Ukázka z knihy Psí hrdina (Zuzana Pospíšilová)

Zuzana Pospisilova_Psi hrdina_uvodni
Příběh Zuzany Pospíšilové o tom, jak se z neduživého štěňátka stane psí hrdina, je doplněn přitažlivými ilustracemi Michala Sušiny a nadchne všechny začínající čtenáře.

Přinášíme vám ukázku z knihy Psí hrdina,
kterou vydalo nakladatelství Grada v edici Čtení pro prvňáčky.

 

Předmluva

Pes je báječný kamarád, se kterým se dá zažít spousta legrace. Se štěňátkem je zábava dokonce dvojnásobná. To všechno o psech pravděpodobně víte. Náš malý Arpy ale kromě nudy umí zahnat i něco mnohem hroznějšího. Přečtěte si o tom a uznáte, že Arpy je opravdový psí hrdina.

Zuzana Pospisilova_Psi hrdina_ukazka1

Jde se ven!

„Zítra půjdu na bažanty,“ oznámil Petr. Jeho žena Petra jen přikývla. Petr byl myslivec, tak ji to nevyvedlo z míry. Zato Asta začala vzrušeně pobíhat po bytě. Věděla, co ji čeká. Asta je totiž lovecký pes. Přesněji řečeno fenka německého křepeláka. Pochází z dobrého rodu a lov má v krvi. Když je ale doma, je z ní dokonalý mazlíček. Jakmile se Petr usadí do křesla v obývacím pokoji, hned mu vyskočí na klín. Od Petry se pokaždé nechá drbat za ušima. A Elišce, jejich dcerce, zase olizuje nožky, až to šimrá.
Sotva si Petr oblékne mysliveckou uniformu nebo vezme do ruky svou pušku, je Asta jako vyměněná. Už to není žádný domácí mazlíček, ale správný lovecký pes. Je rychlá, rozvážná, vytrvalá a ničeho se nebojí. I teď vycítila, že ji čeká další dobrodružství. Začala nervózně pobíhat po bytě. Petr se tomu musel smát.
„Dneska ne, až zítra,“ snažil se ji uklidnit. „Víš co? Tak se zatím vyvenčíme. Utaháš se a dobře usneš.“
„Jdeme s Astou ven!“ křikl Petr ode dveří.
„Večeře bude kolem sedmé, tak se dlouho netoulejte!“ připomněla Petra a přitom něco kutila v kuchyni.
„Můžu jít taky?“ ozvalo se z pokojíku. Byla to Eliška, která už měla učení plné zuby. Zítra budou psát velkou písemku, tak se na ni poctivě připravovala. Tak moc, až měla pocit, že jí vědomosti z hlavy přetékají.
„Jasně,“ odpověděl táta, „ale pospěš si. Počkáme na tebe venku!“
Eliška žádné dlouhé přípravy nepotřebovala. Popadla jen mikinu, obula si tenisky a vyběhla ven.
Asta zavrtěla ocasem a pak se rozeběhla k Elišce. Věděla, že ji čeká spousta zábavy. Nejprve zamířili na louku. Eliška i její tatínek jí střídavě házeli tenisák a ona ho v letu chytala. Pak zašli do parku. Tam teprve začala pořádná zábava! Eliška neodolala houpačce připevněné na větvi jednoho ze stromů. Bylo to vlastně jen dřevěné prkýnko na dvou provazech. Eliška se na houpačku posadila, nohama se odrazila a pořádně se rozhoupala.

——————————–——–

Prolistujte si celou ukázku.

——————————–——–

Mgr. Zuzana Pospíšilová

zuzana-pospisilovaZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyJedeme do školyVyjmenovaná slova.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsí hrdina

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

Napsat komentář