Inspirujte se!

Skutecne-pribehy-perex
Vítejte ve světě významných osobností, hrdinů, objevitelek a vynálezkyň! Seznamte se s jejich příběhy doplněnými krásnými ilustracemi a načerpejte inspiraci. Zjistíte, že stát se výjimečným může každý z nás bez ohledu na pohlaví a další faktory.

Co mají společného Albert Einstein, Ludwig van Beethoven či Kateřina Veliká? Patřili mezi významné osobnosti a špičky ve svém oboru. Nejen jejich autobiografické příběhy doplňují krásné ilustrace.

Knížka originálním a poutavým způsobem představuje malým čtenářům významné osobnosti, které se proslavily v oblasti vědy, umění, filozofie nebo politiky. Jejich životní příběhy jsou vyprávěny v první osobě formou autobiografie, která čtenáře snadno vtáhne do vyprávění a přiblíží jim neobyčejné osudy, úspěchy i dětství géniů jako Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Rosalind Franklin, Ludwig van Beethoven nebo Kateřina Veliká. Co na této knize zaujme na první pohled, jsou překrásné celostránkové ilustrace.

Ukázka z knihy

20 vyjimecnych osobnosti ktere zmenily svet

20 vyjimecnych osobnosti ktere zmenily svet 1

20 výjimečných osobností, které změnily svět

Neobyčejné příběhy
Počet stran: 96
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 239 x 270 mm
ISBN: 978-80-255-1181-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu 20 výjimečných osobností, které změnily svět vydalo nakladatelství Rebo Productions CZ.

————————————————

V tomto ilustrovaném průvodci najdou inspiraci převážně dívky. Seznámí se s příběhy objevitelek a vynálezkyň, z nichž některé se zapsaly do historie, zatímco jiné byly upozaděny.

Od štěpení jádra atomu po akvárium, od pulsaru po nášlapný odpadkový koš, od brzdové destičky po jednorázové pleny.
Mnoho věcí, které dnes považujeme za samozřejmé, objevily, vynalezly a navrhly ženy. Žily v různých dobách i v různých zemích, některé musely překonávat velké překážky nebo se vypořádávat s předsudky. Části z nich se za jejich práci dostalo významných ocenění, zatímco jiné byly přehlíženy, upadly do zapomnění nebo si jejich myšlenky přivlastnil někdo jiný.
K vynalézání a objevování je inspirovaly rozličné důvody: staly se svědkyněmi nehody, fascinovala je skrytá tajemství nekonečného vesmíru či organismů viditelných jen pod mikroskopem nebo si zkrátka povšimly nějakého problému a dostaly nápad, jak ho vyřešit.
Praktický, ilustrovaný průvodce čtenáře seznámí s objevy, vynálezy a návrhy, které ovlivnily životy lidí na celém světě, a s pozoruhodnými ženami – objevitelkami a vynálezkyněmi.

To je nápad!

Úžasné objevy a vynálezy, za které vděčíme ženám
Autor: Owen O´Doherty
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 202×265 mm
ISBN: 978-80-257-2903-8
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu To je nápad! vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

A do třetice si na své přijdou kluci. Jak jim dokážou následující příběhy, člověk nemusí být superhrdinou, aby se mohl stát vzorem pro ostatní. Nechte se inspirovat těmi, kteří ve svém životě něco dokázali!

Nečekejte tu ale příběhy žádných akčních hrdinů zachraňujících lidstvo ani miláčků osudu, kterým sudičky nadělily krásu, inteligenci, štěstí a bohatství už do kolébky. Ne – každá z osobností v téhle knize si musela vybojovat nějaký svůj zápas.
Někdo se dokázal vzepřít nepřiznivému životnímu údělu, vymanit se z prostředí, odkud vzešel, vypracovat se díky své píli či neotřesitelné důvěře v sebe sama. Jiný se nebál vybočit z rady, prolamovat společenská tabu, čelit předsudkům nebo autoritám, často navzdory nesnázím a velkému nebezpečí. Další z hrdinů se vzdali svého pohodlí, aby pomáhali druhým, nebo za ně dokonce bojovali, protože jim nebyl lhostejný jejich osud ani osud našeho světa jako celku.
Ať už jde o chlapce a muže slavné či méně slavné, hrdiny z doby minulé anebo současné, každý jeden z jejich příběhů dokáže zaujmout a hluboce oslovit. Všechny totiž ukazují, že člověk nemusí být zrovna superhrdinou, aby dokázal být vzorem pro ostatní! Nenechte si ujít další stovku medailonků úžasných osobností a jejich osudů!

Ukázka z knihy

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni 1

Doporučujeme

Nechte se inspirovat dalšími příběhy:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční 2

Autor: Ben Brooks

Počet stran: 208
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 190×246 mm
ISBN: 978-80-88276-70-8
Doporučená cena: 389 Kč

 

Knihu Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční 2 vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s., kde najdete i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo je nápad!
Úžasné objevy a vynálezy, za které vděčíme ženám

O´Doherty, Owen

Argo

zobrazit info o knizePříběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční 2

Brooks, Ben

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knize20 výjimečných osobností, které změnily svět
Neobyčejné příběhy

Rebo Productions CZ, 2019

Napsat komentář