Zahrajte si o satirický sci-fi příběh o návštěvě z vesmíru

invaze-perex
Rybář Billy Morton se jednoho dne z moře vrátí nejen s úlovkem, ale také s chlupatou koulí, která ho neustále pronásleduje a jíž se nemůže zbavit. Srstnatý cizinec brzy dostane jméno a stane se miláčkem rodiny. Ale přináší s sebou i jisté potíže.

Ztřeštěný život s mimozemšťanem

Superinteligentní srstnatí cizinci náhle přiletí z jiného vesmíru. Přišli se na zem bavit. Jeden z nich – „Louie“ přijde do domu rybáře Billyho Mortona a celá rodina si ho okamžitě zamiluje. Ale když Louie začne používat jejich počítač, pronikne do vládních a firemních sítí a ukradne miliony z bank, uvědomí si, že tito návštěvníci mohou znamenat potíže. Billy, jeho manželka a dva synové se rázem ocitnou na ztřeštěné houpačce slávy, štěstí, vězení, smrti, vzkříšení – a také na prvním místě žebříčku nejhledanějších osob FBI.

Vláda brzy rozhodne, že všichni tito cizinci jsou teroristi a musí být zlikvidováni. Mimozemšťané přišli s cílem svou hravostí otevřít lidem oči a doufají, že pochopí nesmyslnost válek a nenávisti. Ale lidé hrát nechtějí, pro ně je to válka…

 

Invaze

Autor: Luke Rhinehart

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Marek Španiel
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7390-701-3

Přečtěte si více o knize Invaze, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

„Co to má znamenat?“
„Nic,“ řekl jsem, „ta věc nám skočila do lodi v místě, kde obvykle rybaříme, a pak se mě držela až domů.“
Když se ta věc dala znovu do pohybu, aby mi mohla být nablízku, Lita udělala krok zpátky. Její oči sledovaly každý pohyb té věci, pořád nevěděla, jestli se má smát, nebo na mě začít křičet, že tu zatracenou kouli ve své kuchyni rozhodně nechce. Lita bývala právnička, takže věděla, že nemůže dělat ukvapené závěry.
„Co je to?“ rozhodla se nakonec zeptat.
Z lednice jsem si vytáhl pivo, otevřel ho a podíval se dolů na to stvořené.
„Nemám páru,“ řekl jsem. Podívala se na mě, pak na tu věc a vrátila se k pánvi.
„Dokud nezjistíš, co to je, zavři to do sklepa.“
Přitakal jsem. Lita měla vždycky super nápady. (str. 19–20)

 

O autorovi

luke-rhinehartLuke Rhinehart (vlastním jménem George Cockcroft) je americký spisovatel. Vystudoval Columbia University (1956) a tamtéž v roce 1964 získal doktorát za americkou literaturu. Po studiích se stal učitelem, je autorem kultovního bestselleru Kostkař, jenž ho proslavil po celém světě. S manželkou a třemi dětmi již 40 let žije na staré farmě ve státě New York.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Invaze

Neobvykle humorný sci-fi příběh vás seznámí s Mortonovými a jejich novým přítelem z vesmíru. Louie se jednoho dne vrátí s Billym z výpravy na moře, a ačkoliv v první chvíli nikdo nemá ponětí, co je chlupatá koule zač, zůstane. Všichni jsou si ovšem moc dobře vědomi, že s mimozemšťanem nemusí být jen zábava, ale také problémy, a brzy se ukazuje, že se nepletli – stávají se totiž první položkou na seznamu nejhledanějších osob FBI. Začtěte se do bláznivého románu Lukeho Rhineharta, který je plný satiry, vtipných situací, ale také hlubokých zamyšlení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Invaze vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Invaze
probíhá od 20. června do 3. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi romány Invaze

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInvaze

Rhinehart, Luke

Edice Knihy Omega, 2018

Zahrajte si o satirický sci-fi příběh o návštěvě z vesmíru - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. ko21 napsal:

    Dobrý den, dneska dorazila kniha ze Soutěže o 3 naučné knihy Velmi osobní kniha o zdraví. Děkuji a pěkný sluníčkový den ko21

  2. catine napsal:

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho tak dojdou vyhrané knihy? Vyhrála jsem knihu Invaze 3.7. a stále nedorazila. Děkuji.

Napsat komentář