Čaroděj, učednice a drak

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 7
Sedmý díl Čarodějovy nevěsty zpočátku mate a uspává, ve druhé polovině však hýří akcí i dračím ohněm.

Nakladatelství Crew vydalo sedmou Čarodějovu nevěstu 30. dubna 2019. Koré Yamazaki, autorka této zábavné manga série z kouzelného světa nadpřirozených bytostí, dosáhla i tentokrát správné kombinace fantazie, romantiky, tajemna a komedie.

Svazek se soustředí na alchymistickou vysokou školu pro výjimečnou mládež. Setkáme se v něm i s některými Renfredovými kolegy. Do příběhu vstupují draci známí z dřívějších dílů a také se v něm znovu připomíná minulost Čise. Připomíná se dražba, v níž byla Čise kdysi dávno prodána čaroději Eliasovi. Právě na těchto scénách nejlépe pozorujeme, jak moc se Čise od prvního dílu změnila.

Vyvinula se z opuštěné a zakřiknuté dívenky v silnou hrdinku, která se neohroženě vrhá do nebezpečí, aby všechny zachránila. Svým způsobem je to sympatické. Čise však vůbec nemyslí na následky. Vydrží její tělo nápor magie? Má dostatek energie, aby přežila? Vždycky se spoléhá na to, že ji Elias zachrání, což sice svědčí o velké důvěře k němu, ale také o jisté bezohlednosti. Co když Elias jednou prostě nestihne přijít včas nebo nebude mít potřebné znalosti, aby Čise pomohl?

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 7_ukazka4Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 7_ukazka3

Na druhou stranu musíme uznat, že Čise a Elias stojí teprve na začátku, co se týče budování jejich vztahu – ano, i přesto, že už jsme u sedmé knížky. S každým dalším dílem se pomalu posouvají dál, jeden druhého učí novým věcem. Lze tedy předpokládat, že Čise si zatím prostě jen neuvědomuje, že by svým chováním mohla Eliase zraňovat. On se zase musí naučit dopřát dívce prostor a ne ji žárlivě držet doma, když by mohla studovat na akademii.

První polovina sedmého dílu plyne pomalu a děj působí maličko nepřehledně. Musíme trochu zavzpomínat, co se vlastně odehrálo na konci minulé knihy a kdo je kdo z té desítky postav, které se v příbězích mnohdy jen mihly. Některé mužské postavy jsou si navíc vzhledově natolik podobné, že není vždycky snadné je rozlišit. Zmatek vyvolávají rovněž různé lidské podoby Eliase. Čaroděj kdovíproč nepoužívá pouze jednu tvář, ale střídá je, čímž uvádí do rozpaků i samotnou Čise.

V tomto díle dívka pracuje na lektvaru, který má pomoci Eliase probudit. Usnul totiž hlubokým spánkem poté, co mu Čise zazpívala magií nabitou ukolébavku. Zatímco Elias se úspěšně vzbudí, Čise vzápětí naopak usne a ve snech musí čelit známému nepříteli…

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 7_ukazka2Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 7_ukazka1

Později čaroděj a jeho učednice obdrží informaci, že byla z dračí země ukradena dvě mláďata. Dostáváme se do druhé poloviny knížky, která už překypuje akcí a napětím. Čise využije svých kontaktů z dřívějška, aby zjistila, zda se draky někdo nesnaží prodat v dražbě. Věci se však vymknou kontrole, když jedno z mláďat použije magii, aby narostlo do obřích rozměrů, a začne ohrožovat účastníky dražby. Bude mít Čise dostatek odvahy a síly, aby mu zabránila vyvolat chaos?

K nejlepším okamžikům této manga série ovšem nepatří ani tak ohromující magické souboje a scény plné nebezpečí, jako spíše ty milé každodenní interakce mezi postavami. V tomto směru si užijeme zejména sekci, kde se Čise setkává s Angelikou a její rodinou.

Shrnuto a podtrženo – sedmá Čarodějova nevěsta přináší některé vcelku zbytečné či zmatené scény, zároveň ale nabízí poutavé dramatické momenty a stále se rozvíjející sympatické postavy. Děj se konečně zase o kousek posunul a závěr vyvolává potřebu číst okamžitě dál. Kresby si uchovávají své kouzlo a s každou stránkou hladí po duši, i když ne vždy umožňují pochopit, co se zrovna děje, hned na první pohled.

Sedmý díl, stejně jako všechny předchozí, doporučuji hlavně milovníkům mangy, fantasy, romantických a trošku hororových příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějova nevěsta 7

Koré, Yamazaki

Crew, 2019

Napsat komentář