Kouzelná Mikulášská nadílka

mikulasky motiv
Adventní čas je tu a předzvěstí Vánoc bývá Mikuláš. Nejen on se může inspirovat a do punčochy místo sladkostí a ovoce dát knihu s kouzelným příběhem, plnou dobrodružných příhod a ilustrací.

Nalaďte se na adventní čas pomocí krásného příběhu, který zná celý svět. Hlavní hrdina Jáchym se snaží rozluštit záhadné zmizení dívky Elisabet, která cestovala časem do Betléma, kde se právě narodil Ježíš.

Adventní příběh světoznámého norského spisovatele Josteina Gaardera probouzí ve čtenářích fantazii a strhává napínavým dějem. Hlavní hrdina Jáchym se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydává napříč prostorem i časem ze současnosti do Betléma, kde se právě narodil Ježíš.

Ukázka z knihy

Když vzhlédla, spatřila mezi stromy zářící stvoření. Elisabet vykulila oči, protože bytost, která před ní stála, nebyla ani zvíře, ani člověk. Z dlouhé košile, bílé jako srst beránka, vyrůstala dvě křídla.
Elisabet se sotva začala seznamovat se světem, ale hned pochopila, že to světlé stvoření je anděl. Obrázky andělů už viděla v knížkách i na pohlednicích, ale ve skutečnosti ho teď spatřila poprvé.
„Neboj se,“ řekl anděl mírným hlasem. Vypadalo to, jako by se vznášel čtvrt centimetru nad zemí. Pokračoval:
„Řekl jsem ‚neboj se‘ jen pro jistotu. Neukazujeme se vám lidem moc často, a tak je lepší vás předem uklidnit. Zpravidla vás totiž náramně vyděsí, když se před vámi objeví anděl.“
Elisabet se znenadání rozplakala, ale ne proto, že by se snad bála andělů. Ani proto, že se uhodila. Sama zprvu moc nechápala, proč brečí, teprve až když zavzlykala: „Chtěla jsem… pohladit beránka.“

Kouzelny kalendar

Kouzelný kalendář

Autor: Jostein Gaarder
Přeložila: Jarka Vrbová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7566-001-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Kouzelný kalendář vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Jostein Gaarder (* 1952) byl původně učitel filozofie a křesťanské nauky. Proslavil se svým románem o dějinách filozofie Sofiin svět, který byl přeložen do 45 jazyků. V současné době se věnuje pouze psaní. Jeho knihy pro děti vydává především nakladatelství Albatros, v Karmelitánském nakladatelství mu vychází už potřetí Kouzelný kalendář.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Rádi byste se někdy stali hlavním hrdinou místo pasivního sledování jejich pouti? Teď máte šanci! S interaktivní knihou se můžete převtělit do pohádkových hrdinů nejznámějších českých pohádek.

Snad každý kluk a holčička si někdy přeje stát se pohádkovým hrdinou. V téhle knížce na vás čeká celé pohádkové království! Vydejte se do světa nejznámějších českých pohádek. Je jen na vás, jestli se stanete Dlouhým nebo Bystrozrakým, princem Bajajou, nebo jestli se vám líbí spíš Rozum či Štěstí.
V interaktivní knize najdete také zábavné vystřihovánky, návody, jak si vytvořit postavičky do minidivadélka, návod na vyrobení jevišťátka a další prima nápady. Rodiče i děti tak můžou společně tvořit, hrát si a vůbec se vydovádět

Ukázka z knihy

Bylo nebylo…? Bylo, je a bude! Který z vás, kluků, si nikdy nepředstavoval, že by byl  třeba rytířem? Nejstatečnějším ze všech rytířů! Anebo
Honzou, co všem dokáže, že není ani trochu hloupý, a poradí si i tam, kde budou všichni s rozumem v koncích. Zažene draka, přemůže obra, přechytračí černokněžníka, zachrání království a princeznu.  Nejkrásnější princeznu! (str. 5)

Slavne pohadky s oponouPřečtěte si zbytek ukázky.

Doporučujeme

Miloš Kratochvíl už napsal několik kouzelných pohádek pro děti, např. Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my (naše recenze), Kočkopes Kvído (naše recenze) či Kouzelný rok v Kouzelné školce.

Slavné pohádky s oponou

kniha s malým divadélkem
Autor: Miloš Kratochvíl
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-7553-455-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Slavné pohádky s oponou vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

Miloš Kratochvíl (*6. 1. 1948 v Praze) je spisovatel, scenárista a básník. Po studiích na průmyslové škole se živil psaním textů písniček, poté pracoval v redakcích sportovních deníků a týdeníků, od roku 1980 je scénáristou a spisovatelem z povolání. Od 17 let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než 60 televizních scénářů pro děti i dospělé. Publikoval v řadě českých nakladatelství díla pro dospělé i pro děti. Velké oblibě se u dětí těšily jeho básničky vydávané v časopisech Mateřídouška a Sluníčko. Stejnou poetikou a humorem vynikaly i jeho televizní pohádky, například A co ten ruksak, králi?, Omyl děda Vševěda, Čerte, tady straší!, Taneček přes dvě pekla a další. Je také autorem několika televizních večerníčků (Čaroděj z nafukovacího stromu) či pohádek pro pořad Kouzelná školka. Jeho humorná série pro děti Pachatelé dobrých skutků, kterou vydává Mladá fronta, si okamžitě získala oblibu široké čtenářské veřejnosti, nejen dětí, ale i jejich rodičů, pedagogů, knihovnic. Další významnou knihou pro děti je pohádkový příběh Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech. Je ženatý, žije a tvoří v Černošicích poblíž Prahy.

Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta

————————————————

Kouzelníci i mudlové, zbystřete! Svou knihovnu můžete rozšířit o box, a ne ledajaký. Je to totiž box z Bradavické knihovny a obsahuje všechny tři legendární knihy…

Všechny tři legendární knihy z Bradaivcké školní knihovny v jednom boxu! Fantastická zvířa a kde je najít, Bajky Barda Beedleho i Famfrpál v průběhu věků se teď budou ve vaší knihovničce vyjímat ještě lépe. Ideální dárek pro všechny kouzelníky i mudly!

Ukázky z knih

Fantastická zvířa a kde je najít

Domovem augurona je Británie a Irsko, přestože ho někdy lze najít i jinde v severní Evropě. Zelenočerný auguron je vyzáblý a truchlivě vyhlížející pták, který poněkud připomíná malého podvyživeného supa. (str. 5)

Více o auguronovi se dozvíte v pokračování ukázky.

Bajky Barda Beedleho

Žil byl kdysi dávno laskavý starý čaroděj, který svých kouzelnických schopností velkomyslně a moudře užíval ve prospěch sousedů. Aby nemusel prozradit pravý zdroj své moci, předstíral, že všechny lektvary, kouzla a protijedy vytahuje už hotové z malého kotlíku, který nazýval svým hrncem pro štěstí. (str. 13)

Podívejte se na zbytek povídky nazvané Čaroděj a skákající hrnec.

Famfrpál v průběhu věků

Do dnešního dne nikdo nevymyslel zaklínadlo, které by čarodějům a čarodějkám umožňovalo bez pomoci létat v lidské podobě. Těch několik málo zvěromágů, kteří se proměňují v okřídlené tvory, sice létat umí, tvoří však jen vzácnou výjimku. (str. 9)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Bradavická knihovna – BOX

Autorka: J. Rowlingová

Vazba: vázaná
Formát: 138×210 mm
ISBN: 978-80-00-04856-7
Doporučená cena: 699 Kč

 

 

Knihu Bradavická knihovna – BOX vydalo nakladatelství Albatros.

O autorce

J.K.Rowlingová je autorkou série knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997 až 2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemí, přeloženy byly do desítek jazyků. Na základě série vzniklo několik úspěšných velkofilmů. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí. Pro dospělé čtenáře napsala román Prázdné místo a pod pseudonymem Robert Galbraith vydává detektivní sérii s hlavním hrdinou Cormoranem Strikem. A vrací se i do kouzelnického světa, například scénářem k filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Zdroj informací: Albatros

————————————————

Dorotka není jen tak obyčejná hlavní hrdinka, je totiž robotka, která umí mnoho věcí včetně létání. Ale i přesto musí začít chodit do školy, kde si najde dvě skvělé kamarádky a spolu prožijí nejednu dobrodružnou příhodu…

Dorotka přijde na svět jako mimořádně povedená robotka, umí toho hodně – mluvit, chodit, dělat nepořádek nebo třeba zlobit. Přesto musí do školy, do první třídy. Nikdo s ní nejdřív nechce kamarádit, jen Martinka s Terezkou. Dorotka pomalu poznává různé své schopnosti, dokonce umí i létat, a tak holčičky společně zažijí plno nečekaných dobrodružství.

Ukázka z knihy

A v září začala Dorotka chodit do školy. První den sám pan ředitel slavnostně uvítal všechny prvňáky a prvňačky a potom si do své kanceláře pozval oba Dorot činy rodiče. Plný nadšení se jich pak horlivě vyptával na všechny technické podrobnosti týkající se malé robotky a současně je ujišťoval, že si pro ni nemohli vybrat lepší školu. (str. 1)

Co se dělo dál, prozrazuje pokračování ukázky.

Robotka Dorotka

Autor: Zdeněk Hromádka

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 132×206 mm
ISBN: 978-80-7543-532-3
Doporučená cena: 189 Kč

 

 

Knihu Robotka Dorotka vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Jak se nejlépe naladit na přicházející vánoční čas než tou správnou knihou. Vánoce se slaví i u skřítečků a neobejdou se bez zázraků a dalších vánočních dobrodružství.

Podmanivá pohádka o drobných skřítcích s velkým srdcem je tím pravým čtením pro vánoční čas. Máte doma poškrábané zárubně dveří? Nejspíš u vás čarovali skřítečci z dílničky U šesti pružinek. Jaké tajemství ukrývají poškrábaná futýrka? Co všechno zmůže dobrý spánek? Jak vyzrát na smutnou samotu? O tom všem vám skřítečci budou vyprávět a možná vám to bude připadat zázračné. Jak by taky ne, vždyť skřítečci slaví Vánoce, a ty se bez zázraků neobejdou.

Ukázka z knihy

Je několik kroků od potoka, kterému se od nepaměti říká Hostavický, je les. Takový lesík je to. Pár stromů a jedna větší houština.
Když se tu člověk hodně ztiší, skoro až tak, že nedýchá, všimne si několika malých světýlek. Jsou to rozsvícené okeničky. A když se podíváte ještě o něco blíže, všimnete si, že z houštiny vyčnívá malý komínek, ze kterého se jemně kouří. To je neklamné znamení, že se tady, zamaskován houštím, spadaným listím a sněhem, nachází domeček, ve kterém žijí skřítečkové. (str. 7)

Pan a pani Skriteckovi

Přečtěte si pokračování ukázky.

Pan a paní Skřítečkovi

Vánoční pohádka
Autoři: Jitka Hladká, Marek Hladký
Ilustrovala: Vlasta Švejdová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-0326-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Pan a paní Skřítečkovi vydalo nakladatelství Grada.

O autorech

Jitka Hladká společně s Markem Hladkým napsali několik knih, namátkou Velká pohádka o malé víle (ukázka), Magický autobus (ukázka) či Tajemství pergamenů (ukázka).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelný kalendář

Gaarder, Jostein

Karmelitánské nakladatelství, 2017

zobrazit info o knizeSlavné pohádky s oponou
kniha s malým divadélkem

Kratochvíl, Miloš

Triton, 2017

zobrazit info o knizeBradavická knihovna – BOX

Rowlingová, J. K.

Albatros, 2017

zobrazit info o knizeRobotka Dorotka

Hromádka, Zdeněk

Alpress, 2017

zobrazit info o knizePan a paní Skřítečkovi
Vánoční pohádka

Hladká, Jitka – Hladký, Marek

Grada, 2017

Napsat komentář