Četba pro začínající čtenáře

zacinajici ctenar
Zvolit správnou knihu, aby děti bavila a přivedla ke čtení, není často snadný úkol. S dnešními tituly vedle nesáhnete. Všechny knihy vzbudí pozornost začínajících čtenářů nejenom zábavným příběhem, ale i krásnými ilustracemi. 

Hlavní hrdinka Ella sice žije obyčejný život a zažívá každodenní příhody, ale vypráví je s humorem a vtipně. U knihy se pobaví nejenom děti, ale i předčítající rodiče.

První díl humoristické série o holčičce Elle a jejích kamarádech, určený především mladším školákům. Ella chodí do první třídy a v knížce popisuje svůj život, běžné, každodenní příhody (příprava vánoční besídky, návštěva divadla, bláznivý výlet do bazénu, problémy s panem učitelem apod.), ovšem velice humorně a vtipně, takže se pobaví nejen děti, ale i (předčítající) rodiče. Popisem zdánlivě obyčejných střípků z všedního dne vyprávění připomene nesmrtelnou klasiku Děti z Bullerbynu.

Ukázky z knihy

Ella ve škole

Ella ve škole 1

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Ella ve škole

Autor: Timo Parvela
Ilustrovala: Magda Hrnčířová Veverková
Přeložila: Alžběta Štollová

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-1204-1
Doporučená cena: 235 Kč

Knihu Ella ve škole vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Kocourek Josef se dokázal vypořádat se všemi překážkami (ztráta mámy kočky a oka), a nejenže se dostane nakonec k hodným lidem, ještě objeví lásku k malování.

Zdá se, že Josefovi není co závidět. No uznejte. Ztratit se své mámě kočce, a ještě kvůli dvěma vrabčákům posměváčkům přijít o jedno oko, to není nejlepší start do kočičího života. Kocourek Josef to zkrátka nemá jednoduché. Možná ale právě osudové překážky nakonec ze smutného kotěte udělají spokojeného kocourka, který kromě jména najde i svoje hodné lidi a objeví lásku k malovaní – zrovna jako jeho jmenovec malíř Josef Lada. Krátké kapitoly, sazba velkými písmeny a přitažlivé ilustrace usnadní dětem první čtenářské krůčky a budou je motivovat k samostatnému čtení. Text je vhodný pro genetickou metodu čtení.

Kocour Josef

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrovala: Katarína Ilkovičová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0280-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Kocour Josef vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Lenka Rožnovská je pedagožka, autorka pohádek pro děti, které vycházejí na pokračování v časopisu Sluníčko a vydávají se i knižně. Spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku. Napsal řadu knih pro děti, např. Veronika zlobidlo (ukázka), Já, Eliška Přemyslovna (ukázka), Horsenky: Hříbátko Mia (ukázka) či Kubík Šikulík (ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Co pomůže zlepšit den a potěšit? No přece obejmutí. Táta Medvěd toto tajemství prozradí svému synovi, a než uplyne den, rozdají oba medvědi spoustu objetí. Ale co když na někoho zapomněli?

Úplně ze všeho nejlepší je někoho obejmout. A svět se hned stane krásnějším.
Jednoho rána prozradí táta Medvěd svému synkovi tajemství: nejbáječnější způsob, jak prožít krásný den, je někoho pořádně obejmout. Medvídka okamžitě napadne: Tak pojďme obejmout našeho souseda pana Bobra! A taky slečnu Lasičku! Zajíce! Vlka! Housenku! Než zapadne slunce, táta se synkem obdarují svým vřelým objetím každého obyvatele lesa.
Opravdu každého? Nebo snad přece jen na někoho zapomněli?
Dojemný příběh o tom, že prosté objetí – pokud je skutečně od srdce – dokáže zázraky. Zkuste to. Obejměte své dítě, společně si čtěte a smějte se roztomilým a vtipným obrázkům.
Kniha získala Literární cenu hl. m. Varšavy 2014 a ocenění White Ravens 2014. Pro čtenáře od tří let.

Ukázka z knihy

Przemyslaw Wechterowicz_Obejmi me prosimStáhněte si další promo fotky.

Obejmi mě, prosím

Autor: Przemyslaw Wechterowicz
Ilustrovala: Emilia Dziubaková
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 255×257 mm
ISBN: 978-80-7577-235-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Obejmi mě, prosím vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Przemyslaw Wechterowicz je polský spisovatel, autor příběhů obrázkových knih, poezie a divadelních her. Doposud publikoval dvacet sedm titulů, jeho texty jsou přeloženy do mnoha jazyků a získal za ně řadu ocenění. Obejmi mě, prosím vyšlo ve čtrnácti zemích. Žije ve Varšavě se svou ženou, dcerou a postarší kočkou.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

Vydejte se společně s hlavními hrdiny, bratry Ivanem a Ondřejem, na pořádně dobrodružnou pánskou jízdu. Společně s dědouškem (nedoslýchavý), dědočkem (skoro slepý) a dědnožkou (na vozíčku) zažijí ty nejlepší prázdniny.

Pánská prázdninová jízda v podání dvou bratrů a tří dědečků je zárukou skvělé zábavy! Zatímco se babička balí do lázní, bráškové Ivan a Ondřej se chystají do Hrušan k dědečkům. Lépe řečeno k dědouškovi, dědočkovi a dědnožkovi. I když dědouško skoro neslyší, dědočko má velmi silné dioptrie a je skoro slepý, dědnožka je na vozíčku, protože nemá nohy, prázdniny s nimi jsou jedna lumpárna za druhou. A tohle léto bylo mimořádné, třebaže začalo velkým zklamáním…

Ukázky z knihy

Operace orech a jine dedkoviny

Operace orech a jine dedkoviny 1

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Operace Ořech a jiné dědkoviny

Autorka: Andrea Gregušová
Ilustrovala: Alena Wagnerová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7529-410-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Operace Ořech a jiné dědkoviny vydalo nakladatelství Brio.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElla ve škole

Parvela, Timo

Portál, 2017

zobrazit info o knizeKocour Josef

Rožnovská, Lenka

Grada, 2017

zobrazit info o knizeObejmi mě, prosím

Wechterowicz, Przemyslaw

Host, 2017

zobrazit info o knizeOperace Ořech a jiné dědkoviny

Gregušová, Andrea

Brio, 2017

Napsat komentář