Třetí díl ze série s Nielsem Oxenem

Mrazive plameny
Po Oběšených psech a Temných mužích vychází další díl série s válečným veteránem Nielsem Oxenem, jejímž autorem je dánský spisovatel Jens Henrik Jensem. Dopřejte si špetku akce a napětí v příběhu, který lze číst i bez znalosti předchozích knih.

Dánský válečný veterán Niels Oxen je od tragédie na moři považován za mrtvého. Ve skutečnosti se však ze svých ran vyléčil na malém ostrově švédského souostroví, a teď před ním leží nejtěžší životní rozhodnutí. Pokud vůdci utajené organizace Danehof zjistí, že jejich atentát na Oxena selhal, stane se terčem. A pokud se o jeho přežití dozví dánská policie, bude obviněn z vraždy, kterou nespáchal. I přesto se Oxen rozhodne odhalit pravou tvář viníků. Pokud se mu to nepodaří, čeká ho život na útěku – a už nikdy neuvidí svého syna. S tímto nemožným úkolem kontaktuje Martharethe Franck – svou bývalou kolegyni z tajné služby, která mezitím dostala vyhazov a teď pracuje jako asistentka prodeje a hotelová uklízečka. Oxen a Franck znovu navážou spolupráci s původním šéfem tajné služby Axelem Mossmanem a jeho synovcem. Boj proti Danehof má katastrofické následky pro všechny zúčastněné, a jediný způsob, jak škodu napravit, je dopadnout temné muže. Jak ale porazit neviditelného nepřítele?

 

Mrazivé plameny

Autor: Jens Henrik Jensen
Přeložila: Magdalena Jírková

Počet stran: 624
Vazba: vázaná
Formát: 135×195 mm
ISBN: 978-80-7390-331-2
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Mrazivé plameny vydala edice Knihy Omega.

 

Ukázka z knihy

Postava seděla nehybně na skále a jako hladový studenokrevný plaz nasávala sílu ze slunce.
Mezi klečí a mechovými polštáři odevzdaně rostly ostrůvky vřesu. Zbytky sněhu v hlubokých stínech a štěrbinách naznačovaly, že zima ještě vládne.
Jediné, co se v dohledu pohybovalo, byla vrána, která stála v prohlubni a klovala do čehosi, co vypadalo jako zaječí zdechlina.
Teď, ve třetím měsíci roku, bylo všechno zesláblé.
Postava na skále seděla v tureckém sedu jako zkamenělá. Rovná záda, bosá chodidla, ruce na stehnech.
Byl to muž. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jens Henrik Jensen

V knihách Jense Henrika Jensena (*1963) převládá rafinovaná zápletka nad čistým zlem. Akční romány tohoto dánského autora jsou koncipované jako trilogie a mají mezinárodní dosah. Začínal jako sportovní novinář, byl šéfem výroby v deníku JydskeVestkysten, později přesídlil a vypracoval se na redaktora zpravodajství a ředitele Inlandgruppe. Uskutečnil několik delších zahraničních cest po Jižní Americe, Rusku a Balkánu. Proslavil se sérií s agentem CIA Janem Jordim Kazanskim a vyšetřovatelkou Ninou Portlandovou, nyní přichází s válečným veteránem Nielsem Oxenem. V knize Oběšení psi je Niels zapleten do série vražd a jeho plánovaný život v ústraní se stane noční můrou.

Informace byly čerpány ze stránek knihkupectví Knihy Dobrovský.


Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrazivé plameny

Jensen, Jens Henrik

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář