Čarodějova nevěsta slaví Vánoce!

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 6_uvodni
Šestý díl Čarodějovy nevěsty začne hledáním dokonalého vánočního dárku, pokračuje pátráním po zmizelém chlapci a nakonec i po samotném čaroději.

Kouzelnou manga sérii Čarodějova nevěsta japonské autorky Koré Yamazaki už jistě dobře znáte. Romantický příběh ze světa rozverných víl, prastarých bohů a nebezpečných temných stvoření se rozrostl o další díl, jejž nakladatelství Crew vydalo 8. února 2019.

Šestou Čarodějovu nevěstu lze rozdělit na dvě části. V první se hlavní hrdinka Čise vydává do Londýna, kde se má sejít s Alicí, osobní strážkyní jistého kouzelníka. Určitě si na ni vzpomenete z předchozích dílů. Alice poprosí Čise, aby jí pomohla najít vhodný vánoční dárek pro jejího mentora. Čise si uvědomí, že sama neví, co by měla koupit vlastnímu učiteli. Dívky se rychle spřátelí a společně se toulají londýnskými ulicemi v naději, že objeví něco mimořádného, co by oba muže potěšilo. V jednu chvíli se dostanou do nebezpečné situace, která přispěje k tomu, že se Alice rozhodne otevřeně promluvit o své minulosti. Následující úsek připomíná putování vzpomínkami služebné Silky z minulého dílu. Vracíme se s Alicí do chvíle, kdy ještě vedla bídný život drogové dealerky. Pak se objeví její budoucí učitel a nabídne jí pomocnou ruku. Dá se říct, že v tomto smyslu má knížka také výchovnou funkci, jelikož odrazuje od užívání i prodeje drog, a to vcelku vtipným a nenásilným způsobem.

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 6_ukazka3Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 6_ukazka4

Ve druhé části příběhu Čise náhodou potkává dívenku Stellu, jejíž mladší bratr se ztratil. Za záhadným zmizením bude zřejmě stát něco nadpřirozeného, protože kromě starší sestry si na chlapce nikdo z rodiny nevzpomíná. A tak Čise a čaroděj Elias tráví Vánoce tím, že nové kamarádce pomáhají najít sourozence. Překonají nečekané překážky?

Na této vedlejší dějové lince potěší hlavně skutečnost, že to konečně není Čise, kdo potřebuje zachránit. Naopak se dostává do role vůdce, který musí prokázat sílu a odhodlání, aby splnil náročný úkol a našel svůj cíl. Stává se tak pro jednou skutečně schopnou hrdinkou.

V šestém díle si dále užijeme krásnou zimní a vánoční atmosféru. Ačkoli čas očividně plyne a roční období se střídají, sama hlavní zápletka (pokud tu vůbec nějaká je) příliš nepokročí. Až si člověk říká, proč se ten příběh jmenuje Čarodějova nevěsta a ne třeba Čarodějova učednice – snad proto, že by takový název nebyl zvlášť originální.

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 6_ukazka1Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 6_ukazka2

Čise a Elias se sbližují pomalu a zvláštním způsobem. Občas není jasné, co Elias vlastně zamýšlí, očekává a chce. Jakmile v jisté scéně změní podobu, aby vypadal skoro stejně jako Čise, je takřka nemožné se v jednotlivých obrázcích vyznat. Místo Čise navíc začne připomínat spíše Stellu, protože jsou (na černobílých stránkách) oba blonďatí a mají nevinné dětské obličeje. Kdo co říká a na koho mluví, je pak těžké sledovat. I z toho důvodu může být pro někoho atraktivnější seriálová podoba příběhu.

Přesto patří šestá Čarodějova nevěsta k těm svižnějším a zajímavějším dílům série. Nepřináší nic vyloženě nového, pročež v jistém směru může už trochu nudit, ale jako odpočinková četba s krásnými kresbami dokáže stále potěšit oko i duši.

Těšme se na sedmé pokračování, které snad bude ještě působivější. Čise v něm omylem na Eliase použije spací zakletí. V říši snů pak bude dívka čelit velkému nebezpečí. Jak si poradí? To zjistíme pravděpodobně už v dubnu 2019.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějova nevěsta 6

Koré, Yamazaki

Crew, 2019

Napsat komentář