmi dalšími umělkyněmi připravila cvičení rozdělená do několika kapitol, ve kterých se seznámíte s příběhem, jeho symbolikou a konkrétními možnostmi, jak směřovat k rozvoji vlastního stylu.
Zkoumejte zkušenosti, pocity a nápady, které rozdmýchají vaši vášeň. Přizpůsobte si motivy a vizuální prvky tak, aby byly opravdu vaše vlastní. Naučte se být neustále otevření inspiraci, zapojit ji do své umělecké praxe a tvorby. Objevte strategie, jak pracovat se svými obavami a soustředit se na umění. Najděte správnou cestu, jak se vyrovnat s negativní kritikou a překážkami, které vám brání v osobním rozvoji. Užívejte si radost z vývoje vaší tvorby a stylu. Naučte se vyprávět svůj vlastní příběh skrze umění, aby se vaše přání – stát se umělcem, jakým jste vždy chtěli být – stalo skutečností.
V knize najdete tyto pohádky, bajky a příběhy: Alenka v říši divů, Bambi: Život v lesích, Ledová královna, Kráska a zvíře, Zlatovláska a tři medvědi, Petr Pan, Šípková Růženka, Malá mořská víla a mnoho dalších.

Autorka: Tamara Laporte
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 216×254 mm
ISBN: 978-80-7555-400-5
Doporučená cena: 325 Kč

Knihu Tvořte svůj Věčný příběh vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukazka-z-knihy-Tvorte-svuj-Vecny-pribeh

Prolistujte si celý náhled.

————————————————

Konec roku s sebou běžně přináší také značnou dávku stresu. Přípravy na Vánoce, starost o děti, práce, příbuzenstvo… To všechno lehce svádí k nepříjemným konfliktům. Naše závěrečná publikace vám poradí, jak je lépe zvládat a odolávat stresu.

Jak lépe zvládat nepříjemné situace a konflikty

Nalijme si čistého vína – dnešní doba je plná stresu. Každou chvíli vás přepadají nepříjemné myšlenky, každou chvíli se ocitáte v nepříjemné situaci. Běháte ze schůze na schůzi, hrozíte se každodenního dojíždění, zprávy jsou plné tragédií, stále potřebujete dělat víc, mít víc. Není divu, že se cítíte přetažení, podráždění a vyvedení z rovnováhy. Tomu, co vás stresuje, se bohužel nemůžete vždy vyhnout. Můžete však určit, jak na stres zareagujete, než zcela pohltí váš život.
Tato kniha nabízí průlomový přístup založený na všímavosti, neurovědě a pozitivní psychologii. Tento přístup vám pomůže zastavit nezdravé reakce na stres, jako je vyhýbání, tunelové vidění, sebekritika, neměnné myšlení a strach. Objevíte v ní unikátní cvičení, která vás naučí zvládat své psychické reakce, překonávat negativní myšlení a pěstovat si tolerantnější, stresu odolný mozek. Díky této vynikající příručce si přestane lámat hlavu s maličkostmi, vypořádáte se i s většími problémy a budete spokojenější a zdravější.

Cesta k odolnější a vyrovnanější mysli
Autorka: Melanie Greenberg
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-271-2584-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak lépe zvládat nepříjemné situace a konflikty vydalo nakladatelství Grada.

Taková stresová reakce je dobrá, když stojíte proti akutnímu stresoru, například proti někomu, kdo vás chce napadnout. Zvýšená ostražitost a impulz bojovat nebo utéct, když se spustí, ještě než máte čas začít přemýšlet, vám mohou zachránit život. Kdybyste zůstali klidní a všechno si pěkně promysleli, promrhali byste cenné vteřiny.
Většina lidí však proti takové bezprostřední hrozbě stojí málokdy (i když se nám televizní zprávy snaží namluvit opak). Mnohem běžnější jsou všední výzvy v podobě řešení konfliktů, plnění úkolů, placení složenek, chození na rande a péče o sebe a svou rodinu v neustále se měnícím, náročném světě. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNákaza
V ohrožení jsou miliardy životů

Kalla, Daniel

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeMořská panna a paní Hancocková

Gowarová, Imogen Hermes

Argo, 2019

zobrazit info o knizeSvědectví modrých koní

Hardach, Sophie

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeTarantino
Retrospektiva

Shone, Tom

Edice Knihy Omega, 2019

zobrazit info o knizePro Čechy je nebe nízko
Pojďme chtít víc

Hampl, Mojmír

Grada, 2019

zobrazit info o knizeBystrohlaví
Neprůstřelný plán, jak pomocí biohacků odemknout plný potenciál svého mozku

Asprey, Dave

Jota, 2019

zobrazit info o knizeTvořte svůj Věčný příběh

Laporte, Tamara

Zoner Press, 2019

zobrazit info o knizeJak lépe zvládat nepříjemné situace a konflikty
Cesta k odolnější a vyrovnanější mysli

Greenberg, Melanie

Grada, 2019

Napsat komentář