Získejte knihu o etiketě dob minulých i současných

rokovy-vylety-do-historie-perex
Roko je obyčejný malý kluk, který se učí, jak se správně chovat ve škole, mezi lidmi, ale i doma. Zároveň má však neobyčejnou možnost vrátit se v čase a porovnat, jak se liší dnešní etiketa od té minulé. Přidejte se k jeho výpravám!

Etiketa u dvora i ve škole

rokovy-vylety-do-historie-ukazka-1Kniha je zajímavou kombinací současnosti a minulosti. Jednou linií jsou kouzelné výlety hlavního hrdiny Roka do různých historických epoch, kdy se seznamuje se životem na dvorech nejslavnějších panovníků v dějinách, druhou linií je jeho život obyčejného chlapce v současnosti, který poznává pravidla chování v rodině, ve škole i ve společnosti. Obě linie se prolínají a poskytují čtenáři poučení o etiketě minulosti i současnosti. Kniha je určena dětem školního věku od osmi let.

 

Rokovy výlety do historie

Autor: Ladislav Špaček

Vydalo: nakladatelství Ladislav Špaček
Ilustrace: Markéta Vydrová
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-270-4033-9

Přečtěte si více o knize Rokovy výlety do historie, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

rokovy-vylety-do-historie-ukazka-2Roko oněměl úžasem: „Taková nádhera“ pomyslel si, „to jsem neviděl ani v pohádkách, ani v knížkách, které si půjčuji ve školní knihovně. Ale co já si tady teď počnu?“
V tu chvíli se od stolu zvedla komická figurka, byl to mladý muž pomalovaný barvami, na hlavě měl šaškovskou čepici s rolničkami a na nohou střevíce s dlouhými zvednutými špičkami. Měl černé vlasy, výrazně modré oči, velký nos a milý úsměv.
Přitančil k Rokovi, zabodl do něj zrak a zvolal: „Nejsi ty Roko?“
Roko se ohlédl: „Komu to říká? To říká opravdu mně? Jak ví, že jsem Roko?“
„Vaše Veličenstvo, přijel Roko ze Slunečního ostrova,“ zvolal šašek na celý sál. Všichni ztichli a podívali se na Roka. „To je ten chlapec, o kterém jsem Vám vyprávěl, že nás dnes navštíví,“ slyšel Roko, jak ho šašek představuje králi a královně. (str. 20)

 

O autorovi

ladislav-spacekLadislav Špaček (* 1949 Ostrava, Československo) je spisovatel, televizní novinář a moderátor a také pedagog. Vystudoval pedagogiku v Ostravě a filozofii v Praze. Do povědomí veřejnosti vstoupil, když v letech 1992 – 2003 pracoval jako tiskový mluvčí prezidenta Václava Havla. V současnosti je Špaček považován za našeho předního znalce etikety. O tomto tématu píše ve svých knihách a také se mu věnuje v rámci přednáškové a poradenské činnosti.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Rokovy výlety do historie

Jaká pravidla se musela dodržovat na dvorech nejslavnějších panovníků v různých dějinných epochách a nakolik se liší od těch, která jsou běžná dnes? Malý Roko vás vezme s sebou na výlet do historie a odpověď na tuto otázku se tak rázem dozvíte. Začtěte se spolu s vašimi dětmi do knihy odborníka na etiketu Ladislava Špačka a s pomocí příběhů je seznamte se základy slušného chování.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Rokovy výlety do historie s popisem autora. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rokovy výlety do historie
probíhá od 11. do 17. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Rokovy výlety do historie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRokovy výlety do historie
Etiketa pro školáky

Špaček, Ladislav

Ladislav Špaček, 2018

Napsat komentář