Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. října 2019

nenechte_si_ujit
Podzim je tu v plné síle a tak není nic lepšího, než si zajít někam za literaturou. V příštích dnech se koná například tradiční Podzimní knižní veletrh, na kterém nemůže žádný knihomol chybět, nebo autorské čtení z knihy Kluci netančej! či křest knihy Václava Větvičky Zámecké zelené komnaty – krása panských zahrad.

Kromě toho můžete navštívit besedu mladé autorky Markéty Svobodinger či křest knihy Aleše Dostála Všichni psi mého života.

A touto akcí rovnou i začneme. Křest knihy oblíbeného ostravského prozaika Aleše Dostála Všichni psi mého života se koná v pondělí 7. říjnaDomu knihy v Ostravě. Autor je mimo jiné také lesník, myslivec a vášnivý chovatel psů. Do své nové knihy vtiskl právě zkušenosti s těmito čtyřnohými kamarády – psy chová už padesát let, tak rozhodně bylo o čem psát. Kmotrem knihy se stane herec Norbert Lichý a básník Jaromír Šlosar. Akce začíná v 16.00.

Přesuneme se do pražského Paláce knih Luxor. V pondělí 7. října se zde uskuteční beseda s mladou nadějnou spisovatelkou Markétou Svobodinger. Autorka zde představí svoji knihu Fylaktérion, která vypráví o starověké civilizaci plné tajemství a zla. Inspiraci pro svůj příběh čerpala jak ve své fantazii, tak i ve studiu řecké mytologie a rituálů. Beseda začíná v 17.00, tak si ji nenechte ujít.

úterý 8. října se v Paláci knih LuxorPraze uskuteční křest knihy Vítěz od Kláry Janečkové. Kniha vypráví o automobilovém závodníkovi a mladé dívce z dobře situované rodiny. Oba čeká velký životní zlom a následně i společné setkání, díky kterému jejich životy naberou nový směr. Hosty akce, která začíná v 17.30, budou Zdeněk Troška, Zdeněk Barták, Bára Holá a další.

Ve středu 9. října se v Městské knihovně v Praze, na pobočce Korunní, koná autorské čtení Olgy Stehlíkové. Číst bude ze své první knížky pro děti Kluci netančej!, která je o baletu, genderových předsudcích a jinakosti. Zavede vás do uměleckého baletního souboru mezi malé tanečníky, kteří se připravují na baletní soutěž. Knížka určitě zaujme nejednoho malého čtenáře. Autorské čtení začíná v 17.00.

Následující akce je ideální pro všechny marketéry, podnikatele či influencery. Ve středu 9. října se totiž v pražském Paláci knih Luxor uskuteční křest knihy Jak na sítě od Elišky Vyhnálkové a Michelle Losekoot. Obě autorky radí se sociálními sítěmi firmám i jednotlivcům, a tak rozhodně vědí, o čem píšou. Pokud tedy chcete na sítích zazářit, je pro vás tato kniha tou pravou. Akci bude moderovat Milan Peroutka a kmotrem knihy se stane Jirka Král. Začátek je naplánován na 15.30.

Palác knih Luxor v Praze ještě jednou. Ve čtvrtek 10. října zde bude křtít svoji novou knihu legendární botanik, pedagog a spisovatel Václav Větvička. Kniha dostala název Zámecké zelené komnaty – krása panských zahrad a jejím spoluautorem je Jan Rendek. Tentokrát se autoři vydali po stopách zámeckých zahrad a parků, kterým pan Větvička zasvětil velkou část svého života. Křest začíná v 16.00. Pokud vás tyto „zelené komnaty“ zajímají, určitě dorazte.

V pátek 11. října a v sobotu 12. října se v Havlíčkově Brodě koná 29. Podzimní knižní veletrh. Motto veletrhu pro letošní rok zní „Zločiny a tresty“, což odkazuje nejen k různým detektivkám, ale i příběhům týkajících se viny a odpuštění. Návštěvníky určitě potěší i bohatý doprovodný program, svou účast přislíbili například Václav Větvička, Ivan Hlas či Ivan Kraus, přijede ale také Michal Viewegh, Jiří Žáček a další. Rozhodně je na co se těšit, kompletní program i seznam vystavovatelů najdete na stránkách veletrhu. Akce se koná již tradičně v Kulturním domě Ostrov.

A na závěr se podíváme do Pardubic. Ve zdejší Krajské knihovně se v sobotu 12. října koná akce nazvaná Čarování s pohádkou pro malé čtenáře od 4 do 6 let. Je pro ně připravený bohatý program –budou se číst a vyprávět pohádky, děti si mohou zahrát na přírodní nástroje a rodiče dostanou doporučení na vhodnou literaturu pro domácí předčítání. Vše začíná v 10.15, tak si přijďte užít fajn dopoledne do knihovny.

Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář