Neodolatelné názory Jeremyho Clarksona

jeremy-clarkson_svet-podle-clarksona
Ještě nedávno byl jedním ze tří populárních moderátorů motoristického pořadu Top Gear. Dnes celý svět s napětím očekává, co předvedou Jeremy Clarkson a jeho dva přátelé v novém pořadu. Čekání si můžete zkrátit četbou Clarksonových vtipných i ostrých sloupků.

Jeremyho Clarksona neznají snad jedině „ekomentálové se svraštělýma nohama, kteří v reflexní vestě pojídají v dešti pod keřem brokolici“, abychom použili jeho výrazivo. Může za to fenomenální úspěch jeho motoristického pořadu Top Gear, který v letech 1988–2015 sledovaly doslova stovky milionů lidí po celém světě, a také jeho automobilové sloupky ze Sunday Times, jež knižně vycházejí i u nás. Lahůdkou jsou však také jeho společenské sloupky ze stejných novin. Vychutnejte si smršť jedovatých komentářů ke všem potrhlým projevům naší civilizace, od stavařských přileb na hlavách politiků přes ochranu práv ledních medvědů až po problémy s teroristy i s Putinem, k jejichž řešení dostaneme i návod. V tomto výboru přinášíme nejčerstvější sloupky za roky 2013–2015. Nejenže se při tom skvěle pobavíte, hrozí vám i změna postoje prakticky ke všemu, co hýbe dnešním světem: Clarksonovy zdánlivě absurdní zkratky a šokující úhly pohledu vám otevřou oči i v případech, kdy jste si mysleli, že naprosto přesně víte, jak to je.

 

Svět podle Clarksona

Autor: Jeremy Clarkson
Přeložil: Aleš Drobek

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 160×238 mm
ISBN: 978-80-7363-760-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Svět podle Clarksona vydalo nakladatelství Dokořán
v edici Mimo edice.

 

Ukázka z knihy

Pokojová služba? Dal bych si mouchy, průjem a žabí orchestr, prosím

Jistý pár z Derbyshiru se soudí s cestovkou Thomas Cook, poněvadž jejich rodinnou dovolenou v Turecku prý zhatily choroby, hmyz, drobné ptactvo a průjem tak katastrofický, že jejich desetiletá dcera skončila ve špitále na kapačkách.
Tvrdí, že během pobytu ve čtyřhvězdičkovém středisku s „lázněmi“ (tady už mi začínají břinkat poplašné zvonky) se museli potýkat s mouchami a ptáky v restauraci a že obsluha švédského stolu (zase břinkání) prý přidávala nové jídlo k tomu starému.
Pořád vám na tom nepřijde nic divného? Ani mně ne. A už vůbec mě nepřekvapuje, že jejich dceru převezli do nemocnice s údajnými „zažívacími potížemi“, jak stálo v novinách. Té holce je deset. A je v Turecku. Nerad to říkám, ale to se zkrátka za daných okolností stává.
Škrábu se teď na hlavě a hledám v paměti, jestli jsem někdy zažil dovolenou, během níž by některá má ratolest neskončila v nemocnici s krvácivým zraněním, hmyzím štípnutím, úpalem nebo otravou jídlem. É… ne. Nic se mi nevybavuje. (str. 209)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson (* 1960) je svérázný britský novinář a moderátor nejsledovanějšího motoristického seriálu Top Gear. Je velkým individualistou s vyhraněnými názory na politiku a společnost, své články a knihy píše stylem „co na srdci, to na jazyku“. Jazyk má přitom pěkně nabroušený a srdce mu bije hodně napravo.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Dokořán.

 

Doporučujeme

Máte rádi Jeremyho Clarksona a chcete si přečíst další humorné i peprné názory tohoto ohromujícího moderátora? Pak by vaší pozornosti neměla uniknout např. kniha Na plný plyn: můžete si prohlédnout náš článek, který jsme jí věnovali, i ukázku z ní. K dalším Clarksonovým knihám patří například Zapomeň na brzdy, Vím, že máš duši a Ďábelská jízda.


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvět podle Clarksona

Clarkson, Jeremy

Dokořán, 2016

Napsat komentář