Thrillery, z kterých mrazí…

Thrillerove romany
Letošní zima je zatím jak na houpačce a k pořádnému mrznutí se nemá. Zato v dnešní nabídce knih najdete příběhy, z nichž vás zamrazí i u roztopeného krbu. A pokud právě něco takového hledáte jako dárek pod stromeček, využijte dnešní tipy jako svou inspiraci!

Jak tenká je hranice mezi vinou a nevinou? Obhájce Joe Dillard bude mít v případě ubodaného kazatele plné ruce práce, aby dokázal odlišit dobro a zlo, pravdu a lež.

Když se vytratí hranice mezi lží a pravdou…
V motelovém pokoji v Tennessee někdo ubodá kazatele k smrti. Policie z tohoto činu obviní Angel, servírku ze striptýzového klubu. Obhájce Joe Dillard už má plné zuby zastupování lidí, o jejichž vině nemá nejmenší pochybnosti. Setkání se zranitelnou Angel, jejíž obvinění stojí pouze na nepřímých důkazech, ho však přesvědčí, že by nebyla takového činu schopna. S čím ale Dillard nepočítal, jsou další osoby, které do tohoto neuvěřitelného případu postupně vstupují – od pomstychtivého detektiva přes syna oběti, který chce pomstít otcovu smrt, až po Dillardovu duševně nemocnou sestru. Právě kvůli nim přestane být zřetelná hranice mezi vinou a nevinou, mezi nepředstavitelnou lží a neuvěřitelnou pravdou…

Nevinný klient

Autor: Scott Pratt
Přeložil: Kateřina Bínová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7588-152-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Nevinný klient vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete také ukázku z knihy.

Ukázka z knihy

První záležitost, se kterou jsem se musel v den svých čtyřicátých narozenin potýkat, byl Johnny Wayne Neal. Forenzní psychiatr, kterého jsem najal, aby ho vyšetřil, naznal, že Johnny je narcista, patologický lhář a sociopat. A to prý nejsou zdaleka jeho nejhorší vlastnosti. Nazval ho „nenapravitelným monstrem“. Poprosil jsem ho, aby nic z toho nepsal do zprávy, protože jsem nechtěl, aby se o tom dozvěděl státní zástupce. Johnny je možná monstrum, ale pořád je to můj klient.

————————————————

Proč Tobyho někdo přepadl a málem ubil k smrti? Co hledal v jeho věcech? Souvisí to snad s minulostí, která zůstala pohřbena v temné zahradě Tobyho strýce? Proč si Toby nemůže na nic vzpomenout?

Toby je dítě štěstěny, okouzlující, výmluvný optimista, který se právě vyvlíkl z průšvihu v práci a svůj úspěch slaví s přáteli, když události noci naberou nečekaný směr a převrátí mu život zcela naruby – překvapí doma dva lupiče, kteří ho téměř umlátí k smrti a následně ho ponechají napospas osudu. Zatímco se Toby snaží ze svých zranění zotavit, začíná mu pomalu docházet, že už na tom možná nikdy nebude jako dřív, a místo aby se vrátil ke svému dosavadnímu životu, uchýlí se do starého rodinného sídla, aby se postaral o umírajícího strýce Huga. Pak je však na zahradě v kmeni statného jilmu nalezena lebka – a s tím, jak kolem rodiny začínají kroužit detektivové, je Toby nucen čelit možnosti, že jeho minulost je možná zcela jiná, než jak si ji vždycky pamatoval. Strhující román od jedné z nejlepších autorek napínavých psychologických thrillerů dneška pokládá otázku, co se z nás stane a čeho jsme schopní, když přestáváme tušit, kým vlastně jsme.

Temná zahrada

Autorka: Tana Frenchová
Přeložil: Petra Pechalová

Počet stran: 536
Vazba: vázaná
Formát: 165×238 mm
ISBN: 978-80-257-2973-1
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Temná zahrada vydalo nakladatelství Argo.

Tana Frenchová je autorkou knih: Na věrnosti, Ztracený přístav, Místo pro tajnosti, Vetřelec a dalších.

————————————————

Autor slavné série s ochrnutým detektivem Lincolnem Rhymem přichází s úvodním dílem nové série. Ta přináší poněkud odlišný způsob pátrání, protože ústředním hrdinou není policista, ale lovec odměn.

V Silicon Valley záhadně zmizela mladá žena. Protože policie se k pátrání staví vlažně, otec pohřešované najme Coltera Shawa, který se živí jako lovec odměn. Cestuje po celé zemi, pomáhá policii při pátrání a soukromým osobám při hledání pohřešovaných. Je ve svém oboru velmi dobrý, pravděpodobně nejlepší. I jeho ale zaskočí, když ho zdánlivě jednoduchý případ zavede do nejtemnějších zákoutí světa technologií. V herním průmyslu se točí miliardy. A kde se točí miliardy, tam obvykle jde i o krk.
Stopy z únosu další oběti navedou Shawa k videohře Našeptávač, kterou provází hodně špatná pověst. Hráč je v ní ponechán na opuštěném místě s pěti náhodně zvolenými předměty – a musí se pokusit přežít. Je možné, že se nějaký šílenec nyní pokouší uvést hru Našeptávač do života?
Shaw se ocitá uprostřed zběsilé hry na kočku a na myš. Pronásleduje pachatele přes celé Silicon Valley i po nejtemnějších koutech internetu, setkává se s bezcitnými titány herního průmyslu i závisláky, pro které se hraní stalo základní životní potřebou.
Možná až příliš pozdě si uvědomí, že přestal být tím, kdo loví. Někdo je mu na stopě a brzy se chystá zaklapnout past.

Hra na nikdy

Autor: Jeffery Deaver
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-356-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Hra na nikdy vydalo nakladatelství Domino.

Přečtěte si ukázku.

————————————————

Po Sametové revoluci přišla všeobecná amnestie udělená prezidentem Václavem Havlem. Udělení milosti všem vězněným určitě bylo míněno dobře, jenže následky byly velmi tristní a varující pro podobné budoucí kroky. Napínavý příběh inspirovaný  skutečnými událostmi napsal Radovan Dunaj.

Napínavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi odehrávající se mezi lety 1986 až 1990 vás vtáhne do temné atmosféry nejpřísnější slovenské věznice, kde si odpykávají trest ti nejtěžší trestanci. Na denním pořádku jsou tu surové války vězeňských gangů a špinavé kšefty, které přiživují i samotní bachaři. V této výbušné směsi, kde vládne zlo v té nejbrutálnější podobě, zapůsobí prezidentská amnestie udělená po Sametové revoluci v roce 1989 jako rozbuška. Po masové hladovce vypukne vzpoura a přeplněné vězení se promění v čisté peklo, které si nakonec vyžádá vojenský zákrok.

Kniha Amnestie, která rozpoutala peklo Radovana Dunaja se stala literární předlohou nového československého filmového thrilleru AMNESTIE.

Amnestie

která rozpoutala peklo
Autor: Radovan Dunaj

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 151×216 mm
ISBN: 978-80-88213-63-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Amnestie vydalo nakladatelství Bookmedia.

 

————————————————

James Patterson píše knihy tak, jak jiný dýchá – lehce a bez námahy. Jeho sérií pro děti i krimi edic pro dospělé je bezpočet. Nový přírůstek s názvem Na tenkém ledě rozšiřuje řadu s Alexem Crossem.

V ranních hodinách se rozléhá předměstím Washingtonu střelba, po které zůstalo na zemi tělo mrtvého policisty v krvi. Vlna stejně brutálních vražd se přehnala celým městem a jediné, co mají všechny oběti společného, jsou zločiny, které spáchaly. Alex Cross je na stopě nebezpečnému samozvanému katovi, který je přesvědčen, že všichni viníci musí zemřít.

Na tenkém ledě

Autor: James Patterson
Přeložil:  Jan Mrlík

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 137 × 207 mm
ISBN: 978-80-7633-212-6

 

Knihu Na tenkém ledě vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Jakmile jsme zaslechli střelu, která se svištěním proťala vzduch kousíček od nás, automaticky naskočily nacvičené reakce. V okamžiku, kdy vybuchla bomba na náspu, už jsme se oba vrhali k zemi. Když jsme sebou se Sampsonem praštili na zem, přikryli jsme si hlavu rukama, protože na nás padalo všechno možné.

Pokračujte v četbě ukázky.

————————————————

Thriller z doby studené války inspirovaný vznikem knihy Doktor Živago přináší napínavý souboj tajných služeb. Debutový román Lary  Prescott byl přeložen již do 29 jazyků a stal se i filmovou předlohou.

Dvě znepřátelené světové mocnosti, dvoje tajné služby a jedna zakázaná kniha, která může změnit svět. Blíží se světová válka a o tom, kdo zahyne a kdo bude žít, rozhodují slova. V Moskvě je zatčena Olga Ivinska, múza Borise Pasternaka, nejnebezpečnějšího spisovatele v Sovětském svazu. Tajná policie ví, že Pasternak píše román Doktor Živago, ve kterém říká pravdu o sovětském režimu, a svou moc mu připomene tím, že zatkne jeho milenku a pošle ji do gulagu. Ve stejné době začíná čerstvě vznikající CIA pašovat do SSSR zakázané ruské knihy, aby dokázala, že skutečná svoboda vzkvétá jen v demokracii. Když Pasternak román dopíše, získá CIA rukopis, dopraví ho do USA a začne školit novou členku tajné skupiny, která má román dostat zpět do SSSR a tam rozšířit.

Nikdy jsme nebyly

Autor: Lara Prescott
Přeložil: Martina Neradová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 138×218 mm
ISBN: 978-80-7529-783-9
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Nikdy jsme nebyly vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Psaly jsme rychlostí sto slov za minutu a nevynechaly jedinou slabiku. Naše identické stoly byly vybaveny psacím strojem Royal Quiet Deluxe s mátově zeleným krytem, černým telefonem Western Electric s otočným číselníkem a sloupkem žlutých bloků na těsnopis. Prsty nám kmitaly po klávesách za nepřetržitého klapotu.

Začtěte se do pokračování ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi thrillery? Jaká je vaše oblíbená série? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevinný klient

Pratt, Scott

Mystery Press, 2019

zobrazit info o knizeTemná zahrada

Frenchová, Tana

Argo, 2019

zobrazit info o knizeHra na nikdy

Deaver, Jeffery

Domino, 2019

zobrazit info o knizeAmnestie
která rozpoutala peklo

Dunaj, Radovan

Bookmedia, 2019

zobrazit info o knizeNa tenkém ledě

Patterson, James

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeNikdy jsme nebyly

Prescott, Lara

Slovart, 2019

Napsat komentář