Zabavte hlavu i ruce

Tvorive knihy
S dnešními tipy zabavíte hlavu i ruce a navíc si vytvoříte mnoho zajímavých věcí. Zkuste nějakou matematickou hádanku, vyrobte si něco z keramiky nebo čajových sáčků a nakreslete si vlastní komiks.

Myslíte si, že matematika je nudná? Kniha Zábavné matematické hádanky vás vyvede z omylu! S čísly, geometrií a pravděpodobností si přece můžete i hrát. Že se přitom poučíte, je vlastně už jen příjemný bonus.

Zábavné matematické hádanky

Autor: Martin Gardner
Přeložil: Pavel Houser

Počet stran: 168
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 113×172 mm
ISBN: 978-80-7363-884-9
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Zábavné matematické hádanky vydalo nakladatelství Dokořán v edici Mimo edice.

Matematika je jistě základem moderní vědy, ale kvůli tomu nemusí jít o disciplínu přehnaně vážnou. V rozporu s názorem mnoha studentů mohou být matematické úlohy současně chytré, inspirativní i velice zábavné. Autor této knihy Martin Gardner byl jedním z nejlepších popularizátorů rekreační matematiky, po řadu desetiletí bavil čtenáře časopisu Scientific American a dokázal shromáždit tisíce matematických hádanek. Sbírka představuje úlohy spadající do různých oborů matematiky – hrátky s celými čísly, geometrií v rovině i v prostoru. Zvláště oblíbené jsou hádanky týkající se rychlostí, peněz nebo pravděpodobnosti. A nebudou chybět ani různé speciální chytáky a vtipné paradoxy.

 

Martin Gardner

Martin Gardner (1914–2010) byl americký matematik a popularizátor vědy. V letech 1956–1981 psal pro časopis Scientific American sloupky „Mathematical Games“, z nichž vychází jeho více než 100 vydaných knih. Kromě matematických konceptů se živě zajímal o mikromagii, iluzionismus, literaturu (zvláště o díla Lewise Carrolla a G. K. Chestertona), filozofii, pseudovědu, lingvistiku i náboženství. Jeho vliv na myšlení několika generací je zcela mimořádný a říká se, že k matematice přivedl více příznivců než všichni ostatní američtí matematici dohromady.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Dokořán.

 

Edice Mimo edice

Při pohledu na tento název si člověk těžko představí něco konkrétního, ale můžete si být jistí, že v edici Mimo edice naleznete řadu zajímavých a různorodých titulů, např. Cikán je CikánCesta do hlubin kantorovy dušeKřivoklátsko, Pražský dixieland nebo Svět podle Clarksona.

————————————————

Naučte se, jak získat vlastní keramickou hmotu a vytvořit originální výrobek. Keramika pro život s přírodou vám poskytne podnětné rady a předvede různé techniky keramické tvorby.

Keramika pro život s přírodou

Autorka: Veronika Tymelová

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-271-0463-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Keramika pro život s přírodou vydalo nakladatelství Grada v edici Výtvarný kurz.

Kde stále brát inspiraci, aby člověk nebyl jen bezduchým „kopírákem“? Jak vzniká ložisko hlíny? Kde a jak v přírodě najít a nakopat si trochu vlastní keramické hmoty? Jak zjistit její vlastnosti? Jak z ní vytvořit a vypálit vlastní výrobek? Na to vše autorka v knize odpovídá a doplňuje: „nerada vyrábím předměty, které postrádají svůj účel…“ Autorka složila knihu jako barevnou koláž. Zabývá se v ní nejen technikami keramické tvorby, ale předkládá také způsoby hledání inspirace v přírodě. Nahlíží do života hmyzu, ptactva a rostlin a těmto poznatkům přizpůsobuje svoje výrobky. Kniha je určena pro všechny, bez rozdílu věku nebo schopností, jimž je vrozená touha objevovat, tvořit a zanechat po sobě smysluplné stopy. Je vhodná také pro rodiče, kteří rádi prožívají čas se svými dětmi, poznávají s nimi přírodu a osvojují si nové tvůrčí dovednosti, třeba při tvorbě z keramické hlíny.

 

Ukázka z knihy

Keramika pro zivot s prirodou1Keramika pro zivot s prirodou2

 

Veronika Tymelová

Veronika Tymelová bydlí v Novém Hrádku nedaleko Hradce Králové. Ve volných chvílích mezi mateřskými povinnostmi tvoří ve starém špajzu přestavěném na ateliér.

————————————————

Teď tu máme něco pro milovníky komiksů, kteří by si rádi zkusili vytvořit svůj vlastní obrázkový příběh! S Komiksovým náčrtníkem to půjde jedna radost!

Komiksový náčrtník

Autor: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 176×230 mm
ISBN: 978-80-7413-371-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Komiksový náčrtník vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kurz pro tvůrce komiksů. Staňte se úspěšnými tvůrci komiksu pod vedením zkušeného komiksového výtvarníka Petra Kopla. Odhalí vám všechna tajemství tohoto specifického výtvarného odvětví. Od toho, jak vytvořit vlastního hrdinu, přes kreslení různých dalších postav, zvířat a prostředí, bublin, psaní textů, textové efekty, rozvržení panelů, barvení až po vytvoření kompletního komiksu včetně scénáře a to, jak jednat s vydavatelem a co vše si předtím připravit. Komiksový náčrtník, jak už název napovídá, slouží k tomu, abyste do něj kreslili. Autor si pro vás připravil řadu úkolů, které budete průběžně vypracovávat a ihned procvičovat na volné listy speciálně uzpůsobené pro vaše kresby. Postupně si tak osvojíte všechny schopnosti potřebné pro úspěšné zvládnutí komiksové tvorby. Náčrtník je určený začátečníkům i profesionálům, mladým i starým, všem, co rádi kreslí, mají rádi komiks nebo tvorbu Petra Kopla. Pokud si s vypracováním úkolů nebudete vědět rady, můžete si pomocí odkazu, který najdete uvnitř knihy, stáhnout ukázky toho, jak úkoly vypracoval sám autor.

 

Ukázka z knihy

Komiksovy nacrtnik1Komiksovy nacrtnik2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Petr Kopl

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Více na: www.petrkopl.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

Ode dneška nebudete použité čajové sáčky nikdy vyhazovat. Díky Tvoření z čajových sáčků už totiž budete vědět, že je lze využít zajímavým a kreativním způsobem.

Tvoření z čajových sáčků

Tea Folding
Autorka: Blanka Sýkorová

Počet stran: 80
Vazba: šitá
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0523-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tvoření z čajových sáčků vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Čajový sáček – pro někoho odpad, který skončí v koši, pro tvořivé zázrak. V nové knize z edice Šikovné ruce najdete mnoho způsobů a inspirací, jak s tímto úžasným materiálem pracovat. Návody jsou přehledně zpracovány a popsány krok za krokem. Kromě techniky Tea Bag Folding se v knize seznámíte i s technikami, jako jsou origami, kusudama nebo iris folding. S drobnými úpravami je lze využít při práci se všemi věkovými skupinami. Vzhledem k množství druhů čajových sáčků je toto tvoření téměř nekonečné…

 

Ukázka z knihy

Tvoreni z cajovych sacku1Tvoreni z cajovych sacku2

Prolistujte si celou ukázku.

 

Blanka Sýkorová

Blanka Sýkorová je nakladatelská editorka knih pro děti a autorka leporel. Mezi její knihy patří např. Hledej barvu, Kocour v botách nebo Na zahrádce.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete báječné knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše kreativní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZábavné matematické hádanky

Gardner, Martin

Dokořán, 2018

zobrazit info o knizeKeramika pro život s přírodou

Tymelová, Veronika

Grada

zobrazit info o knizeKomiksový náčrtník
Kurz pro tvůrce komiksů

Kopl, Petr

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeTvoření z čajových sáčků
Tea Folding

Sýkorová, Blanka

Grada, 2018

Napsat komentář