Získejte poutavou biografii Astrid Lindgrenové

astrid-lindgrenova-perex
Knihy Astrid Lindgrenové mají v oblibě malí čtenáři několikáté generace a nyní se mohou dozvědět více i o samotné spisovatelce. Nejnovější biografie o této výjimečné autorce je totiž určena dětem a seznámí je s příběhem ženy, která stvořila jejich oblíbené hrdiny.

Úžasná dobrodružství prožitá na vlastní kůži

Tohle je kniha o Astrid Lindgrenové – nejlepší spisovatelce na světě! Alespoň podle názoru mnoha generací dětí i jejich rodičů…

Můžete ji číst mnoha způsoby. Například úplně normálně od začátku až do konce. Pak se dozvíte hodně o tom, co Astrid zažila, když byla dítě, dívka v pubertě, dospělá žena a stařenka. Nebo si knížkou můžete listovat, dívat se na překrásné obrázky a z textu si sem tam něco vyzobnout. Dovoleno je cokoli!

Knížka vypráví o životě Astrid Lindgrenové a trochu i o jejích knihách a filmech… Jako malá bydlela se svými milujícími rodiči a třemi sourozenci na statku a na tomhle bydlení byla podle ní vůbec nejlepší příroda. V okolí se rozkládaly louky, kde se pásla zvířata, rostly tu květiny a ovocné stromy a krásně zpívali ptáci. Nedaleko pak tekla řeka, ve které se děti s oblibou koupaly. Stál tu taky nejlepší šplhací strom na světě: byl veliký a měl tlustý kmen s dutinou. Do dutiny se dalo slézt a schovat se v ní. Na šplhacím stromě měly hnízdo sovy, proto mu říkali soví strom. Astridin starší bratr několikrát provedl pěknou rošťárnu: místo sovích vajíček podstrčil do hnízda vejce slepičí. Sovy na nich seděly a seděly a najednou se jim vyklubala žlutá kuřátka! Že vám to něco připomíná?

Není divu – vždyť spoustu toho, o čem Astrid Lindgrenová psala, také sama zažila. Nosila v sobě moc a moc příběhů a díky této překrásné knížce může poodhalit tajemství toho, odkud se vzala všechna ta úžasná dobrodružství dětí z Bullerbynu, Pipi Dlouhé punčochy, Karkulína ze střechy, loupežnické dcery Ronji a mnoha dalších hrdinů.

Astrid Lindgrenová říkala: Existují lidé, kteří čtou rádi, a pak lidé, kteří knihu nikdy neotevřou. Pokud patříte mezi ty, co čtou rádi, je jisté, že se nebudete nikdy nudit – a s touhle knížkou už vůbec ne!

 

Astrid Lindgrenová

Autorka: Agnes-Margrethe Bjorvandová

Vydalo: nakladatelství PRESCO GROUP a.s.
Ilustrace: Lisa Aisato
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 109
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-88276-14-2

Přečtěte si více o knize Astrid Lindgrenová, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s. A prohlédněte si také několik stran: ukázka 1 a ukázka 2.

Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Své portfolio rozšířila o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka. Společnost je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček. Více na www.presco.cz.

 

Vyhrajte knihu Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenovou, nebo alespoň její knihy, znají nejspíš všechny malé děti a vzpomenou si na ně i ti, kteří už jsou dnes dospělí. Kde však brala tato skvělá spisovatelka náměty pro své příběhy? Budete se možná divit, ale leckdy čerpala z vlastních dobrodružství, která prožila se svými třemi sourozenci. Ovšem v biografii určené především dětským čtenářům se toho dozvíte mnohem více. Začtěte se do stránek plných zajímavostí a ilustrací Lisy Aisato.

Ve spolupráci s nakladatelstvím PRESCO GROUP a.s. vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Astrid Lindgrenová vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Astrid Lindgrenová
probíhá od 15. do 28. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Astrid Lindgrenová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAstrid Lindgrenová

Bjorvandová, Agnes-Margrethe

PRESCO GROUP a.s., 2018

Napsat komentář