Všestranný umělec Zdeněk Bláha

Muj zivot s lidovou muzikou
Zdeněk Bláha za svůj život vytvořil dílo, které v mnoha ohledech překonalo život jednoho člověka. Tento umělec se zaměřil na folklor a lidovou muziku. Ponořte se do životní příběhu zakladatele folklorního souboru Úsměv.

Kniha přibližuje profesní i soukromý život významného západočeského folkloristy Zdeňka Bláhy, pro něhož se folklor a lidová muzika staly celoživotním posláním, radostí a láskou. Čtenář pozná Zdeňka Bláhu jako všestranného umělce, tedy nejen jako muzikanta, zakladatele a uměleckého vedoucího folklorního souboru Úsměv a spoluzakladatele Konrádyho dudácké muziky, ale i jako hudebního redaktora Českého rozhlasu Plzeň, moderátora, dramaturga, dirigenta a v neposlední řadě celoživotního sběratele lidových písní a tanců, který za svůj produktivní život vytvořil dílo dalece přesahující život jednoho člověka.

Můj život s lidovou muzikou

Autor: Zdeněk Bláha

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 152×220 mm
ISBN: 978-80-7211-524-2
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Můj život s lidovou muzikou vydalo Nakladatelství NAVA.

O autorovi

Zdeněk Bláha se narodil se 27. prosince 1929 v Horní Bříze. Múzické rodinné prostředí zřejmě předurčilo další umělecké směrování Zdeňka Bláhy. Vystudoval obchodní školu v Plzni a v roce 1955 konečně nastoupil na místo folklorního redaktora plzeňského rozhlasu.


Nakladatelství NAVA dává prostor i původní české tvorbě, v edici Česká beletrie vyšla celá řada autorských prvotin. Dlouhou tradici má vydávání české poezie. Za zmínku jistě stojí celá řada biografických knih, velkou popularitu mají příběhy slavných hudebních skupin, které vyšly v edici Rockové legendy. Dále vydává knihy s regionální tématikou, učebnice, odborné lékařské a ekonomické publikace nebo kriminální příběhy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj život s lidovou muzikou

Bláha, Zdeněk

Nakladatelství NAVA, 2017

Napsat komentář