Vyhrajte příběh o lidské obětavosti

zivotni-terno-perex
Setmělou chodbou nemocnice kráčí žena s deskami, v nichž je seznam jmen a nositel jednoho z nich se ženou dnes v noci odejde – navždy. Zemře. Nebo se pro něj snad někdo obětuje? Začtěte se do románu o strachu ze smrti a lidské obětavosti.

Život není jen to, co právě končí

Je noc před Štědrým dnem a nemocniční chodbou kráčí žena v tlustém šedém svetru, aby si odvedla jednoho z nás.

Má s sebou desky se jmény nás všech: pětileté holčičky trpící rakovinou, která se bojí „mimouzemšťanů“, dvacetiletého mladíka láskyplně leštícího pivní sklenici ve vysněném baru, pětačtyřicetiletého muže, který uhání tmou v drahém autě a hledá, do čeho by narazil.

Jeden z nás dnes přijde o život, pokud se pro něj někdo jiný dobrovolně neobětuje. Jenže nestačí pouze zemřít – život totiž není jen to, co právě končí. Život jsou i všechny minulé události.

Styl Fredrika Backmana poznáte během několika vteřin. Švédský bestsellerista umí mistrně vylíčit lidské pochyby a vnitřní démony, přitom však neztrácí smysl pro humor. Hraje na správné struny a díky němu se zamyslíte nad velkými životními otázkami. Životní terno je mnohem smutnější než třeba Dickensova Vánoční koleda, ale i zde lze najít naději a možnost všechno zase napravit – byť za velmi vysokou cenu.

 

Životní terno

Autor: Fredrik Backman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matocha
Počet stran: 79
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-2750-003-1

Přečtěte si více o knize Životní terno, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prohlédnout přečíst ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Fredrik Backman (nar. 1981) pochází ze Stockholmu, píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a zatím se jich prodalo přes sedm a půl milionu výtisků. Proslavil se hned prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě (2012, česky Host 2017). Nakladatelství Host vydalo i Backmanovy romány Babička pozdravuje a omlouvá se (2015), Tady byla Britt-Marie (2016), Medvědín (2017), My proti vám (2018) a titul A každé ráno je cesta domů delší (2018). Nejnovější autorovou knihou je Životní terno.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Životní terno

Přestože je nejnovější román švédského bestsellerového spisovatele Fredrika Backmana na první pohled ponurý, autorův nezaměnitelný styl v něm najdete. Neztrácí totiž humor, ani když píše o smrti. Jedná se navíc o první knihu, která vás zavede do Helsingborgu, kde sám Fredrik Backman vyrostl a vedle nemocnice, ve které začíná jeho příběh, dokonce chodil do školy. Tak neváhejte, pusťte se do čtení a zkuste se zamyslet, za koho byste byli ochotni obětovat vlastní život vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Životní terno vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Životní terno
probíhá od 9. do 22. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Životní terno

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivotní terno

Backman, Fredrik

Host, 2019

Napsat komentář