Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. června 2018

nenechte_si_ujit
Léto už je opravdu tady a s ním i čas dovolených. Přijďte získat inspiraci pro letní čtení na některou z literárních akcí, které se konají příští týden. V Praze se například můžete zúčastnit křtu knihy Margarety Křížové Z deníku investorky.

A zajímavých akcí bude více, třeba autogramiáda Margit Slimákové a její Velmi osobní knihy o zdraví nebo další z řady scénických čtení LiStOVáNí.

Nejdříve zavítáme do Knihovny Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. V pondělí 18. června zde bude mít autorské čtení vytrvalostní běžkyně Ivana Pilařová. Ve své knize Kam bych tak běžela vypráví o třinácti extrémně náročných závodech, kterých se zúčastnila. Všechny tyto závody patřily k těm nejtěžším, často se jednalo o vzdálenosti delší než klasický maraton na 42 kilometrů. Autorka tak ukazuje velmi silnou vůli, o to víc, když si uvědomíme, že civilním povoláním je daňová poradkyně. Autorské čtení začíná v 17.00.

V pondělí 18. června se podíváme do knižní kavárny Knihkupectví Dobrovský v Praze. Zde bude od 17.00 křtít svoji novou knihu Smečka slovenská spisovatelka Katarína Holetzová. Její nový detektivní román přináší strhující příběh o vraždě novináře v luxusním hotelu. Součástí pondělní akce bude i beseda s českou spisovatelkou Michaelou Klevisovou, která také píše detektivní romány – před časem jsme vám s ní přinesli rozhovor. Obě dámy budou besedovat hlavně o rozdílech mezi českou a slovenskou detektivní tvorbou.

Praze i v knižní kavárně Knihkupectví Dobrovský ještě zůstaneme. V úterý 19. června se zde totiž koná křest knihy Z deníku investorky od Margarety Křížové. Za 25 let, které strávila v byznysu, se mnohé naučila a své poznatky sepsala do knihy. Dozvíte se, jak vystoupit ze své komfortní zóny a stát se úspěšnou podnikatelkou. Z gauče se totiž kariéra dělá těžko. Kmotrem titulu bude operní zpěvák a autorčin manžel Vratislav Kříž. Křest začíná v 17.00.

úterý 19. června se zamíříme do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. Zde se od 14.00 uskuteční setkání čtenářského klubu – tentokrát na téma Filmové a seriálové adaptace knih a komiksů. S otázkou, zda je lepší kniha nebo její filmová adaptace, se už setkal asi každý čtenář. A nyní si o tom můžete popovídat společně s ostatními návštěvníky vyškovské knihovny.

Příznivci scénického čtení LiStOVáNí se v úterý 19. červnaKnihovně města Hradce Králové mohou těšit na Lukáše Hejlíka, který bude číst z knížky Fredrika Backmana Co by měl můj syn vědět o světě. Tato kniha chytne za srdce snad každého. Hlavní hrdina se snaží vysvětlit svému dvouletému synovi, jak funguje svět. Často se u čtení zasmějete, často se v ní i sami poznáte. A určitě nebudete litovat i účasti na LiStOVáNí, vždyť Lukáš Hejlík je stejně starý jako Fredrik Backman a má i stejně starého syna. Vše začíná v 17.00.

Ve středu 20. června se v pražském Paláci knih Luxor koná křest knihy Černooká od Anny Musilové. Tento temný thriller vypráví příběh sedmnáctileté Viktorie, která žije zdánlivě normální život. Za běžnými povrchními starostmi se ale ukrývá velké trauma. Když byla Viktorie malá, umřela jí maminka a ona se z toho nikdy úplně nevzpamatovala. A pomalu tak začíná upadat do hluboké deprese. Jak se se svým trápením zvládne vyrovnat? To si už musíte přečíst sami. Autogramiáda spojená s křtem knihy je naplánována na 17.00.

A potřetí a naposledy se podíváme do knižní kavárny Knihkupectví Dobrovský v Praze. Ve středu 20. června zde bude mít autogramiádu Margit Slimáková, odbornice na výživu. Nedávno jí vyšla Velmi osobní kniha o zdraví, kde najdete rady, jak o sebe v tomto uspěchaném světě co nejlépe pečovat. Nejednoho čtenáře už autorka dokázala pro zdravý životní styl opravdu nadchnout, a možná dalším v řadě budete i vy. Knihu si můžete nechat podepsat od  17.00.

 Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář