Seznamte se s naší nejnovější historií

Karel Pacner_Ctvrtstoleti republiky_uvodni
Čtvrtstoletí republiky, kronika naší nejnovější historie zaznamenávající události let 1991 až 2018, je podle autora Karla Pacnera určitým varováním. Snažme se lépe pochopit svou minulost a zajistěme si tak lepší budoucnost.

Karel Pacner svou strhující kronikou převážně politických událostí let 1991 až 2018 varuje: jestliže nepochopíme svou minulost, může se stát, že si ji v budoucnosti zopakujeme! Díky autorově zasvěcenosti a přesnému zachycení událostí a souvislostí má čtenář možnost prožít zblízka podstatnou část dějin našeho novodobého státu. Jediná kapitola, která se neodehrává v minulosti je ta poslední. 2018: PRUDKÝ PROPAD DO BABIŠSTÁTU. Je to vrchol žebříku, jehož dolní příčle jsou všechny předchozí kapitoly. Autor nazývá věci pravými jmény. Nekličkuje. Je svůj. Nepředstírá objektivitu, je zaujatý. Straní. Straní evropským hodnotám, straní svobodě, kterou jsme nabyli. Straní našemu členství v NATO a v EU, straní lidským právům. Je si vědom toho, že velcí čeští novináři také stranili, ať už to byl Havlíček Borovský, Čapek či Peroutka. Realisticky popisuje hlavní politické aktéry, zkoumá, odkud se bere popularita prezidenta a dalších. Kniha vychází v čase, kdy je ohrožena demokracie. Ti, kteří nám vládli v minulosti, se znovu derou k moci. Je potřeba jim v tom zabránit. Karel Pacner se o to vzácně snaží se svým strojem času v knize.

 

Čtvrtstoletí republiky

Kronika naší nejnovější historie
Autor: Karel Pacner
Ilustroval: Jiří Slíva

Počet stran: 728
Vazba: vázaná
Formát: 163×238 mm
ISBN: 978-80-259-0975-1
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Čtvrtstoletí republiky vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Karel Pacner_Ctvrtstoleti republiky_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

 

Karel Pacner

Po absolvování Vysoké školy ekonomické nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu v roce 2001. Věnuje se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal přes 50 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizaceOsudové okamžiky ČeskoslovenskaOsudové okamžiky XX. stoletíGéniové XX. stoletíNevšední doteky dějinLidé v mé pamětiNeobyčejné okamžiky historieŽivot novinářeTajný závod o Měsíc aj. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a. s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtstoletí republiky
Kronika naší nejnovější historie

Pacner, Karel

Plus, 2018

Napsat komentář