Exotický Vietnam

Dejiny Vietnamu
Vietnam ležící v jihovýchodní Asii od pradávna přitahuje houfy turistů. Jedná se o nádhernou zemi s bohatou historií, zajímavou kulturou a exotickou kuchyní. Seznamte se s ním ještě blíže díky revidované a doplněné publikaci z edice Dějiny států.

Publikace představuje dějiny Vietnamu od nejstarších dob až po současnost. Od prvních kultur doby bronzové přes hlavní milníky francouzské koloniální nadvlády až k druhé indočínské válce, na jejímž konci se podařilo Vietnam sjednotit pod komunistickým režimem, který se v zemi drží u moci až do současnosti. Pozornost je věnována také česko-vietnamským vztahům, jejich formování, proměnám a současnému stavu.
Nové vydání je obohacené o vietnamskou diakritiku a celou řadu nových témat, jako např. jazyk, písmo, náboženství, kulturu, literaturu a současné zahraniční vztahy VSR.

Ukázka z knihy

Postavení Indočíny během 2. světové války bylo podobně jako postavení jiných východoasijských držav západních velmocí nezáviděníhodné. Samotná Francie se ocitla v ohrožení a v sousedství Indočíny se od roku 1937 odehrávala čínsko-japonská válka, kterou tokijská vláda nazývala diplomaticky „čínským incidentem“. Příčinou této neoficiální války byla snaha japonských militaristů oslabit nacionalistického vůdce Čankajška z Kuomitangu, který jim překážel v realizaci plánů na expanzi. (str. 157)

O edici

V edici Dějiny států Nakladatelství Lidové noviny vyšla už řada zajímavých publikací o nejrůznějších zemích, např. Dějiny MongolskaDějiny Iráku, Dějiny IndieDějiny ŠpanělskaDějiny Makedonie nebo Dějiny Ruska.

Dějiny Vietnamu

Autorka: Lucie Hlavatá a kol.

Počet stran: 554
Vazba: vázaná
Formát: 170×216 mm
ISBN: 978-80-7422-496-6
Doporučená cena: 539 Kč

 

Knihu Dějiny Vietnamu vydalo Nakladatelství Lidové noviny. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

PhDr. Lucie Hlavatá, Ph.D. je absolventkou oborů orientalistika a vietnamistika a doktorského studia etnologie na FF UK v Praze. V letech 1997–2015 působila v Ústavu Dálného východu FF UK, předtím pracovala v Orientálním ústavu ČSAV. Zabývá se jazykovou, etnickou a kulturní problematikou Vietnamu a jihovýchodní Asie, publikuje a překládá z vietnamštiny.

Zdroj informací: Nakladatelství Lidové noviny


Nakladatelství Lidové noviny vzniklo v roce 1993 v deníku Lidové noviny. Tento původ do jisté míry předurčil vydavatelský směr NLN. Tituly a projekty mají převážně odborný, vzdělávací a informační charakter s důrazem na mimořádnou náročnost, kvalitu a novost obsahu i zpracování. Nakladatelství se cítí odpovědné za obsah textů, které připravuje, i za myšlenky, které svou prací podporuje. Je pro něj důležité správné a bohaté užívání českého jazyka a váží si toho, že s ním spolupracuje řada vynikajících odborníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny Vietnamu

Hlavatá, Lucie – Ičo, Ján – Karlová, Petra – Kučera, Karel – Strašáková, Mária – Šimečková, Šárka

Nakladatelství Lidové noviny, 2018

Napsat komentář