Detektivové v akci!

Tipy_Primarni duvera_3x soudce Ti
V dnešních detektivních tipech na vás čeká devátý díl z populární série Martina Goffy a soubor se třemi klasickými případy soudce Ti. Dopřejte si četbu plnou nebezpečí a napětí.

Martin Goffa přináší svým čtenářům již devátý díl z oblíbené detektivní série s postavou vyšetřovatele Mika Syrového. Vzrušující thriller z českého prostředí přečtete jedním dechem.

Primární důvěra

Prst na spoušti
Autor: Martin Goffa

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-204-3813-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Primární důvěra: Prst na spoušti vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Jak dobře znáte lidi ve svém bezprostředním okolí? Své sousedy, přátele, spolupracovníky? Tušíte vůbec, kolik má jejich viditelná slupka vrstev a že dohlédnete jen do míst, kam vás oni sami pustí? Budete věřit jejich slovům, i když se ukážou v rozporu s objektivní skutečností? A jak se zachováte, pokud se i přesto budou dál dožadovat vaší primární důvěry? Detektiv Miko Syrový jen bezmocně přihlíží zatčení jednoho ze svých nejbližších přátel. Každým krokem, kterým se pokouší na první pohled absurdní obvinění zvrátit, se dostává stále hlouběji do labyrintu nejistoty, pochyb a výhonků minulosti. A nejen to. Celou tu dobu má pocit, jako by na něj mířil někdo s prstem na spoušti.

 

Ukázka z knihy

Bála se. Přitom ji nečekalo nic, co by za sebou neměla už dávno.
Dávno…
Táhlo jí tehdy na patnáct, ten kluk byl sotva o dva roky starší a stejně nezkušený jako ona sama. Bylo to dychtivé, nemotorné a krátké. Ale taky krásné, i když nejspíš jen proto, že do sebe byli bláznivě zamilovaní. Ve skutečnosti šlo jen o neohrabanou snahu udělat něco dospělého.
Během následujících čtyř let měla partnerů několik, s některými zažila sex příjemný, s jinými nebyl důvod ho opakovat. Kromě peněz, pochopitelně. Hlavně několik posledních měsíců na tom nebyla bůhví jak dobře, vlastně od chvíle, kdy odešla od tety a strejdy. Neměla se u nich zle, jenže čím dál častěji viděla ty jejich pohledy… Třeťák se jí nepovedl a propadla, což znamenalo, že jim zůstane na krku další rok, než půjde někam do práce. O prázdninách zkusila aspoň brigádu v jedné místní firmě, ale vzdala ji po pěti dnech. S nikým si tam nerozuměla, byly to jen samé příkazy a omezení, nic pro sedmnáctiletou holku. Poprvé se tehdy s tetou a strejdou pořádně pohádala a od té doby už se tam necítila jako dřív. (str. 7)

 

Martin Goffa

Martin Goffa je český spisovatel detektivních příběhů a thrillerů. Spisovatel vystupující pod pseudonymem Martin Goffa působil od 90. let 20. století u Policie ČR jako kriminalista. Napsal například Muž s unavenýma očima (2013), Bez těla (2014), Mezi dvěma ohni (2014), Živý mrtvý (2015), Plaváček (2016), Dítě v mlze (2016), Štvanice (2017), Vykoupení (2018), Rémi (2018) ad. Psaní se začal věnovat až po ukončení policejní kariéry. Literární kritik Pavel Mandys řadí Goffu mezi nejzajímavější nové české autory detektivek. Oceňuje, jak využívá své policejní zkušenosti a domnívá se, že se jako spisovatel s každým dalším dílem zlepšuje.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Oblíbili jste si Případy soudce Ti Frédérica Lenormanda? A věděli jste, že Lenormand navazuje na dílo Roberta van Gulika, který soudce Ti objevil a následně psal jeho příběhy? Nakladatelství Garamond nyní vydalo soubor se třemi klasickými případy soudce Ti, jejichž autorem je právě Robert van Gulik, tak si je nenechte ujít.

3x soudce Ti

Autor: Robert van Gulik
Přeložila: Věra Šťovíčková-Heroldová

Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7407-431-8
Doporučená cena: 450 Kč

Knihu 3x soudce Ti vydalo nakladatelství Garamond v edici Černá káva.

Souborné vydání tří klasických případů soudce Ti z pera jeho tvůrce, holandského spisovatele a diplomata Roberta van Gulika.

Soudce Ti a vražedný zvon
Soudce Ti je nově jmenován náčelníkem v Pu-jangu, kde usvědčí falešného opata a mnichy v chrámu Bezmezného milosrdenství, jejichž „zásluhou“ přicházely na svět nelegitimní děti. Při vyšetřování případu Liang versus Lin objeví soudce Ti pod obrovským zvonem několik let starou kostru a jen zázrakem se mu podaří zachránit holý život.

Strašidelný klášter
Soudce Ti je přinucen kvůli bouři přenocovat se svým pomocníkem Tao Kanem v taoistickém klášteře v horách Chan-jüanu, kde musí vyřešit tři záhadné případy: případ balzamovaného opata, případ zbožné panny a případ nevraživého mnicha.

Červený pavilon
Soudce Ti přebírá od náčelníka Lo ze sousedního okresu zdánlivě jasný případ sebevraždy akademika Li Liena a hned musí řešit smrt kurtizány Podzimní luny a údajnou sebevraždu Tao Kunga, která se stala před třiceti lety. Všechny tyto případy mají společné to, že se staly v Červeném pavilonu a mají vypadat jako sebevraždy…

 

Robert H. van Gulik

Robert van Gulik (1910–1967) byl nizozemský orientalista, diplomat, hudebník (hrál na citeru čchin) a spisovatel. Je známý jako autor detektivních příběhů o soudci Ti, jejichž hlavní postavu si vypůjčil z čínského detektivního románu z 18. století Slavné případy soudce Ti. Robert van Gulik vyrůstal v Indonésii, kde se také naučil čínsky. Od roku 1935 působil jako nizozemský diplomat v Japonsku, Číně, Indii a Libanonu. Od roku 1965 až do své smrti v roce 1967 byl nizozemským velvyslancem v Japonsku.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Frédéric Lenormand

Francouzský spisovatel Frédéric Lenormand (* 1964) za své historické romány i detektivní příběhy získal řadu ocenění. Po studiích lingvistiky pracoval v Ústavu pro politická studia na Sorbonně, brzy se ale začal věnovat výhradně literatuře. Kromě Případů soudce Ti je oblíbená i jeho detektivní série z období Francouzské revoluce. Garamond v sérii Případy soudce Ti už vydal: Umění truchlitPaní Ti na stopě zločinuPalác kurtizánSmrt mistra v goNoční můry zabíjejíSmrt čínského kuchařePalác na jezeře Ču-anDeset čínských démonůPůlnoční soudPoprask u Čínské zdiManuál čínského soudce pro přežití, Číňan nikdy nelžeZelený čaj s arsenikemTajemství čínské zahradyDiplomacie v kimonu.

Informace o autorovi byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Garamond.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše detektivní tipy? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrimární důvěra: Prst na spoušti

Goffa, Martin

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knize3 x soudce Ti
Červený pavilon, Soudce Ti a vražedný zvon, Strašidelný klášter

Gulik, Robert van

Garamond, 2018

Napsat komentář