Výprava do jiných světů

fantasy-stit-kridla
Jak se člověkem kolonizované planety ubrání invazi tajemných Vyvrženců? Jak bude pokračovat příběh bezejmenného Tuláka ve druhém díle knižní série Petra Newmana? A jaké povídky si pro nás připravily české autorky fantasy? Na to vše odpoví knihy, které si dnes představíme!

Hyperion je nejznámějším dílem amerického spisovatele sci-fi a hororu Dana SimmonseKniha byla poprvé vydaná v roce 1989 a od té doby se stihla stát klasikou žánru science fiction. Vychutnejte si nové české vydání od nakladatelství Triton!

Hyperion

Autor: Dan Simmons
Přeložil: Jan Pavlík

Počet stran: 475
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-257-2327-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Hyperion vydalo nakladatelství Triton ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Ke kolonizovaným planetám pod správou Hegemonie Člověka se blíží mohutná invaze Vyvrženců, kdysi obyčejných lidí, nyní proměněných pro život v hlubinách vesmíru. Nadcházející válečný konflikt hodlají využít ke splnění vlastních, těžko srozumitelných cílů manipulativní umělé inteligence Technojádra, jež se vymkly veškeré kontrole. V předvečer zkázy se sedm poutníků vydává na odlehlou planetu Hyperion k otevírajícím se Hrobkám času, tajemným artefaktům neznámé funkce, a na své pouti Mořem trav si vyprávějí podivuhodné příběhy. V cíli jejich dlouhé cesty je očekává smrtonosný Štír, legendární vraždící stroj, anděl smrti, jenž by mohl jednomu z nich splnit nejvroucnější přání. Ostatním pak podle všech předpokladů věnuje pouze krutou smrt. Tam, kde se hroutí mocné vesmírné impérium, však bývá jen zřídkakdy vše takové, jak by se zprvu mohlo zdát. V pozadí dramatických událostí zuří mnohem důležitější bitva. Bitva o samotnou spásu lidské duše.

Pokud vás zaujal tento autor, podívejte se také na jeho další knihy. Skoro 20 let po vydání světoznámého Hyperionu vydal novou knihu příhodně nazvanou Terror. Přečtěte si naší recenzi!

Ukázka z knihy

Konzul se probudil s bolestmi hlavy, vyschlým hrdlem a s pocitem, že zapomněl snad tisíce snů, které mu mohl přinést jen spánek ve stavu hibernace. Zamrkal, posadil se na nízkém lůžku a pomalu si odstranil z těla poslední pásky senzorů. V oválné místnosti bez oken s ním byli dva malí naklonovaní členové posádky a jeden vysoký templář v kápi. Jeden z klonů nabídl konzulovi tradiční pomerančovou šťávu po probuzení z ledového spánku. Přijal ji a dychtivě se napil.

„Strom je vzdálen dvě světelné minuty a pět hodin letu od Hyperionu,“ oznámil mu templář a konzul si uvědomil, že s ním hovoří Het Masteen, kapitán stromolodi templářů a Pravý hlas Stromu. Matně si uvědomil, že je to velká čest, když ho budí sám kapitán, ale byl ještě příliš slabý a dez- orientovaný, aby to mohl ocenit.

„Ostatní jsou už několik hodin vzhůru,“ pokračoval Het Masteen a pokynul klonům, aby odešly. „Shromáždili se na přední jídelní plošině.“

„Hrghmm,“ zamumlal konzul a napil se. Odkašlal si a zkusil to znovu. „Děkuji vám, Hete Masteene,“ dostal ze sebe. Rozhlédl se po oválné míst- nosti s kobercem z tmavězelené trávy, průhlednými stěnami a s podpůrným žebrovím z jediného spirálovitého kusu dřeva a uvědomil si, že musí být v jedné z malých výrůstkových kapslí. Zavřel oči a pokusil se vyvolat vzpomínky na setkání se stromolodí templářů, těsně předtím, než přešla do hyperprostoru.

Pokud vás tato kniza zaujala, neváhejte nahlédnout do rozsáhlé online ukázky.

O autorovi

Dan Simmons je nositelem ceny Hugo a dalších literárních prestižních ocenění. Simmons je americký spisovatel, píšící převážně sci-fi a fantasy příběhy. V poslední době však začal psát také příběhy s nádechem hororu a thrilleru. Dan Simmons je autor, kterému nedělá problém přechod mezi různými literárními žánry, a tím si získal nejednoho čtenáře. Dan vystudoval pedagogiku na Washingtonově univerzitě a osmnáct let pracoval jako učitel na základních školách. Dnes se plně věnuje psaní knih.

Zdroj: megaknihy.cz

————————————————

V žánru sci-fi a fantasy pochází velká většina knih z anglo-amerického světa. V menší míře se setkáváme s domácí fantasy tvorbou. Proto bychom měli být vděčni za každý příspěvek: nakladatelství Černý drak nám přináší rozmanitou sbírku fantasy povídek od mladých českých autorek nazvanou Mladé čarodějky. Objevte nové autorské talenty a užijte si neokoukané příběhy!

Mladé čarodějky

Sborník čarokrásných fantasy povídek

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 115×166 mm
ISBN: 978-80-906-4817-3
Doporučená cena: 209 Kč

Knihu Mladé čarodějky vydalo nakladatelství Černý drak.

Vychutnejte si rozmanitou přehlídku fantasy povídek, které byly vyčarovány s umem a elegancí skutečných čarodějek inkoustu a pera. Nechte se unést příběhy z jiných světů. Můžete se těšit na vše, co ke klasice žánru patří. Dívky v nesnázích, draci a jiné bestie, bojovníci bez bázně a hany, astrální cestování a samozřejmě nějaká ta magie. Sborník je to převelice pestrý a každý si v něm jistě najde tu svou čarodějku. Autorky textů patří mezi kvalitní výkvět mladé české fantastiky.

Více se o knize dozvíte ve speciálním článku, který jsme pro vás připravili.

Ukázka z knihy

Jela Abasová
Jsem Damian

Král měl dva úsměvy: jeden ztuhlý na rtech, druhým se šklebila rána na jeho hrdle.
„Kde je korunní princ? A kde jsou jeho bratři?“
„Nikde k nalezení, můj pane. Jenom královské dcery…“
„Co tím myslíš, že nejsou k nalezení?!“
„Nejsou ve svých komnatách, můj pane. Brána je ale pořád zavřená a ve stáji nechybí žádný kůň.“
„Děvečka ze psince tvrdí, že ho viděla!“ ohlásil se další sluha. „V trůnním sálu…“
„Co by tak děvečka ze psince dělala v trůnním sálu, prosím tebe?!“
„To já nevím! Ale prince Damiana viděla. Měl…“ tu sluha zaváhal. „Držel prý korunu. A měl rudé ruce.“
„Lháři! Princ Damian by nikdy…“
„Říkám jen, co jsem zaslech –“
„Tak dost!“ uťal stávající hádku bratr mrtvého krále. „Jestli se budete prát u těla našeho vládce, nechám vás zmrskat. A dvojnásob, jestli uslyším ještě slovo pomluv o korunním princi. Co princi – teď už králi.“
„Jenom mě zajímá, proč by utíkal,“ zamumlal si pod vousy jeden velmož. „A kam vlastně.“
„Proč? Řeknu vám proč, milý pane. Princ Damian má jistě strach. Zrovna mu zavraždili otce. Kdoví, co se mu míhá hlavou? Možná dokonce podezírá mě.“
Následující otázka zůstala zamlčena, ale v duchu si ji položil asi každý. Svítání se vydrápalo z moře a vloudilo se do oken. Živý bratr pozoroval mrtvého. A mrtvý bratr se usmíval čím dál víc. Jako by ho těšily potíže, co posmrtně působí svému rodu.

Pokračování této ukázky i začátky dalších povídek v knize naleznete na stránkách nakladatelství Černý drak.

(text ukázky neprošel finální korekturou, takže se může v detailech lišit od verze v knize)

————————————————

Na závěr vám představíme knihu mladého britského autora Petera Newmana nazvanou Zlo. Ta navazuje na jeho předchozí román Tulák a pokračuje ve vyprávění strhujícího příběhu bezejmenného Tuláka, němého a zlomeného muže, na kterém závisí osud celého lidstva.

Zlo

Autor: Peter Newman
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 432
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-174-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Zlo vydalo nakladatelství Host.

Pokračování úspěšného sci-fi románu Tulák. Němý hrdina beze jména se vrací. Na jihu v Trhlině to začíná vřít. Zlo, Gamin meč, se probouzí a volá k boji. Jenže Tulák si našel domov, usadil se a na volání neslyší. Meč křičí, dokud mu neodpoví někdo jiný. Jmenuje se Vesper.

Samostatný článek, který jsme této knize dedikovali, vám o ní prozradí více.

Ukázka z knihy

zlo-ukazka

Pokud vás začátek knihy zaujal, přečtěte si zdarma celou první kapitolu.

O autorovi

Peter Newman vyrůstal v Londýně, kde studoval činohru a pedagogiku na Central School of Speech and Drama. Pracoval jako učitel dramatické výchovy na střední škole, nyní je instruktorem firewalkingu. Tulák (The Vagrant, 2015) je jeho debutový román. V roce 2016 vyšel druhý díl The Malice (Zlo), závěrečný díl trilogie s názvem The Seven (Sedma) je plánován na rok 2017. S manželkou a synem žije v Somersetu.

Zdroj: hostbrno.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto nespočet knih plných neuvěřitelných příběhů!

Na jakou knižní novinku se letos nejvíce těšíte? Napište nám do komentářů!

Úvodní obrázek pochází od uživatele jean bono serveru flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHyperion

Simmons, Dan

Triton, 2017

zobrazit info o knizeMladé čarodějky
Sborník čarokrásných fantasy povídek

Černý drak, 2017

zobrazit info o knizeZlo

Newman, Peter

Host, 2017

Napsat komentář