Fantasy ságy na pokračování

Tipy_pro_milovniky_sci-fi_a_fantasy
Lidská fantazie je nekonečná studnice nápadů a neobjevených světů. Máte-li rádi fantastické kraje a bájná stvoření, z dnešních knižních tipů si jistě vyberete to pravé právě pro vás.

Představovat čarodějnického učně Harryho Pottera je jako nosit dříví do lesa. Ponořte se do příběhu vězně z Azkabanu.

Třetí dobrodružství Harryho Pottera!
Ze tmy se vyřítí Záchranný autobus a se skřípěním zastavím přímo před Harrym Potterem. Začíná další neobyčejný rok v Bradavicích. Sirius Black, masový vrah a následovník Lorda Voldemorta, je na útěku a proslýchá se, že má spadeno právě na Harryho. Na první hodině jasnovidectví profesorka Trelawneyová v Harryho čajových lístcích spatří znamení smrti. Ale ze všeho nejděsivější jsou mozkomoři, kteří hlídají školní pozemky. Jejich polibek vysaje člověku duši…

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Pavel Medek

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 124×208 mm
ISBN: 978-80-00-04789-8
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Harry Potter a vězeň z Azkabanu vydanou nakladatelstvím Albatros si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Pan Weasley rozvážným krokem zamířil k přepážce mezi nástupišti devět a deset, tlačil před sebou Harryho vozík a podle všeho nebyl schopen spustit oči z rychlíku číslo 125, který právě přijel k devátému nástupišti.
Pak významně pohlédl na Harryho a ležérně se o přepážku opřel. Harry ho napodobil.
V příštím okamžiku se pevnou kovovou přepážkou bokem napřed propadli na nástupiště devět a tři čtvrtě, a když zdvihli oči, spatřili před sebou spěšný vlak do Bradavic s nachově rudou parní lokomotivou, která vyfukovala oblaka kouře na peron, kam přišel zástup čarodějek a kouzelníků, aby doprovodili svoje potomstvo.

O autorce

J.K.Rowlingová je autorkou série knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997 až 2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemí, přeloženy byly do desítek jazyků. Na základě série vzniklo několik úspěšných velkofilmů. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí. Pro dospělé čtenáře napsala román Prázdné místo a pod pseudonymem Robert Galbraith vydává detektivní sérii s hlavním hrdinou Cormoranem Strikem. A vrací se i do kouzelnického světa, například scénářem k filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Zdroj: Albatros

————————————————

Nové příběhy o Lokim na vás čekají v knize Lhář.

Velký rozruch v centru Tokia! Loki, využívaný anděly za mizernou mzdu k prostým úkolům, které ho příliš nezajímají, má konečně příležitost roztáhnout křídla. Co se ale stane, když se Lháři postaví bůh, který lépe než kdokoli před ním ví, jak využít… techniku budoucnosti? A to v obrovském měřítku!
Úplně nové příběhy o Lokim skvěle zaplňují mezery v jeho dosavadním životopisu. Zjistěte, co dělal Lhář, zatímco vy jste byli přesvědčeni, že odpočíval na pláži s drinkem v ruce.
Jakub Ćwiek se v Machinomanii vrací k osvědčené formě povídek, které jsou dějově umístěny hned za druhým dílem série Lhář.
České vydání knihy je exkluzivně doplněno povídkou Jmenuji se Mike.

Lhář 2,5 – Machinomania

Autor: Jakub Cwiek
Přeložil: Robert Pilch

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7553-346-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Lhář vydanou nakladatelstvím Triton si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Nikdy nevěřte lháři. To je asi dobré shrnutí knížečky. Určitě mnozí z vás usoudí, že když říkám lhář, mám na mysli sebe. Tvrdil jsem přece, že pokračování cyklu nebude. Ale hned vzápětí vysvětlím, proč to nejste vy, kdo tady byl oklamán.

————————————————

Démoni, šamani a orkové. To vše si do sytosti užijete v dalším pokračování Učedníka.

Fletcher a jeho přátelé, pronásledovaní orckými šamany a divokými démony, se musí stůj co stůj vrátit z území Aetheru zpět do vlastního světa a ubránit ho před orckou hrozbou. Fletchera ovšem čeká ještě mnohem obtížnější úkol: úhlavní nepřítel albínský ork Chán se chystá se zničit Hominum a pobít jeho nejbližší. V rozhodujícím boji se s ním musí Fletcher střetnout sám.

Učedník a válečný mág

Autor: Taran Matharu
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-526-2
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Učedník a válečný mág vydanou nakladatelstvím Alpress si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Tu ho za jedno zápěstí rozpažených rukou popadly silné prsty a táhly ho vzhůru. Jakmile se octl obličejem na chladném vzduchu, zakuckal se a hned mu na zádech přistálo pořádné bouchnutí pěstí, které ho donutilo vyvrhnout odpornou tekutinu, kterou spolykal.

————————————————

Výtečný britský agent Marsh se pokusí zachránit svět před zkázou. Před nadlidmi, kteří nás pomalu vytlačují. Pomozte mu.

Strhující závěr románového triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem. Londýnský Westminster 12. května 1940. Druhá světová válka nabírá na obrátkách. Už podruhé.
Raybould Marsh, jeden z nejlepších britských agentů, se přenesl do nové časové linie, je to poslední zoufalý pokus zachránit alespoň jediný z možných světů před lovecraftovskými monstry, kterým podlehla Marshova původní realita. Pokud má dojít k jejich porážce, nesmí na Zemi zůstat ani stopa po nadlidech stvořených nacistickou vojenskou mašinerií. Pozornost hrůzných přízraků žijících mimo čas a prostor totiž přitáhli k lidstvu právě oni…
Na své cestě za vítězstvím si Marsh bude muset především poradit s Gretel, nejmocnějším z výtvorů německého profesora von Westarpa. Díky svým schopnostem ví Gretel i v nové časové linii o všem, co se událo v Marshově zničeném světě, a pokusí se mu dokončení jeho úkolu překazit. Je odhodlaná přežít, a to navzdory tomu, že každé větvení reality, které dosud byla schopná předpovědět, končilo její smrtí.

Nutné zlo

Milkweed III.
Autor: Ian Tregillis
Přeložil: Pavel Bakič

Počet stran: 362
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-257-2222-0
Doporučená cena: 378 Kč

Knihu Nutné zlo vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka

Děti si přijde prohlédnout doktor. Dojde jí, že jestli se mu budou líbit, dostanou od něj najíst. Ale že nedokáže vystát slabost. Ohlédne se po kašlajícím chlapci. Nemoc ho oslabila. A ona je tak vyhládlá.

————————————————

Elias a Laia musejí opět bojovat. Jejich nepřítelem je obávaný císař Mark a nástrahy kaufské věznice. Podaří se jim uprchnout a zachránit si život?

Cesta plná nástrah. Oceán smutku. Svět v plamenech. Elias a Laia běží o život ve strhujícím pokračování úspěšného fantasy románu Jiskra v popelu.

Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria.
Laia se chystá proniknout do Kaufu, nejstřeženějšího a nejnebezpečnějšího imperiálního vězení, aby zachránila svého bratra, jehož schopnosti jsou klíčem k přežití Učenců. A Elias je pevně rozhodnut jí pomoci, přestože se tím vzdává poslední šance získat svobodu.
Temné síly, lidské i ty nadpřirozené, však pracují proti nim. Elias a Laia musejí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstili nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou velitelku, sadistického dozorce, který vládne kaufskému vězení, a, což je nejbolestivější, také Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, jež nyní zastává funkci císařova Krkavce.
Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí láme srdce: jejím úkolem je najít zrádce Eliase a zabít ho.

Plamen v temnotě

Autorka: Sabaa Tahirová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 148×212 mm
ISBN: 978-80-7577-102-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Plamen v temnotě vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Více informací o knize se dozvíte v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Jak nás mohli tak rychle najít?
V katakombách za mnou se rozléhají rozhněvané výkřiky a skřípění kovu. Oči mi zalétnou k smějícím se lebkám podél stěn.
Připadá mi, že slyším hlasy mrtvých. Jako by syčely: Buď rychlá, buď hbitá. Pokud se nechceš připojit do našich řad.

O autorce

Sabaa Tahirová v mládí trávila čas hltáním fantasy románů, plundrováním bratrovy sbírky komiksů a marnými pokusy o hru na kytaru. Vystudovala Kalifornskou univerzitu v Los Angeles a pracovala v deníku Washington Post. Román Jiskra v popelu (2015; česky Host 2016) se dostal na žebříček bestsellerů The New York Times a filmová práva zakoupila americká společnost Paramount. Plamen v temnotě (2016; česky Host 2017) je druhým dílem plánované tetralogie.

Zdroj: Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarry Potter a vězeň z Azkabanu

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2017

zobrazit info o knizeLhář
Machinomania - kniha dvaapůltá

Cwiek, Jakub

Triton, 2017

zobrazit info o knizeUčedník a válečný mág

Matharu, Taran

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeNutné zlo
Milkweed III.

Tregillis, Ian

Argo, 2017

zobrazit info o knizePlamen v temnotě

Tahirová, Sabaa

Host, 2017

Napsat komentář