Ve čtvrté Čarodějově nevěstě vztahy pokročí!

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 4
Čtvrtý díl Čarodějovy nevěsty drží nastavenou laťku. Humoru a akce je v něm sice o něco méně, ale po stránce vztahové se konečně posune o kousek dál…

Kouzelná manga série ze světa draků, víl, mluvících koček a dalších atraktivních bytostí se nám 7. srpna 2018 rozrostla o čtvrtou část. Můžeme si tak užít 190 stran nových působivých obrázků, jimž vdechla život japonská autorka Koré Yamazaki.

Ta před svými čtenáři tentokrát poodkryje tajemnou minulost čaroděje Eliase. Odkud se Elias vlastně vzal? Jeho starý mistr Lindel zná odpověď, ale bude s ní Čise spokojená? A především – dokáže se vyrovnat s tím, co se kdysi přihodilo jí samotné

U této série už jsme si tak nějak zvykli na stručné anotace nakladatelství Crew, jež pro nás Čarodějovu nevěstu vydává. Stejně jako u předchozích dílů se domnívám, že by neuškodilo být malinko podrobnější. Ostatně, anotace je i poněkud zavádějící. Slibuje, že knížka odpoví na otázku, odkud Elias pochází. Místo jasné informace se nám nicméně dostane jen dalšího tajemství. Na druhou stranu, o něčem to být musí, že ano? Autorka si zřejmě ráda schová něco do zásoby. Čeho se tedy v knížce dočkáme?

Mnozí z nás jistě doufají, že čtvrtý díl konečně přinese nějaký posun ve vztahu Eliase a Čise. Trochu romantiky a možná i nějaké to vyznání. A je tomu skutečně tak, můžeme se zaradovat, i když raději jen opatrně a potichu, abychom to ještě nezakřikli. Elias totiž není člověk a lidské emoce jsou mu cizí, musíme mu proto prominout, že mu vyjadřování jakýchkoli pocitů působí menší potíže. A všechno mu déle trvá. V tomto díle si nicméně alespoň uvědomí, že jeho domácnost (i on sám) postrádá teplo, když v ní chybí Čise. Všechno je najednou chladné a Elias – osamělý.

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 4_ukazka3Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 4_ukazka4

Příběh začíná tím, že Čise tráví čas v dračí říši po boku Lindela, aby si mohla vyrobit vlastní kouzelnou hůl. Lindel ji seznámí s Eliasovým chmurným příběhem a svěří dívce tajemství, které by s kýmkoliv jiným otřáslo. Čise však Eliasovi důvěřuje a postrádá jeho přítomnost. Její následný návrat domů za doprovodu působivých plamenných efektů ji vyčerpá dřív, než stačí svému učiteli povědět, co cítí. Ani potom k tomu nebude mít příležitost, jelikož se stane cílem agresivní létající ovce. A aby toho nebylo málo, dostane darem liščí kůži, která ji promění v lišku. Ve zvířecí podobě Čise získá volnost a šanci odejít, kam se jí zlíbí. A to už je jedna z těch chvil, kdy si Elias uvědomí, jak prázdný by jeho život byl, kdyby v něm dívka chyběla. Jakpak to asi dopadne? Přivede ji zpátky domů?

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 4_ukazka2Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 4_ukazka1

Hlavní dějová linka je opět v podstatě jednoduchá. Jde o sbližování a poznávání ústředních postav. A stejně jako v předchozích dílech se nám i nyní dostává vedlejších zápletek a bonusů, které příběh hezky doplní a oživí, např. úryvek z deníčku Silky, popis koupelny v Eliasově domě nebo tragédie v domácnosti milého Joela Garlanda. Ta je stručně naznačena a bude bezpochyby rozvedena v pátém díle, na nějž se můžeme těšit buď už v říjnu (jak je uvedeno na konci čtvrté knížky), nebo možná až v listopadu tohoto roku (tak to momentálně stojí na stránkách nakladatelství).

Čtvrtou Čarodějovu nevěstu nelze než doporučit. Není nejvtipnější částí série, ba ani nejnapínavější. Dalo by se však říct, že je zatím nejvíce citově založená, nejromantičtější a koneckonců i nejobjevnější, pokud jde o tajuplnou postavu Eliase Ainswortha. Jako obvykle si dovolím doporučit i průběžné sledování animovaného seriálu, v němž některé krásné scény z knížky působí obzvlášť úchvatně, např. dívčin návrat z dračí říše nebo Lindelův zpěv uprostřed noci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějova nevěsta 4

Koré, Yamazaki

Crew, 2018

Napsat komentář