Ve zdravém těle zdravý duch

nahled.obr-zdravi
Silné mrazy jsou snad konečně za námi… Blíží se kalendářní jaro a třeba i to opravdové. Proto je na čase se zaměřit na sebe, své tělo a zdraví. Pojďte se společně s dnešními knižními tipy dostat do dobré kondice.

Matcha? Že vám to nic neříká? Nevadí! Otevřete knihu Seznamte se: MATCHA a objevte sílu tohoto druhu zeleného čaje. Z matchy si totiž můžete připravit i něco jiného než jen šálek čaje.

Matcha je trendem moderní doby. Tento velmi specifický druh zeleného čaje vyniká mimořádnými benefity pro naše zdraví. Obsahuje celou řadu prospěšných vitamínů, minerálů a zejména antioxidantů, jejichž obsah je stonásobný oproti ostatním zeleným čajům. V kuchyni ho lze kombinovat za tepla i za studena s máslem, mlékem, smetanou, kokosovým olejem, rýží a nespočtem dalších surovin. Toho právě využívají recepty v této knize. Nečekejte jen zdravé koktejly.
Najdete zde vše od nápaditých snídaní a originálních moučníků, přes pečeni na sváteční nedělní stůl až po kořeněný nápoj připomínající tak oblíbené vánoční svařené víno. Nechte se inspirovat a připravte si čaj matcha v jeho tradiční podobě, tedy jako zelený šálek plný vitamínů, nebo se vrhněte rovnou na něco složitějšího a překvapte sebe, rodinu i přátele!

Seznamte se: MATCHA

Autor: Joanna Farrow
Přeložila: Blanka Chocová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 175×195 mm
ISBN: 978-80-7390-764-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Seznamte se: MATCHA vydalo nakladatelství Omega.

Ukázka z knihy

Matcha je velmi specifický druh jemného práškového zeleného čaje. V Japonsku tvoří základ klasického čajového obřadu, tradice, jež se stala kulturním dědictvím země. Servírování a popíjení čaje má při obřadu až meditativní charakter. Vše má svůj řád a význam, od používaného náčiní přes techniku přípravy a nalévání až po drobné sladkosti, které čajový obřad doplňují. (str. 6)

Prolistujte si celou ukázku.

Nakladatelství Omega vzešlo z velké poptávky zákazníků po klasické české i světové literatuře, jejíž nová vydání na trhu dlouhodobě scházela. Pod hlavičkou tohoto nakladatelství vychází klasická knižní tvorba s nově zpracovanými obálkami a současné češtině přizpůsobeným jazykem. Mimo to se v posledních dvou letech zaměřilo na celosvětově úspěšnou literaturu, nové kuchařky, osobnostní rozvoj a další oblíbené tituly.

————————————————

O dietách už bylo napsáno mnoho a o tucích ještě více… Myslíte, že můžete zhubnout díky tukům? MUDr. Mark Hyman tvrdí, že ano. Přesvědčte se sami, jestli mluví a píše pravdu.

Dlouho se tvrdilo, že tuky způsobují tloušťku, přispívají ke vzniku srdečních nemocí a obecně podkopávají zdraví. Rostoucí objem poznatků, které přinesl lékařský výzkum, však dokládá, že tuky dokážou působit velmi kladně. MUDr. Mark Hyman, zakladatel tzv. funkční medicíny, vám představuje revoluční dietu bohatou na tuky a superpotraviny, s níž dosáhnete optimální kondice. Nabízí vám ucelený dietní program, recepty, nákupní seznamy a řadu praktických rad, které úspěšně pomáhají odbourat nadváhu, udržet si ideální hmotnost, předcházet nemocem a cítit se skvěle.

Zhubni díky tukům

Tuky jako klíč k ideální tělesné hmotnosti a plnému zdraví
Autor: Mark Hyman
Přeložila: Blanka Brabcová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-8111-449-6
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Zhubni díky tukům vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy

Před zahájením programu 49 % účastníků uvedlo, že mají nezkrotný apetit a téměř stále hlad. Po ukončení programu to bylo pouhé 1 %! Před zahájením programu 89 % účastníků uvedlo, že nezkrotnou touhou po jídle trpí „často nebo někdy“. Po ukončení programu 80 % prohlásilo, že nezkrotná touha po jídle je zachvátí „jen zřídka, nebo úplně vymizela“.

Přečtěte si celou ukázku z této knihy.

Logo-NoxiVydavatelství Noxi se od svého vzniku v roce 2004 zaobírá vydáváním kvalitní populárně-naučné literatury a beletrie zahraničních i domácích autorů. Působí na českém a slovenském trhu. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

————————————————

Je známo, že potraviny, které jíme, ovlivňují kvalitu našeho života. Ale až v poslední době se mluví o tom, že stravování má vliv i na zdraví mozku. Nastartujte svůj mozek a nenechte ho zestárnout příliš rychle!

Díky lékařským pokrokům dnes žijeme déle než kdy předtím, ale bohužel ne vždy v dobrém zdraví. Je možné zestárnout v dobré kondici a výrazně snížit riziko, že nás postihne Alzheimerova choroba? Odpověď zní ANO. Mnohé nedávné studie prokázaly, že je možné snížit riziko výskytu neurodegenerativních chorob o 30 až 50 % pouze změnou každodenních návyků, zejména stravování. To hraje hlavní roli při zpomalení úpadku kognitivních funkcí, hlavně díky určitým fytonutrientům, vitamínům a lipidům mořského původu. Tato kniha vám umožní sestavit si jídelníček, díky němuž vás mozek zůstane dlouho mladý. A jako bonus si náramně pochutnáte.

Jídlem proti Alzheimerově chorobě

a jiným neurodegenerativním nemocem
Autor: Cinzia Cuneo
Přeložila: Dominika Trubačová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 170×232 mm
ISBN: 978-80-264-1806-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Jídlem proti Alzheimerově chorobě vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Mozek je neobyčejně složitý orgán, který se skládá ze 170 miliard buněk, z nichž přibližně 100 miliard představují mezi sebou propojené neurony, které tvoří obrovskou pavučinu. (str. 15)

Dostupnou ukázku najdete tady.

Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSeznamte se: MATCHA

Farrow, Joanna

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knizeZhubni díky tukům
Tuky jako klíč k ideální tělesné hmotnosti a plnému zdraví

Hyman, Mark

Noxi, 2018

zobrazit info o knizeJídlem proti Alzheimerově chorobě
a jiným neurodegenerativním nemocem

Cuneo, Cinzia

CPress, 2018

Napsat komentář