Detektivem snadno a rychle

detektiv
Máte rádi svět detektivních případů? Toužíte se na chvíli stát vyšetřovatelem? Tak to jste tu  správně! Otevřete dnešní tipy, a ať jste velcí nebo malí, pusťte se do pátrání.

Víte, kdo nejrychleji vyřeší všechny případy? No přece Lišák Vilda! Vilda se vydává po stopách ztraceného obrazu. Kdo ho ukradl? A co s tím má společného medvěd Dimitrij?

Detektiv Lišák Vilda jako hrdina nové série příběhů pro dětské čtenáře.
Lišák Vilda putuje po stopách odcizeného obrazu z pařížské galerie až do moskevských paláců. Medvěd Dimitrij Gotabotomič však dělá, co může, aby Vildu zmátl. Zdá se, že obraz má mnohem větší důležitost, než se původně zdálo… Ale Lišák Vilda si ví rady – a dokáže řešit případy v rekordním čase!

Detektiv Lišák: Zápas s nebezpečím

Autor: Adam Frost
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-7211-512-3
Doporučená cena: 168 Kč

Knihu Detektiv Lišák: Zápas s nebezpečím vydalo Nakladatelství NAVA.

Ukázka z knihy

detektiv_lisak_500

————————————————

Myšák Očko musí vyřešit velikou záhadu, která se stala v Brně! Pomůžete mu? Tak se připravte a pátrejte s Očkem.  A věřte, že vás kniha donutí vyjít ven a hledat značky ukryté v přírodě. Hodně štěstí při pátrání!

Hlavní zpráva dne: V Mariánském údolí se v rybníku Líšeňská říčka 1. usídlila příšera. Byla viděna sobotního večera kačerem Žbluňkalem a hned druhý den jako záhadou zmizely všechny ryby a zvířátka od rybníka. Tak to se na to podívejme! Příšera v našem rybníce? To by přeci nebyl myšák Očko, aby si na to neposvítil!
Milé děti, od této chvíle už nebudete při čtení knihy jen sedět na židli nebo ležet v postýlkách. Čeká vás velké dobrodružství a putování na místa, kde se záhady a detektivní příběhy opravdu staly. Běžte po stopách myšáka Očka. Hledejte skutečné značky v přírodě. Seznamte se s Žabákem Brňákem a veverkou Věrkou. Před vámi je parádní výlet Brnem, jak ho ještě neznáte.
V knize naleznete mimo jiné mapy (umístění značek), slovník žabáka Brňáka a fotografie popsaných lokalit, kde myšák Očko řešil případy.
Součástí knihy jsou také obrázky k vymalování, které slouží jako odměna při nalezení značky.

Myšák Očko

Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu.
Autorka: Šárka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7568-042-6
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Myšák Očko vydalo nakladatelství powerprint s.r.o..

Ukázka z knihy

„Potichu!“ špitne chraplavým hlasem jedna z žab a vystrašeně se podívá kolem sebe. „Už máme sbaleno, jen čekáme na tátu a vyrážíme směrem k Podolí, tam je prý klid. Veverka povídala, že je tam pěkný rybníček, zatím téměř neobydlený. Tady už nás nikdo neuvidí. To by tak hrálo, abychom se staly snídaní nějaké mariánské vodní příšery!“ (str. 16)

Zaujal vás Myšák Očko? Přečtěte si o něm více v našem dalším článku.

Obrázky z knihy naleznete ve fotogalerii.

————————————————

Ne všechny policejní týmy jsou oblíbené. Ten jeden je dokonce sestaven z alkoholiků, homosexuálů, nežádoucích… no prostě „lúzrů“. Dokáží tito vyšetřovatelé odhalit vraždu jednoho komisaře? Nebo padnou až na dno?

Policejnímu týmu nepřizpůsobivých odpadlíků se ani zdaleka nepodařilo znovu získat svou zašlou slávu. Jsou pokleslí na duchu jako nikdy a ani příchod nového, bláznivého kolegy, který si myslí, že je mušketýr, nestačí k povznesení týmové nálady. Jediná Anne Capestanová neztrácí víru. Tomuhle vyšetřování by se ale opravdu raději vyhnula. Zavražděného komisaře Serge Rufuse znala a měla důvod ho nenávidět. Byl otcem jejího exmanžela. Krátký, živý a nápaditý příběh se skvěle vypracovanými vyšetřovacími postupy.

Lúzři: Stále spolu

Autorka: Sophie Hénaff
Přeložila: Helena Beguivinová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 155×213 mm
ISBN: 978-80-750-5877-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lúzři: Stále spolu vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

Major Lebreton situaci bral se svým obvyklým klidem. Už pohrdání kolegů zažil, protože poté, co zakusil slávu zásahové jednotky, byl kvůli homosexualitě přeložen na Generální inspekci bezpečnostních sborů, kde byli všichni za Jidáše. Ve smutku po ztrátě partnera pak snášel diskriminaci mnohem hůř. (str. 10)

Zalistujte si dostupnou ukázkou.

————————————————

Hrobky v Egyptě mohou skrývat různá tajemství… Nález mrtvoly ženy odstartuje pátrání po vrahovi, ale i boj o život. Jak skončí rodina Emersenových? Přežije?

Právě když se členové rodiny Emersonových pouštějí do dalších vykopávek v Údolí králů, obdrží Amélie varovné znamení, aby se držela dál od hrobky označené 20A! Sny o veliké kočce, egyptském znamení štěstí, naopak popohání Amélii v kopání, dokud neobjeví mumii ženy, která byla zavražděna teprve před několika lety. Rodině nezbývá než odhalit temný stín, který chce za každou cenu jejich pátrání zhatit.

Strážkyně podsvětí

Autorka: Peters Elizabeth
Přeložila: Eva Konečná

Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-754-3556-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Strážkyně podsvětí vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Přiblížili jsme se k našemu domu a myšlenky na zločin okamžitě vystřídaly myšlenky na vodu. Nikdo z nás však neměl žízeň, toužili jsme do ní ponořit celé tělo. Koupání v Egyptě probíhalo tak, že sluha poléval dotyčnou osobu kbelíky vody, ale pro osobu ženského pohlaví to nebylo zrovna nejvhodnější. Proto jsem nechala v domě vybudovat koupelnu s elegantní plechovou vanou. (str. 1)

Prohlédněte si ukázku.

————————————————

Mitchellová a Markby mají další případ. Tentokrát jde o zločin starý 25 let. Podezřelá žena tvrdí, že nevraždila. Někdo jiný si to však nemyslí. Dávné zlo se probudilo k životu, co bude dál?

Meredith Mitchellovou navštíví její přítel z dob, kdy pracovala jako konzulka. Toby přišel, protože potřebuje pomoc Mereditina snoubence superintendanta Alana Markbyho v naléhavé záležitosti: Alison Jennerová, Tobyho příbuzná, dostává anonymní dopisy spojené s případem, který se odehrál před pětadvaceti lety. Přestože soud Alison zbavil obvinění, že zavraždila svou tetu, někdo má stále pocit, že by za to měla platit.

Taková je vražda

Případ Mitchellové a Markbyho
Autorka: Ann Granger
Přeložila: Zdeňka Zveřinová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-267-1076-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Taková je vražda vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

Na rohožce ležely tři obálky. Pošťák je s bezstarostností člověka, jenž netuší, co z jeho činu vzejde, prohodil otvorem ve dveřích a s hlasitým túrováním pneumatik v drobném štěrku rychle odjel. Stará černá labradorka Betsy strkala do nových přírůstků čenichem a podezřívavě je očichávala. Když k ní po chodbě pomalu došla Alison, fenka na ni tázavě upřela znepokojené hnědé oči, zakňučela a nejistě zavrtěla ocasem. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

Podívejte se na recenzi knihy Zavolej smrt znovu, z edice Mitchellová a Markby.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektiv Lišák: Zápas s nebezpečím

Frost, Adam

Nakladatelství NAVA, 2017

zobrazit info o knizeMyšák Očko
Příšera z Mariánského údolí. Olympiáda u Růženina lomu.

Svobodová, Šárka

powerprint s.r.o., 2017

zobrazit info o knizeLúzři: Stále spolu

Hénaff, Sophie

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeStrážkyně podsvětí

Elizabeth Peters

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeTaková je vražda

Granger, Ann

Motto, 2018

Napsat komentář