Příběhy plné fantazie

Tipy_Pribehy plne fantazie
Dnes vás potěšíme třemi romány, z nichž přímo čiší akce, magie a bohatá fantazie jejich autorů! Zúčastněte se boje mezi Stříbrnými a Rudými. Vydejte se do světa, jejž sužují démonické stvůry! Zastavte starodávné zlo, uvězněné pod horami.

Napínavý světový bestseller Rudá královna si už mohli přečíst čtenáři v pětadvaceti zemích světa. Nyní přichází Králova klec, třetí pokračování příběhu o válce mezi Stříbrnými a Rudými. Kdo se postaví do čela povstalců, když Mare Barrowová přišla o svůj blesk?

Králova klec

Všechno shoří
Autorka: Victoria Aveyardová
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Formát: 152×210 mm
ISBN: 978-80-754-4458-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Králova klec vydalo nakladatelství CooBoo.

Ve světě Stříbrných a Rudých vládne zmatek. Mare zůstává v zajetí, zbavená svého blesku a mučená vlastními chybami. Přežívá jen díky milosti nového krále – kluka, jehož kdysi milovala, ale nakonec se z něj vyklubal lhář a zrádce. Maven Calore pokračuje v pletichách své mrtvé matky a snaží se získat moc nad celou zemí i nad svou zajatkyní. Zatímco Mare v paláci trpí pod účinky tichého kamene, její kdysi ubohá skupina novokrevných a rudokrevných se organizuje, cvičí a nabírá nové členy. Připravují se na válku, protože už se nechtějí skrývat ve stínu. A Cal, vyhnaný princ, který také usiluje o lásku blýskající dívky, se nezastaví před ničím, aby ji vysvobodil. Krev se obrací proti krvi a schopnost proti schopnosti. Hrozí, že nakonec nezůstane nikdo, kdo by vznikající požár uhasil, a z Norty, jak ji Mare zná, zůstane jen černé spáleniště.

 

Ukázka z knihy

Když před několika měsíci Stříbrní prchali ze Síně slunce zděšení útokem Šarlatové hlídky na jejich honosný bál, utíkali společně. Tehdy jsme se evakuovali jako jeden muž a zamířili dolů po řece do hlavního města, abychom se znovu shromáždili. Teď je to ale jiné.
Maven je vyhání po skupinách. Nevím přesně koho, ale všimla jsem si, že se počty dvořanů tenčí. Chybí pár starších poradců. Královský pokladník, několik generálů, členové různých rad. Uvolnění z funkcí, proslýchá se. Ale já vím své. Měli blízko ke Calovi a jeho otci. Maven dělá dobře, že jim nevěří a s jejich odstraněním se vůbec nemaže. Nenechal je zabít ani zmizet, má dost rozumu na to, aby nevyvolal další válku rodů. Ale jedná přinejmenším rozhodně. Jakékoli překážky jednoduše smete jako figurky z šachovnice. (str. 163)

Stáhněte si další ukázku.

 

Victoria Aveyardová

Victoria AveyardovaVictoria Aveyardová se narodila a vyrostla v East Longmeadow ve státě Massachusetts, na malém městě známém snad jen díky nejhoršímu kruhovému objezdu v celých Spojených státech. Přestěhovala se do Los Angeles, kde na Univerzitě Jižní Kalifornie vystudovala scenáristiku a dodnes tam žije, přestože tam člověk nepozná, jestli je léto, nebo zima. Píše knihy i scénáře a svoji kariéru používá jako výmluvu, aby mohla číst hromady knih a koukat se na spousty filmů. Je autorkou fantasy románů pro mládež Rudá královna, Křišťálový meč a Králova klec.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Čtivý fantasy román Krev nejmocnějších vypráví o dívce jménem Nayra, která je nucena čelit démonickým příšerám a ničivému zlu. Pomáhá jí přitom její jediný přeživší strážce.

Krev Nejmocnějších

Autorka: Monika Vorálková
Ilustroval: Roman Koňařík

Počet stran: 430
Vazba: brožovaná
Formát: 115×166 mm
ISBN: 978-80-906481-4-2
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Krev Nejmocnějších vydalo nakladatelství Černý drak.

Argrand byl napaden! Warggové, zrůdné bytosti noci, zničili nejen sídlo, ale také celý dosavadní život aboretky Nayry. Dívka zvyklá na pohodlí hradu je nyní nucena utíkat divočinou. Zůstal jí jenom její poslední přeživší strážce Valaan. Společně s warggy se probudilo zlo spící tak dlouho, že na něho většina lidí zapomněla. Pohlcuje svět a jedno panství po druhém utápí v krvi. Touží po prastarém krystalu, jehož poslední úlomek skrývá právě Nayra. Dívka je se svým strážcem vržena do víru děsivých událostí, v nichž bojuje nejen o holý život, ale také o osud celého světa. Na válečném území plném démonických stvůr musí křehká Nayra porazit mocného soupeře z dávných časů, a především musí bojovat sama se svými slabostmi a city. Z tohoto boje vyjde navždy změněná, stejně jako svět kolem ní. Není cesty zpět. Autorka rozehrává epický příběh balancující stylově mezi Pánem prstenů a Písní ledu a ohně, přesto si drží jistý punc originality. Její svět je kouzelný i děsivý, přesně v těch správně odměřených dávkách.

 

Ukázka z knihy

Ticho. Tíživé a děsivé. Ticho na místě, které bylo známé, a přesto se tolik lišilo od toho krásného a vznešeného sídla, které Nayra kdysi navštěvovala. Zbyly z něj jen rozvaliny, ubohé a zchátralé. Tak nepatřičné oproti sídlu krále Mirama Oretheie, kterým bývalo ještě v nedávných měsících.
Ticho. Plížilo se podél kamenných stěn. Obcházelo prostranství, na němž stála. Proplétalo se mezi divokými rostlinami. Přelétalo nad korunami starobylých stromů. Hledalo si cestu po zarostlých dlažebních kostkách, po nichž kdysi chodilo mnoho honosně oděných osob Argenu, jen ti nejvznešenější, honorace celého známého světa.
A přesto to nebylo pouze ticho, co bylo přítomné na tomto opuštěném, poničeném místě. Domov krále Mirama byl téměř zapomenut, zapomenut lidmi, ale neopuštěn jimi!
Jejich plíživé kroky neslyšela, ale zaslechla přerývaný dech. Zmateně se rozhlížela kolem sebe. Hledala jejich ohavné tváře, ty oči bez emocí, ty oči beze strachu a soucitu.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Monika Vorálková

Monika Vorálková se narodila v Brně před devětadvaceti lety. Vystudovala Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, obory Historie a Český jazyk a literatura. V Brně si také našla místo jakožto učitelka gymnázia. Ve čtrnácti letech začala psát fantasy pod vlivem strhujícího Pána prstenů. Její první počin je dle jejích vlastních slov nepublikovatelný. Další tvorbu započala ve svých osmnácti letech. Tento pokus přerostl v román, který má skoro tisíc stran. Dosud jej nikde nezveřejnila. V nakladatelství Černý drak jí vyšel román Krev Nejmocnějších, na němž pracovala během vysokoškolských let. Vytvořila vlastní fantasy svět, který se jí jen těžko opouštěl. Je nesmírně ráda, že se v něm může ocitat nejen ona, ale i další čtenáři. Stejné nakladatelství letos vydalo povídkový soubor Mladé čarodějky, v němž publikovala dosud svou první povídku Přízrak z Lesa. Od léta pracuje na fantasy detektivce, která se jí rozrůstá a přetváří pod rukama, takže je sama zvědavá, co se z ní vyklube.

Informace poskytla Monika Vorálková.

————————————————

Závěr trilogie Temné bratrstvo nese podtitul Ostří mrtvého muže a věřte, že tento příběh určitě ostrý bude! Slibuje čtenářům ještě více napětí a vzrušující akce. Kromě toho vás čeká zajímavá zápletka…

Ostří mrtvého muže

Temné bratrstvo 3
Autor: Luke Scull
Přeložil: Ladislav Václavík

Počet stran: 455
Vazba: vázaná
Formát: 147×213 mm
ISBN: 978-80-7577-173-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ostří mrtvého muže vydalo nakladatelství Host.

Závěr trilogie Temné bratrstvo. Bývalá povstalkyně Saša a její přítel z dětství Davarus Cole bojují ve Městě věží za udržení míru mezi lidmi a Mizejícími, kteří ohrožují nejen město, ale i zbytek kontinentu. Když Bílá paní vyšle Davara na jih do Rozdrcených království, aby mezi padlými hledal spojence, zjistí, že nejtěžší bitvu bude možná muset svést sám se sebou. Díky přátelství s důstojníkem z řad Mizejících má Polomág Eremul přístup do Obelisku mezi nové pány Dorminie. Na vlastní oči tak sleduje, jaká pohroma se na lidstvo chystá. Ale tváří v tvář moderní technologii Mizejících musí Polomág se svými chabými kouzly spoléhat jen na svůj důvtip. A na ledovém severu svádí legendární válečník Brodar Kayne zoufalý boj za svůj lid. Zápasí však také s časem: starodávné zlo uvězněné pod horami se brzy dostane ven a nezastaví se, dokud celý svět neutone v krvi…

Luke Scull přináší fantastický příběh nabitý akcí, silnými charaktery a napínavou zápletkou… Temné bratrstvo z něj dělá talentovaného debutanta epických fantasy příběhů.

Fantasy Book Critic

 

Ukázka z knihy

Nakonec zahlédl, co hledal. Palác, v jehož průčelí stály obrovské korunované sochy postav, které možná byly podobiznami krále a královny tohoto národa. Okolní budovy ho chránily před cizím pohledem a on zamířil k velké stavbě. Jeho ostrému zraku neunikly runy vypálené do vrat ani stopy po spáleništi u nohou. Před měsícem tu kdosi rozdělal oheň. Ať už gholama osvobodil kdokoli, byl tehdy v paláci. Je tedy možné, že vězení je uvnitř.
Kradmo přešel přes nádvoří. Ve sloupořadí podél prostranství se míhaly stíny, slyšel jejich brebentivé drmolení, které sílilo a bylo čím dál vzrušenější.
Lidožrouti.
Vzrušením se přestávali ovládat. Připravovali sek útoku. On na ně nedbal a raději pohlédl na železná vrata před sebou. Byla pootevřená. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Luke Scull

Luke ScullLuke Scull se narodil v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her. Za svůj první román Temné bratrstvo (2013; česky Host 2014), který je úvodním dílem stejnojmenné trilogie, byl nominován ve třech kategoriích na cenu Gemmell Awards 2014 za nejlepší fantasy roku. Druhým dílem je kniha Meč severu (2015; česky Host 2015) a celou trilogii zakončuje Ostří mrtvého muže (2016).

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další poutavé knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní tipy plné fantazie? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálova klec
Všechno shoří

Aveyardová, Victoria

CooBoo, 2017

zobrazit info o knizeKrev Nejmocnějších

Vorálková, Monika

Černý drak, 2017

zobrazit info o knizeOstří mrtvého muže
Temné bratrstvo 3

Scull, Luke

Host, 2017

Napsat komentář