Knižní prázdninová dobrodružství

deti si ctou
Nudíte se o prázdninách a přemýšlíte, co s volným časem? Tak už nemusíte! Díky následujícím knižním příběhům navštívíte světy plné draků, bohů, kouzel a mýtických stvoření a zažijete taková dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo. 

Edda se bál, že prožije nudné prázdniny. A stačila jedna krádež a podzemní chodba, které všechno změnily. Edda s nevlastním bratrem Úlfem se ocitají v jiné dimenzi plné severských bohů, obrů a kouzel. Podaří se jim vypátrat ukradený klenot a vrátit se domů?

Začínají letní prázdniny, ale Edda se na ně ani trochu netěší. Kvůli tatínkově nové práci je totiž musí strávit mimo město, ve vesničce jménem Skálholt, která byla kdysi dávno jedním ze dvou sídel islandských biskupů a významným střediskem kultury. Aby toho nebylo málo, dostane Edda na starosti svého mladšího nevlastního bratra Úlfa. Očekávaně nudné léto přestane být nudné ve chvíli, kdy Eddině babičce, věhlasné archeoložce, někdo ukradne drahocenný starožitný klenot. A tak se nevlastní sourozenci Úlf a Edda rozhodnou, že zloděje vypátrají a vzácný kroužek pro babičku znovu získají. Při pronásledování podezřelého objeví pod skálholtským kostelem tajnou podzemní chodbu, která je zavede do úplně jiného světa: světa severských bohů, obrů, bájných zvířat a kouzel. Děti zde v honbě za odcizeným předmětem čeká celá řada mnohdy nebezpečných dobrodružství. Podaří se jim zloděje dopadnout? A jak se vlastně dostanou zpátky domů?

Ukázka z knihy

Ulf a Edda

Neváhejte si prohlédnout další ilustrace.

Úlf a Edda: Ukradený klenot

Autorka: Kristín Ragna Gunnarsdóttir
Přeložila: Martina Kašparová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 163×238 mm
ISBN: 978-80-7364-074-3
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Úlf a Edda: Ukradený klenot vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

O autorce

Kristín Ragna Gunnarsdóttir (nar. 1968) je zkušená islandská ilustrátorka dětských knih. Úlf a Edda: Ukradený klenot je její první uveřejněné literární dílo a v roce 2017 za něj byla nominována na Cenu Severské rady za literaturu pro děti a mládež a rovněž na islandskou cenu Fjöruverðlaun, každoročně udělovanou knihám psaným ženami. Tento zábavný a napínavý příběh pro celou rodinu, doplněný řadou ilustrací, čtenářům originálním způsobem přibližuje svět severských bájí a pověstí a jejich hlavní představitele.

Zdroj informací: TZ

————————————————

Vítejte ve světě draků a jejich lovců. K nejznámějším patří královská dcera Asha, která se rozhodne sňatku vyhnout tím, že svému otci přinese hlavu nejmocnější draka. Toto rozhodnutí ale kompletně změní její pohled na svět…

Iskari – dítě krve a měsíčního svitu. Ničivá síla, co rozsévá smrt. Spíše zbraň než lidská bytost.
Ve Firgaardu neexistuje člověk, který vzbuzuje větší strach než Asha, královská dcera a proklínaná i obávaná lovkyně draků, poznamenaná dračím ohněm. Ale i ona má strach, protože se blíží den, kdy si musí vzít krutého Jareqa. Svatbě unikne jedině tak, že otci přinese hlavu nejmocnějšího draka. Asha se do boje vrhá ještě zarputileji, ale zjišťuje, že draci možná nejsou jejími nepřáteli. S pomocí tajného spojence se blíží k pravdě o své minulosti, kterou se před ní všichni snažili skrýt.

Ukázka z knihy

Nakonec Asha přilákala draka příběhem. Byl to prastarý příběh, starší než hory za jejími zády, a  Asha ho musela v  hlubinách své  paměti vytrhnout ze spánku.
Nedělala to ráda. Podobné příběhy byly zakázané, nebezpečné, dokonce vražedné. Ovšem tohoto draka pronásledovala kamenitou nížinou už dlouhých deset dní a jejím otrokům mezitím došly zásoby jídla. Měla na vybranou: rozjet se zpátky do města bez draka, nebo porušit otcův zákaz dávných bájí.
Asha se však dosud nikdy nevrátila z lovu bez kořisti a nehodlala na tom nic měnit ani teď. Koneckonců, byla Iskari a musela dostát svému poslání. (str. 1)

Iskari

Autorka: Kristen Ciccarelli
Přeložila: Petra Klůfová

Počet stran: 285
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-669-6
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Iskari vydalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Kristen Ciccarelli je mezinárodně nejprodávanější autorka fantasy.  Její první román Iskari byl v roce 2017 jmenován jednou z nejlepších knih pro dospívající a je přeložen do 11 jazyků. Před psaním knih se Kristen živila jako pekařka, nezávislý knihkupec a tvořila keramiku. Žije na  Newfoundlandu.

————————————————

Představte si, že najednou zmizí všichni dospělí. Přesně to se stalo v městečku, kde žije hlavní Lucka Vykydalová. Zatímco ostatní děti si užívají nově nabité svobody, tak Lucka hodlá získat svou mamku zpět. Dokáže porazit Skřípouny?

Slýcháte v noci podivné skřípání? Pátrali jste po tom, co ho způsobuje? Nenapadlo vás, že třeba cosi vyčkává ve stínu pod postelí a skrývá se před vašimi zraky, aby…
Jednoho rána Lucka Vykydalová zjistí, že všichni dospěláci zmizeli. Zkrátka jsou fuč. V Lucčině městečku zavládne chaos: děti se začnou chovat jako puštěné ze řetězu. Pro většinu z nich je to ráj na zemi, ale Lucce, a možná i někomu dalšímu, se to nelíbí. Lucka je odhodlaná přijít na to, co se to v Závanovicích děje! Před nedávnem totiž přišla stejným způsobem o tátu a ani v nejmenším nestojí o to přijít taky o mámu. A v jejím odhodlání ji nic a nikdo nemůže zastavit… teda, až na skřípouny. Možná…

Ukázka z knihy

Skripouni

Pokud vás zajímalo, co se dělo dál, můžete si prolistovat ukázku.

Skřípouni

Autor: Tom Fletcher
Přeložili: Jan Březovský, Tereza Nuckollsová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7529-579-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Skřípouni vydalo nakladatelství Slovart.

O autorovi

Tom Fletcher je jedním nejprodávanějších britských autorů knih pro děti – je spoluautorem knihy Dinosaur That Pooped, které se v Británii prodalo více než milión výtisků. Vedle toho je oceňovaným textařem, hvězdou YouTube, otcem a členem hudební skupiny McFly.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚlf a Edda: Ukradený klenot

Ragna, Kristín Gunnarsdóttir

Lukáš a syn, 2018

zobrazit info o knizeIskari
Poslední Namsara

Ciccarelli, Kristen

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeSkřípouni

Fletcher, Tom

Slovart, 2018

Napsat komentář