Vzdělání pro celou rodinu

vzdelani
Vzdělávat by se člověk měl v každém věku, ať už dobrovolně nebo ne. Zatímco menší děti ocení zábavný přístup, jak se dozvědět něco nového o svém okolí, dospělí získají návod, jak zlepšit svůj osobní život či fyzickou kondici.

Kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf Václav Ráž připravil pro šikovné děti, které mají rády zvířátka, zábavné spojovačky. Zkuste jedním tahem nakreslit zvíře nebo odhalit, kde se skrývá. Tak tužku do ruky a jde se na to!

Baví tě objevovat skryté obrázky a jedním tahem nakreslit domácí mazlíčky, zvířata ze statku, z přírody nebo ze zoo? Obrázek si pak můžeš vybarvit a pochlubit se rodičům nebo věnovat kamarádům. A při tom si ještě hravou formou uvolníš ruku a procvičíš pozornost, soustředění, trpělivost i jemnou motoriku. Tak pojď na to a objev spoustu úžasných zvířátek!

Ukázka z knihy

Zabavne spojovacky zvirata

Další zvířátka odhalíte ve zbytku ukázky.

Zábavné spojovačky – zvířata

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-0882-4
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Zábavné spojovačky – zvířata vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Václav Ráž je kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. Je členem České unie karikaturistů a na svém kontě má bezpočet ilustrací. Kreslil například do Čtyřlístku komiks Vilém a Bubál, komiks do Mateřídoušky, Mladé fronty a dalších. Nejvíce ho naplňuje tvorba pro děti a na svém kontě má již několik velice úspěšných knih pro malé čtenáře. Mezi jeho knihy patří Zábavná bludiště pro šikovné děti či Zábavné spojovačky pro šikovné děti.
Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Uznávaná cvičitelka psů navázala na své předchozí dvě úspěšné knihy a tentokrát se rozhodla podělit o své rady a zkušenosti, jak vychovat poslušného a spokojeného psa. A navíc díky výcviku se prohloubí vztah mezi vámi a vaším čtyřnohým mazlíčkem.

Kniha pro všechny majitele psů, kteří chtějí vědět, jak se o svého čtyřnohého miláčka správně starat a jak z něj vychovat poslušného a spokojeného společníka. Uznávaná cvičitelka psů Kyra Sundanceová, jejíž dvě knihy 101 psích triků a 101 psích triků pro děti již ve Slovartu vyšly, seznamuje čtenáře s pozitivními výcvikovými metodami, které majitelům psů pomohou navázat se svými miláčky pevné pouto a učinit z tréninku radostnou záležitost. Zájemci o chov psů se také poučí, jak si vybrat vhodné plemeno, jak psa správně krmit a jak zvládnout případné problémové chování. Spolupráce a vzájemná důvěra, které se během výcviku vytvoří mezi psem a jeho majitelem, pak vydrží po celý život.

Ukázka z knihy

101 tipu jak vychovat poslusneho a spokojeneho psa

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

101 tipů jak vychovat poslušného a spokojeného psa

Autorka: Kyra Sundanceová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 178×229 mm
ISBN: 978-80-7529-496-8
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu 101 tipů jak vychovat poslušného a spokojeného psa vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Kyra Sundanceová se narodila v Kalifornii a působí jako cvičitelka psů a spisovatelka. Napsala knihy jako Psí pravidla, 101 psích triků a 101 psích triků pro děti.

————————————————

Chtěli byste zlepšit svůj život a už vás nebaví obvyklá motivační literatura? Zkuste se inspirovat u zvířat. Danielle MacKinnon s nimi dlouhá léta pracuje a rozhodla se předat své zkušenosti dál…

Prohlubte vztahy se zvířaty ve svém životě a staňte se lepším člověkem. Zvířata všude kolem nás se chovají jako terapeuti, trenéři, instruktoři a guru, stačí jen dávat dobrý pozor. Mohou vám pomoci a vést vás na cestě osobního rozvoje. Tato kniha ukazuje, jak zvířata pochopit a těžit z jejich moudrosti. Autorka intenzivně pracuje se zvířaty téměř dvacet let a nabyté bohaté zkušenosti transformovala do užitečných nástrojů a technik, které vám krok za krokem pomohou ovládnout komunikaci se zvířaty.

Ukázka z knihy

Zvířata ve vašem životě jsou tak úzce napojena na vás a na vaše okolí, že vnímají, když se necítíte v bezpečí, že nemáte sami sebe rádi nebo že se necítíte být hodni toho, aby vás někdo miloval. Zvířata tyto věci chápou možná více, než si vy sami uvědomujete. A protože nás znají  tak dobře, jsou zvířata schopná přizpůsobit své chování, ať negativně, či pozitivně tak, aby nás donutila zabývat se našimi negativními pocity. (str. 9)

Co nás učí zvířata

Autor: Danielle MacKinnon
Přeložila: Lenka Petrášková

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-829-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Co nás učí zvířata vydalo nakladatelství Omega.

O autorce

Danielle MacKinnon (Boston, MA) je vysoce nadaná intuitivní trenérka, která se objevila v televizi a rozhlase po celém světě. Zaměřuje se na živočišnou komunikaci a vyzývá lidi, aby přehodnotili své přesvědčení o sobě prostřednictvím porozumění zvířatům.

————————————————

Kde domov můj, kde domov můj? Zpívá se v české hymně. Získejte nové znalosti o své domovině prostřednictvím zábavného luštění, dokreslování a doplňování.

Autorský pracovní sešit je tvořen tematickými dvoustránkami, na kterých se děti seznámí s Českou republikou – hlavním městem, jednotlivými kraji, jejich přírodou, historií, ale také se státními symboly, hymnou apod. Znalosti si děti procvičují formou zábavného luštění, dokreslování a doplňování.

Ukázka z knihy

Poznej s nami Cesko

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Poznej s námi Česko

Zábavné doplňovačky pro malé školáky
Autorka a ilustrátorka: Iva Nováková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×290 mm
ISBN: 978-80-262-1328-4
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Poznej s námi Česko vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mj. její knihy Zábavný pravopis, Víš, co čteš?, Čtu a vím o čem, Počítej a lušti a Anglicko-české doplňovačky, První čtení s počítáním.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Léto se blíží a snad všichni toužíme po krásně tvarované postavě do plavek. Ale jak na to? Lékař Joseph Mercola doporučuje jíst jídla s vysokým obsahem tuků a nízkým obsahem sacharidů. Vyzkoušíte to?

Je pro vás zdraví vášeň a chcete zpomalit proces stárnutí? Čelíte vážným onemocněním, jako je obezita, diabetes, Alzheimer či rakovina? Vyzkoušejte rady lékaře Josepha Mercoly. Jednoduše, jasně a racionálně vysvětluje, jak funguje naše tělo na biologické a molekulární úrovni. Radí, jaké potraviny bychom měli jíst, nabízí praktické postupy, kterých se můžeme držet, a způsoby, jak lze sledovat svoje pokroky. Základem je strava založená na vysokém obsahu tuků, adekvátním obsahu bílkovin a nízkém obsahu sacharidů.

Ukázka z knihy

Výživový plán, který jsem vyvinul – a který vám představím ve druhé části této knihy – není pro každého. Pokud pouze hledáte způsob, jak zlepšit svou výživu a celkový zdravotní stav, a potřebujete pár rychlých a šikovných tipů, jak například změnit podíl sacharidů, bílkovin a tuků ve stravě či nahradit jídlo s nízkými výživovými hodnotami zdravými výživnými potravinami, stačí, když se necháte inspirovat Výživovým plánem zveřejněným na úvodní straně webu mercola.com nebo si přečtete moji poslední knihu Eff ortless Healing (Bezbolestné uzdravení). (str. 35)

Nezapomeňte si přečíst pokračování ukázky.

Hubněte tučnými jídly

Jak pomocí revolučního způsobu stravování porazit rakovinu, povzbudit mozek a získat víc energie
Autor: Joseph Mercola
Přeložila: Romana Hegedüsová

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1859-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hubněte tučnými jídly vydalo nakladatelství BizBooks.

O autorovi

Joseph Michael Mercola (nar. 1954) působí jako alternativní lékař a webový podnikatel, který na svých webových stránkách uvádí na trh různé kontroverzní doplňky stravy a zdravotnické prostředky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZábavné spojovačky – zvířata

Ráž, Václav

Grada, 2018

zobrazit info o knize101 tipů jak vychovat poslušného a spokojeného psa

Sundanceová, Kyra

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeCo nás učí zvířata

MacKinnon, Danielle

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knize Poznej s námi Česko
Zábavné doplňovačky pro malé školáky

Nováková, Iva

Portál, 2018

zobrazit info o knizeHubněte tučnými jídly
Jak pomocí revolučního způsobu stravování porazit rakovinu, povzbudit mozek a získat víc energie

Mercola, Joseph

BizBooks, 2018

Napsat komentář