Na pořadu dne sci-fi

Tipy_Na poradu dne sci-fi
Vzhůru do vesmíru! Máme pro vás dva vzrušující příběhy o vyhrocených konfliktech, mimozemšťanech, o snaze zachovat lidstvo i potřebě válčit. A jako třešinku na dortu přidáváme oficiálního průvodce k filmu Solo: Star Wars Story.

V románu Vzestup Persepole, jenž je sedmým svazkem série Expanze, se střetávají nové technologie se starými a rozhoduje se o osudu lidstva. Jedna strana si jej touží podmanit, druhá se ho pokouší zachovat.

Vzestup Persepole

Expanze – kniha sedmá
Autor: James S. A. Corey
Přeložila: Jana Rečková

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7553-554-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vzestup Persepole vydalo nakladatelství Triton.

Starý nepřítel se vrací. Lidstvo expanduje k tisícům sluncí a nově kolonizované galaxie se bolestně snaží najít svou cestu k přežití. Každá nově obsazená planeta žije na ostří nože mezi zázraky a zhroucením a posádka stárnoucí válečné lodi Rosinante má plné ruce práce s udržováním křehkého míru. V obrovském prostoru mezi Zemí a Jupiterem vytvořily vnitřní planety a Pás křehkou alianci, kterou ohrožují trvající předsudky i nevyřešené konflikty z minulosti. Mezitím se na vzdálené Laconii zformoval dosud skrytý nepřítel k útoku na celý vesmír a nyní vyráží do boje za podmanění lidstva. Nové technologie se střetávají se starými, ale celý konflikt vlastně jen opakuje prastaré vzorce války a dobývání cizího území. Je tu však ještě tajemná mimozemská protomolekula, a tak se boj s Laconií postupně mění v zoufalou snahu zachovat lidstvo jako takové…

 

Ukázka z knihy

Uplynula téměř tři desetiletí od průletu Paola Cortazára a odpadlické flotily bránou Laconie. Dost času na vybudování malé civilizace, města, kultury. Dost času na to, aby si potvrdil, že mimozemští inženýři sestrojili protomolekulu jako stavitele mostů. Rozhodili ji mezi hvězdy jako semínka, aby se zmocnila veškerého organického života, na který narazí, a vytvořila prstencové brány do kapesního vesmíru; spojení mezi světy. Dokud nevymřeli, pomalá zóna a její prstence byly středem říše, jež vzdorovala lidskému chápání. A nyní k tomu dojde znovu. Malý mechanismus pro stavbu mostů, které dokážou propojit vzdálené lokality, přinesl lidstvu naprostou změnu. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

James S. A. Corey

James S. A. Corey je pseudonym dvojice autorů Ty Franck a Daniel Abraham. Druhý jmenovaný je autorem komiksové verze Hry o trůny (A Game of Thrones) od George R. R. Martina. Ze série Mince a dýka (The Dagger and the Coin) u nás vyšly zatím první dva díly – Dračí cesta (The Dragon’s Path, 2011, česky 2015) a Královská krev (The King’s Blood, 2012, česky 2016). Vydání třetího dílu Tyranův zákon (The Tyrant’s Law, 2013) se připravuje. Sérii Kvartet vysoké ceny (The Long Price Quartet) na našem trhu reprezentují první dva díly – Stíny v létě (A Shadow in Summer, 2006, česky 2009) a Zrada v zimě (A Betrayal in Winter, 2007, česky 2011).  Z knižní série Expanze (The Expanse) vyšlo zatím sedm svazků. Pátým v pořadí jsou Hry Nemesis, jejichž recenzi si u nás můžete přečíst, a šestým je Popel Babylonu.

————————————————

Inteligentní cizinci přiletěli z vesmíru, aby nám svou hravostí otevřeli oči. Lidé ale nevidí nesmyslnost násilí a netouží si hrát. Chtějí válčit. Zábavná sci-fi satira Invaze vás nejen rozesměje, ale přivede i k zamyšlení.

Invaze

Autor: Luke Rhinehart
Přeložil: Marek Španiel

Počet stran: 458
Vazba: vázaná
Formát: 137×205 mm
ISBN: 978-80-7390-701-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Invaze vydalo nakladatelství Omega.

Superinteligentní srstnatí cizinci náhle přiletí z jiného vesmíru. Přišli se na zem bavit. Jeden z nich – „Louie“ přijde do domu rybáře Billyho Mortona a celá rodina si ho okamžitě zamiluje. Ale když Louie začne používat jejich počítač, pronikne do vládních a firemních sítí a ukradne miliony z bank, uvědomí si, že tito návštěvníci mohou znamenat potíže. Billy, jeho manželka a dva synové se rázem ocitnou na ztřeštěné houpačce slávy, štěstí, vězení, smrti, vzkříšení – a také na prvním místě žebříčku nejhledanějších osob FBI. Vláda brzy rozhodne, že všichni tito cizinci jsou teroristi a musí být zlikvidováni. Mimozemšťané přišli s cílem svou hravostí otevřít lidem oči a doufají, že pochopí nesmyslnost válek a nenávisti. Ale lidé hrát nechtějí, pro ně je to válka…

 

Ukázka z knihy

Mé jméno je Billy Morton. A když jsem potkal Louieho, byl jsem kapitánem své vlastní lodi, která kotvila v Greenportu, to je přístav v North Forku na Long Islandu. Brával jsem ji do průlivu Long Island Sound nebo na východ do Montauku. Já a má dvoučlenná posádka jsme si žili jen tak nazdařbůh a na ta místa jsme jezdili rybařit. Ve skutečnosti jsme byli jen nicky, prostě jsme rozhodili sítě a čekali, co se chytí. Na moři jsme vydrželi klidně i tři dny, ovšem nyní to kvůli svému zdravotnímu stavu obvykle vydržím nanejvýš dva. Dřív jsem míval lodě dvě, a dokonce jsem na tom i něco málo vydělával, ale spoustu ryb přestalo bavit trávit čas v sítích a následně se nechat rozsekat na malinké kousky do žrádla pro kočky a začaly si vymírat. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku. Nebo si o tuto hru až do 3. 7. 2018 zahrajte v naší soutěži.

 

Ohlasy na knihu

Rhinehart je geniální spisovatel, který si bere na paškál všechny lidské slabosti. Bláznivý příběh jako na houpačce plný satiry, černého humory i vážných zamyšlení. Vřele doporučujeme.

Booklist

Nejlepší a nejzábavnější sci-fi satira, která vás stoprocentně pobaví.

Independent

Pokud jste už letos četli zábavnější a divočejší SF satiru než Invaze, dejte nám prosím vědět.

Morning Star Online

 

Luke Rhinehart

Luke Rhinehart (vlastním jménem George Cockcroft) je americký spisovatel. Vystudoval Columbia University (1956) a tamtéž v roce 1964 získal doktorát za americkou literaturu. Po studiích se stal učitelem. Je autorem kultovního bestselleru Kostkař, jenž ho proslavil po celém světě. S manželkou a třemi dětmi již 40 let žije na staré farmě ve státě New York.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.

————————————————

Naším posledním tipem je oficiální průvodce k filmu Solo: Star Wars Story, v němž se dozvíte všelijaké zajímavosti a podrobnosti ze života mladého Hana Sola. Samozřejmostí jsou působivé fotografie.

Star Wars – Han Solo

Oficiální průvodce
Autor: Pablo Hidalgo a kolektiv
Přeložil: Pavel Klimeš

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 229×276 mm
ISBN: 978-80-252-4258-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Star Wars – Han Solo vydalo nakladatelství Egmont v edici Star Wars.

Oficiální průvodce k filmu Solo: Star Wars Story odhaluje svět mladého Hana Sola do nejmenších podrobností. Jako autoritativní kniha k nejnovějšímu filmu Star Wars, Solo: Star Wars Story představuje fascinující planety, stroje a bytosti, s nimiž se Han Solo setkává při svých prvních dobrodružstvích. Objevte hlavní postavy, místa a rekvizity v úchvatných detailech na bezpočtu produkčních fotografiích a prohlédněte si ikonický Millennium Falcon tak, jak dosud nikdy nebyl k vidění, na exkluzivních nákresech od Richarda Chasemorea.

 

Ukázky z knihy

Solo Star Wars Story_ukazka1Solo Star Wars Story_ukazka2

Stáhněte si další ukázku.

 

Edice Star Wars

V edici věnované Hvězdným válkám dále vyšly např. knihy: Star Wars – Rogue One StoryStar Wars: Rok za rokemStar Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět ad.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu zajímavých knih za skvělé ceny.

Líbily se vám naše sci-fi tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVzestup Persepole
Expanze – kniha sedmá

Corey, James S. A.

Triton, 2018

zobrazit info o knizeInvaze

Rhinehart, Luke

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knizeStar Wars – Han Solo
Oficiální průvodce

Hidalgo, Pablo

Egmont ČR, 2018

Napsat komentář