Závěr trilogie Temné bratrstvo

Luke Scull_Ostri mrtveho muze
Epický fantasy příběh se dočkal svého ohromujícího závěru! Trilogie Temné bratrstvo nadchne každého, kdo má rád knihy plné napětí, dobrodružství a nebezpečí. Poslední díl je ještě více nabitý akcí a slibuje zajímavou zápletku.

Bývalá povstalkyně Saša a její přítel z dětství Davarus Cole bojují ve Městě věží za udržení míru mezi lidmi a Mizejícími, kteří ohrožují nejen město, ale i zbytek kontinentu. Když Bílá paní vyšle Davara na jih do Rozdrcených království, aby mezi padlými hledal spojence, zjistí, že nejtěžší bitvu bude možná muset svést sám se sebou. Díky přátelství s důstojníkem z řad Mizejících má Polomág Eremul přístup do Obelisku mezi nové pány Dorminie. Na vlastní oči tak sleduje, jaká pohroma se na lidstvo chystá. Ale tváří v tvář moderní technologii Mizejících musí Polomág se svými chabými kouzly spoléhat jen na svůj důvtip. A na ledovém severu svádí legendární válečník Brodar Kayne zoufalý boj za svůj lid. Zápasí však také s časem: starodávné zlo uvězněné pod horami se brzy dostane ven a nezastaví se, dokud celý svět neutone v krvi…

 

Ostří mrtvého muže

Temné bratrstvo 3
Autor: Luke Scull
Přeložil: Ladislav Václavík

Počet stran: 455
Vazba: vázaná
Formát: 147×213 mm
ISBN: 978-80-7577-173-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ostří mrtvého muže vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Zlověstná záře ho opět doháněla.
Z úst se mu dral chrčivý dech. Po lysé hlavě mu tekla krev a slepila vousy. V těch zříceninách bylo ještě něco jiného – pokřivené stvůry živící se lidským masem. Když je viděl poprvé, hodovaly na mrtvolách Pětibřichových mužů. Z rozkousaných těl tahaly hadovité vnitřnosti, z rozdrcených hrudí vylizovaly sraženou krev a s mlaskotem ji hltaly tak, jako divoká zvířata požírají svou kořist.
Když vstoupil na jejich území, lidožrouti vycítili čerstvé maso. Hnali se za ním, hlasitě se dožadovali krve a z úst jim tekly husté proudy slin: obyvatelé temnot, kteří cel roky neviděli sluneční světlo, pokud vůbec.
Zanechal na zemi jejich zmrzačená, pokroucená těla rozsekaná ocelovými sekerami. Rychle zjistili, že považovat jej za kořist je chyba. Teď když ho viděli, prchali před ním. Báli se ho, stejně jako se báli toho, jenž pronásledoval jeho. Gholam byl neúnavný.
Ale to byl Jerek taky. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Skull uzavírá svou trilogii Temné bratrstvo neuvěřitelně působivě a nespočetné příběhové linky završuje v energickém crescendu. Stále si drží svůj typický rukopis – od smutku a brutality přes naději až po boj antihrdinů proti zdrcující nepřízni osudu.

grimdarkmagazine.com

Ukázkový příklad toho, co dnes může žánrová literatura nabídnout.

tor.com

Luke Scull přináší fantastický příběh nabitý akcí, silnými charaktery a napínavou zápletkou… Temné bratrstvo z něj dělá talentovaného debutanta epických fantasy příběhů.

Fantasy Book Critic

 

Luke Scull

Luke Scull se narodil v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her. Za svůj první román Temné bratrstvo (2013; česky Host 2014), který je úvodním dílem stejnojmenné trilogie, byl nominován ve třech kategoriích na cenu Gemmell Awards 2014 za nejlepší fantasy roku. Druhým dílem je kniha Meč severu (2015; česky Host 2015) a celou trilogii zakončuje Ostří mrtvého muže (2016).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstří mrtvého muže
Temné bratrstvo 3

Scull, Luke

Host, 2017

Napsat komentář