Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. září 2019

nenechte_si_ujit
Léto je za námi, ale to určitě není důvod smutnit, protože i podzim umí být krásný. A když navíc zajdete na některou z literárních akcí, užijete si ho minimálně jako letní měsíce. Příští týden můžete zhlédnout LiStOVáNí nebo si zajít na křest knihy Vojtěcha Bernatského.

Kromě toho se koná i setkání se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou či Terezou Schillerovou.

Začneme hned v pondělí 9. září. Od 20.00 se v Knihovně Třinec koná scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát se můžete těšit na listování knihou Jaroslava Rudiše Český ráj. Rudišova novela vypráví o partě mužů, kteří se pravidelně setkávají ve staré sauně za městem. Na tomto odlehlém místě se cítí svobodní a mohou být těmi, kým opravdu jsou. Listovat knihou bude také parta mužů, konkrétně Pavel Oubram, Tomáš Drápela a Alan Novotný a my se můžeme určitě těšit na skvělý zážitek.

Vondruskaúterý 10. září se podíváme do středočeských Milovic. Do zdejší knihovny přijede Vlastimil Vondruška. S autorem oblíbených historických románů, například Husitské epopejeTajemství abatyše z Assisi či nejnovějších Právo první nociKřišťálový klíč, si budete moci popovídat na téma „Historická literatura vážně i nevážně“. Beseda začíná v 18.00 a navnadit se na ni můžete prostřednictvím rozhovoru s autorem, který vyšel na našich stránkách.

Ve středu 11. září bude oblíbený sportovní moderátor Vojtěch Bernatský křtít svoji knihu Dvojtáta. Křest se uskuteční v pražském Paláci knih Luxor a křtít budou herečky Eva Holubová, Naďa Konvalinková a Andrea Kerestešová Růžičková. A o čem kniha vypráví? Jak už název napovídá, autor se svěřuje s tím, jaké je to být otcem dvou dětí – a jak je pro něj typické, všechno popisuje s humorem sobě vlastním. Křest začíná v 17.00, tak si ho nenechte ujít.

Ve středu 11. září od 16.00 se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně koná pravidelné Čtení pod lampou. Bude číst z knížek, které jsou sice starší, ale stále mají čtenářům co říct a neztrácejí nic ze svého půvabu. Navíc máte také možnost tzv. četby na přání – můžete sami navrhnout knížku, do které byste se chtěli v některém z dalších Čtení pod lampou zaposlouchat. Nejde totiž o čtení na pokračování, každé odpoledne se začíná s novým textem. Nechte tedy odpočinout oči a zaposlouchejte se do příjemného čtení.

Na další čtení, ale tentokrát pro děti, se přesuneme do Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně. Ve středu 11. září se zde uskuteční Setkání s Předčítánkem. Akce se koná v rámci projektu S knížkou do života, během kterého jsou prezentovány knížky pro nejmenší. Akce začíná v 9.30.

Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně ještě jednou. Ve čtvrtek 12. září se zde uskuteční setkání se spisovatelkou Terezou Schillerovou. Autorku můžete znát díky jejímu blogu a stejnojmenné knize Deník raka. Po celý rok zaznamenávala na svém blogu své „zážitky“ z boje s rakovinou a následně z těchto zápisků vydala i knihu. Nyní ale vydala také svůj první román, Princezna Psycho, který představí právě návštěvníkům vsetínské knihovny. Setkání začíná v 17.00.

 Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář