Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. prosince 2018

nenechte_si_ujit
Vánoce se blíží mílovými kroky a vy možná ještě sháníte nějaké vánoční dárky. Inspiraci můžete získat na některé z literárních akcí, které se konají příští týden. V Praze například pokřtí novinku Hany Hindráková a v Ostravě představí svoji nejnovější knihu Radka Třeštíková.

Svého křtu se ale dočká i například kniha pro děti a rodiče Velký bobek. A ve Vsetíně se malé děti mohou těšit na veřejné čtení.

úterý 11. prosince se stavte do pražské kavárny a galerie Café Kampus. Zde se od 17.30 bude křtít nová kniha spisovatelky Hany Hindrákové.  Od této autorky znáte hlavně romány z afrického prostředí a i její novinka nebude výjimkou. Kniha Nezlomný vypráví o chlapci jménem Njoro, jenž musel v sedmi letech opustit svou matku, která ho bila. Snažil se protloukat na ulici, žebral, kradl. Jestli se dokáže dostat z úplného dna, to už ale zjistíte až z knížky.

Ve středu 12. prosince vezměte své děti do Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně. V 9.30 proběhne v Dětské knihovně další Setkání s Předčítánkem. Akce probíhá v rámci projektu S knížkou do života a tak možná i u vás v rodině budete mít brzo nového čtenáře.

A ve středu 12. prosince se podíváme i na druhý konec republiky. V Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem se uskuteční autorské čtení spisovatelky Anny Bolavé. Tuto autorku můžete znát díky jejím románům Ke dnuDo tmy (o němž jste si mohli přečíst na našich stránkách a za který získala cenu Magnesia Litera) či básnické sbírce Černý rok. Její autorské čtení, které se koná v rámci projektu Spisovatelé do knihoven, začíná v 18.00.

Do Ostravského Domu knihy ve středu 12. prosince jistě dorazí mnoho příznivců spisovatelky Radky Třeštíkové, autorky bestselleru Bábovky, podle kterého se bude točit i film. Spisovatelka zde představí svoji nejnovější knihu Veselí, v níž vypráví o třiatřicetileté Elišce, která se rozhodne vrátit po letech domů na jižní Moravu. Jestliže vás akce zaujala, určitě se do Domu knihy stavte, vše začíná v 16.00.

A v Ostravě ještě zůstaneme. V Domu knihy se ve čtvrtek 13. prosince můžete těšit na besedu se spisovatelkou a scénáristkou Petrou Dvořákovou. Autorka letos vydala knížku Dědina, která s lehkým humorem popisuje současnou českou vesnici očima jejích obyvatel. A právě o venkově bude vyprávět i sama autorka na ostravské besedě. Začátek je v 16.30.

Ve čtvrtek 13. prosince se opět podíváme do hlavního města. V pražských Kasárnách Karlín v 17.00 začne křest knihy Milady Rezkové, Lukáše Urbánka a Jakuba Kašeho Velký bobek. Příběh je trochu netradiční, vypráví o putování potravy v lidském těle – děti se tak díky dobrodružnému příběhu dozví něco o zapeklitosti lidského trávení. Rozhodně se tedy nudit nebudete, a to jak při čtení knížky, tak při samotném křtu.

Jestliže pocházíte z Mělníku či okolí, nebo máte k tomuto území nějaký vztah, mohla by vás zajímat akce, která probíhá po celý prosinec v Kralupech nad Vltavou. V Kulturním domu Vltava uspořádali výstavu leteckých fotografií, které se objeví také v chystané knize Mělnicko z nebe. Jestliže se tedy chcete pokochat krásnými fotografiemi a tak trochu poodhalit, jak bude vypadat nová knížka, je tato výstava pro vás ideální. Vstup je zdarma a můžete přijít každý všední den od 15.30, o víkendu od 13.30.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář