Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. února 2019

nenechte_si_ujit
Je tu opět neděle a s ní i další tipy na zajímavé literární akce. Příští týden můžete zajít například na koncert Na vlnách tónů a slov či na besedu a autogramiádu ke knize Odemykání dětského potenciálu.

Zbystřit by měli také milovníci historie a pražské architektury. Křtít se totiž bude publikace Schwarzenberský a Salmovský palác.

A touto akcí rovnou začneme. V úterý 5. února se ve Šternberském paláci na Hradčanském náměstí v Praze uskuteční křest publikace Schwarzenberský a Salmovský palác. Knihu vydává Národní galerie Praha a čtenáři se v ní dozví o historii těchto dvou mimořádných paláců. Jestliže patříte mezi ty, kdo se o podobná témata zajímají, určitě si nenechte křest ujít, začíná v 18.00.

úterý 5. února se v pražské kavárně Carpe Diem Flora uskuteční již tradiční koncert Na vlnách tónů a slov Josefa Pepsona Snětivého. Během této akce autor představí nedávno vydanou povídkovou sbírku Tři vánoční přání, na níž se podílel s Markétou Harasimovou a Alexandrem Stainforthem. Kromě toho se samozřejmě můžete těšit i na příjemný hudební doprovod. Reportáž z jednoho takovéhoto koncertu si můžete přečíst na našich stránkách. Akce začíná v 19.30.

ostravském Domu knihy se v úterý 5. února koná beseda se spisovatelkou Klárou Mandausovou o její knize Holky s voctem. Autorka je novinářka, pracovala například pro MF Dnes či časopisy Marianne a Nové proměny bydlení. To, co se už do časopisů nevejde, pak vkládá do svých knížek. Holky s voctem jsou o tom, že život sice můžeme mít pěkně naplánovaný, ale často se všechno seběhne úplně jinak. Beseda začíná v 16.00.

Ve čtvrtek 7. února navštívíme zajímavou besedu a autogramiádu. Do Knihkupectví Nový Smíchov v OC Nový Smíchov v Praze přijede Jan Mühlfeit a Kateřina Novotná představit svou novou knihu Odemykání dětského potenciálu. Kniha pomáhá rodičům pochopit, v čem je jejich dítě výjimečné a jak jeho talent podpořit. Vše začíná v 17.00.

Zajímavý podvečer čeká ve čtvrtek 7. února i návštěvníky Knihovny města Hradce Králové. V 17.00 zde začíná hudebně poetický recitál Láskolamy. A na co konkrétně se můžete těšit? Básník Jindřich Tošner zde bude číst ze svých básnických sbírek LáskolamyBezpečná vzdálenostNejisté vztahy. Recitovat společně s autorem bude také Adéla Víchová. O hudební doprovod se svými francouzskými šansony postará Martina Forejtková.

Na závěr se podíváme do západočeského Chebu. Ve čtvrtek 7. února se v Kulturním centru Svoboda uskuteční scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát se bude listovat knížkou Legenda Z+H od Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. Tito nezapomenutelní cestovatelé se stali opravdovými legendami a projekt LiStOVáNí se je snaží přiblížit i současným generacím. Představení začne v 18.00 a účinkovat budou Pavel Oubram a Tomáš Drápela.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář