Vyhrajte případ nepovedeného táborového žertíku

to-mi-zaplatis-perex
Monica O’Nealová nepatřila zrovna mezi oblíbené táborové vedoucí, proto se ji ostatní rozhodli pozlobit nevinným kanadským žertíkem. Jenže události té noci se poněkud zvrtly a nyní, po dvaceti letech, přišel čas objasnit, co se tehdy skutečně stalo.

Dvacet let staré události znovu ožívají

Temná tajemství jednoho léta ožívají. Dvacet let čekal vrah na vhodnou příležitost k pomstě…

Měl to být takový kanadský žertík, jaké k letním táborům patří. Vedoucí dívčího oddílu Monica O’Nealová celou dobu všem lezla na nervy, a tak se ji teď ostatní rozhodnou trochu vystrašit. Nic se jí nestane, jen se pořádně vyleká. Vždyť co by se mohlo zkazit? Bohužel všechno.

O dvacet let později vyšetřuje detektiv Lucas Dalton nález lidských ostatků na pozemku bývalého tábora. Lucas to místo dobře zná – jeho otec tábor vedl a Lucas tam pracoval onoho osudného léta, kdy beze stopy zmizely dvě dívky. Jedna se podle všeobecného mínění stala obětí uprchlého zločince, druhá se utopila. Lucas ví, že by měl případ s takovou mírou osobní zainteresovanosti odmítnout. Vždyť už teď je jeho kariéra v ohrožení. Ale možná nastal čas, aby konečně někdo odhalil, jak to tehdy všechno bylo.

Do místa konání tábora přijíždějí další bývalé vedoucí, aby se společně pokusily poskládat události osudové noci. Každá z nich něco ví. Každá z nich slíbila, že si to nechá pro sebe. Nyní se rozhodnou tento dávný slib porušit. Jakmile se ale do toho pustí, přijde všem vzkaz s jednoduchým výhrůžným sdělením: To mi zaplatíš. A pak se začne znovu vraždit.

 

To mi zaplatíš

Autorka: Lisa Jackson

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Marie Čermáková-Frydrychová
Počet stran: 488
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7498-272-9

Přečtěte si více o knize To mi zaplatíš, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku a náš článek.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Elle se pokusila uhnout, ale znovu uklouzla. Sunula se dozadu. Začala se převažovat, ztrácela rovnováhu, nohy jí ujížděly. Najednou po ní chňapla ruka v rukavici a zachytila ji těsně předtím, než mohla spadnout. Ocelově silné prsty jí sevřely zápěstí a zachránily ji před zřícením do hlubin.
Cože? Tohle je její zachránce?
Na krátkou chvilku se jí zatetelilo srdce nadějí, jenže pak ucítila, jak stisk povoluje. Maličko sklouzla, ale ruka ji vzápětí postrčila přímo přes hranu srázu, a tentokrát už nezareagovala jako předtím a nepokusila se ji zachránit.
Padala, převažovala se pozpátku do temnoty, najednou všude kolem sebe cítila jen slaný mořský vzduch a rychle se řítila k hladině. Jakmile se dotkla ledové vody, ještě zahlédla na okraji srázu onoho člověka, jak se naklání a bedlivě ji sleduje, aby se ujistil, že i se svým dítětem našla ve vlnách smrt. (str. 9)

 

O autorce

Lisa-JacksonLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí. V posledních letech vyšly například knihy Prokletí (2015), Nikdy neumírej sama (2016), Zasluhuje zemřít (2017), Čekání na smrt (2017) a další.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu To mi zaplatíš

Před dvaceti lety došlo na letním táboře na mysu Podkova, který vedl otec detektiva Lucase Daltona, ke zmizení dvou dívek. Ačkoliv tehdy byly obě události vysvětleny, nyní se na pozemku nalezly lidské ostatky. Lucas Dalton ví, že by se měl s ohledem na osobní zainteresovanost případu vzdát, ale přesto mu to nedá. Na místo tak pozve ostatní bývalé vedoucí, aby společnými silami dali dohromady, co se skutečně stalo oné osudové noci. Jenže brzy poté, co začnou vyplouvat na povrch tajemství z minulosti, vrah znovu udeří.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu To mi zaplatíš vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu To mi zaplatíš
probíhá od 13. do 26. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery To mi zaplatíš

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo mi zaplatíš

Jackson, Lisa

Domino, 2018

Vyhrajte případ nepovedeného táborového žertíku - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. horkys horkys napsal:

    Stala se mi nepříjemná záležitost, tuhle knížku jsem díky pobytu na chatě nestihla vyzvednout a pošta ji vrátila zpět.

    Navíc teď budu asi do půlky září na chatě. můžu poprosit o zaslání knížky tam ?

    Děkuji Milada

Napsat komentář