Páni kluci

kluk
Zatímco minule si na své přišly dívky-čtenářky, tentokrát si knižní zábavu užijí páni kluci. Čeká na ně svět foglarovek, další díl ze série Hraničářův učeň a hrdinové Jitík a Tom Gates, kteří je nechají nahlédnout do svého života.

Jitku Molavcovou pravděpodobně znáte z pořadu Kouzelná školka nebo nějaké pohádky. Kromě dalších hereckých a pěveckých aktivit se věnuje i psaní. Tentokrát stvořila hrdinu Jitíka, který se nezalekne žádného sportu!

Ona je Jitka, on je Jitík. Padli si do oka a je z toho pohádkové vyprávění. Řeč je o oblíbené herečce Jitce Molavcové a jejím novém, sportovním hrdinovi. Velké sportovní zážitky malého kluka překvapí všechny pohádkomily a možná je přimějí běhat, plavat, bruslit, prostě sportovat.
Jitík se nezalekne prudkého kopce, velké výšky, klouzavého ledu ani živého koně. Tenhle malý velký hrdina má zkrátka odhodlání, pevnou vůli a taky štěstí na neuvěřitelné zážitky.
Originální pohádkové příběhy Jitky Molavcové doprovodila ilustracemi legendární Vlasta Švejdová.

Ukázka z knihy

Ptáte se, kdo je Jitík? Jeden malý chlapec, který bydlí v Praze a který si usmyslel, že vyhraje olympiádu. Bláznivý nápad, vím. Ale malý Jitík to myslí vážně. Navíc má až zázračný pohybový talent.
Jen považte. Už jako tříletý předhonil v běhu všechny žáky z nedaleké školy. Ve stejném roce přeplaval Vltavu z jednoho břehu na druhý v zimě ve Stromovce na svých malých lyžičkách proháněl zkušené lyžaře. (str. 10)

Jitik sportovcem

Jitík sportovcem

Autorka: Jitka Molavcová
Ilustrovala: Vlasta Švejdová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0567-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jitík sportovcem vydalo nakladatelství Grada. A můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Jitka Molavcová působila v Malém televizním kabaretu a dodnes je spjata s divadlem Semafor, kde dělá od roku 1970 partnerku Jiřímu Suchému.  Proslulé je její účinkování v hlavní roli muzikálu Hello, Dolly! v divadle v Karlíně. Za tuto roli obdržela divadelní cenu Thálie. Hraje na kytaru, na saxofon a na středověké hudební nástroje, jako je trumšajt, lyra nebo loutna; zpívá a recituje v latině, francouzštině, němčině a galštině. Kromě herectví a zpěvu se věnuje také literární tvorbě pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

John Flanagan stvořil epický svět hraničářů. Hlavní hrdinka Maddie, která se také chce stát hraničářem, se vrací na hrad Araluen. Cítí se tam nepatřičně, což s změní v okamžiku, kdy začne královskou rodinu ohrožovat klan Rudých lišek.

Přichází čas nové generace hraničářů, která nyní musí převzít odpovědnost a chránit Araluenské království. Maddie úspěšně ukončila třetí rok svého hraničářského výcviku a je povolána zpět na hrad Araluen. Jednotvárný život na hradě ji však ubíjí, cítí se v něm jako ve vězení a touží z něj uniknout. V okolí se začínají šířit zvěsti, že království hrozí nové nebezpečí. Tajemný klan Rudé lišky, skupina rozvracečů v liščích maskách, útočí na královskou rodinu a zpochybňuje nástupnictví princezny Kasandry a její dcery Maddie na araluenský trůn. Podaří se Rudým liškám odstranit Kasandru a Maddie a uchvátit trůn pro sebe?

Ukázka z knihy

Byl jich tucet, vytvořili rojnici s rozestupy pěti kroků mezi sebou a pokrývali tak šířku šedesáti kroků. Každý z nich nesl vysoko nad hlavou hořící pochodeň, aby rozehnal houstnoucí šero soumraku. Ležela hlavou obrácenou k řadě pátračů. Kdyby se dokázala dostat přes jejich linii, nebo zůstala prostě neviděna, dokud nepřejdou, byla by zachráněna. (str. 8)

Hraničářův učeň 13: Klan Rudé lišky

Autor: John Flanagan
Přeložila: Eva Dejmková

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 127×205 mm
ISBN: 978-80-252-442-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Hraničářův učeň 13: Klan Rudé lišky vydalo nakladatelství Egmont ČR. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

John Flanagan se proslavil dobrodružnými romány ze sérií Hraničářův učeň a Bratrstvo (1. díl, 2. díl a 3. díl). Jeho knihy vycházejí ve více než stovce zemí, pravidelně se objevují v žebříčku bestsellerů podle New York Times a získaly řadu nominací a cen za literaturu pro děti a mládež. John, bývalý scenárista televizních seriálů a reklam, žije se svou ženou na přímořském předměstí australského Sydney.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Ponořte se do deníku Toma Gatese, ve kterém není o zábavné historky a malůvky nouze. Tom se prostě před ničím nezastaví a svůj život žije naplno. Jen ta škola je „opruz“…

Tom Gates toho má ažaž – hodně kreslí, má s kámošem kapelu (no, tak rozhodně už maj název), fakt vynalézavě prudí svou otravnou ségru, louská komiksy, snaží se zapůsobit na Amy Porterovou… Jak má při tom všem ještě stíhat chodit do školy a psát úkoly? Natožpak včas? Život je zkrátka boj, a v tom Tomově není nouze o ujetý situace, ještě ujetější výmluvy a dotěrný pohledy učitele Fullermana. Jeho deník plnej malůvek a skopičin tě zaručeně pobaví!

Ukázka z knihy

Tom Gates Muj libovej svet

Doporučujeme

Tom Gates už má za sebou řadu až bláznivých příhod:

     zobrazit info o knize

Tom Gates: Můj libovej svět

Autorka a ilustrátorka: Liz Pichon
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 152×193 mm
ISBN: 978-80-7529-724-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Tom Gates: Můj libovej svět vydalo nakladatelství Brio, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Liz Pichon je britská ilustrátorka a spisovatelka dětské literatury. Vystudovala grafický design a od listopadu 2011 žije v Brightonu.

————————————————

Po novém vydání knihy Hoši od Bobří řeky přišla na řadu další foglarovka. Kromě krásného příběhu o přátelství, ale i zklamání, se může čtenář těšit i na povedené ilustrace.

Druhá z řady foglarovek, tentokrát s ilustracemi Pavla Čecha!
Život Pavla Zemana, který je hlavní postavou příběhu o velkém chlapeckém přátelství, se po smrti otce od základu změnil. Velkou oporou je mu kamarád Ludva Grygar, se kterým Pavel podniká dobrodružné výpravy do téměř nepřístupné kotliny s jezírkem, kde si sami postaví srub. Vedle velkého přátelství ale prožívají i velká zklamání. Ludva se totiž nechá zlákat špatnými kamarády, začne kouřit a těžce onemocní. Vyhraje nakonec svůj vnitřní boj? Ke knize je přiložena interaktivní Zavřená kniha! Vychází také v elektronickém formátu a jako audio kniha.

Ukázka z knihy

Ode dne, kdy Pavel objevil Jezerní kotlinu, v ní strávil každé volné odpoledne. A když bylo ošklivo a déšť vytrvale padal z šedých oblak, jeho rozmrzelost neznala mezí.
Pavel chodil do Jezerní kotliny sám. Ani ho nenapadlo, že by tam mohl někoho vzít, už si zvykl, že ve Spálených Mlýnech žádné kamarády nemá. (str. 40)

Chata v Jezerni kotline

Pokud vás příběh zaujal, můžete si přečíst zbytek ukázky.

Chata v Jezerní kotlině

Autor: Jaroslav Foglar
Ilustroval: Pavel Čech

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 170×221 mm
ISBN: 978-80-00-05289-2
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Chata v Jezerní kotlině vydalo nakladatelství Albatros.

O autorovi

Jaroslav Foglar byl spisovatel, šéfredaktor časopisů Mladý hlasatel, Junák a Vpřed, významný metodik, dlouholetý skautský vůdce 2. oddílu Praha. Své zkušenosti, nápady a programové tipy nabízel ostatním prostřednictvím časopisů a později knih na pomezí příběhu a metodické příručky, jako byly Kronika Ztracené stopy či Náš oddíl. První povídka Vítězství mu vyšla ve Skautu Junáku již v prosinci 1923. O deset let později ve stejnojmenném časopise publikoval na pokračování román Boj o první místo. A pak v rychlém sledu následovali Hoši od Bobří řeky, Přístav volá a dvě desítky dalších. Ty se spolu s mnoha povídkami a komiksy v čele s Rychlými šípy staly nejpodstatnější četbou pro několik generací mladých lidí. Jeho odkaz včetně autorských práv spravuje Skautská nadace Jaroslava Foglara.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJitík sportovcem

Molavcová, Jitka

Grada, 2018

zobrazit info o knizeHraničářův učeň 13: Klan Rudé lišky

Flanagan, John

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeTom Gates: Můj libovej svět

Pichon, Liz

Brio, 2018

zobrazit info o knizeChata v Jezerní kotlině

Foglar, Jaroslav

Albatros, 2018

Napsat komentář