Jiskra se proměnila v plamen!

Sabaa Tahirova_Plamen v temnote
Dlouho očekávané pokračování úspěšného fantasy románu Jiskra v popelu je tady! A věřte nebo ne, Plamen v temnotě je ještě napínavější než jeho předchůdce!

Cesta plná nástrah. Oceán smutku. Svět v plamenech. Elias a Laia běží o život ve strhujícím pokračování úspěšného fantasy románu Jiskra v popelu. Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria. Laia se chystá proniknout do Kaufu, nejstřeženějšího a nejnebezpečnějšího imperiálního vězení, aby zachránila svého bratra, jehož schopnosti jsou klíčem k přežití Učenců. A Elias je pevně rozhodnut jí pomoci, přestože se tím vzdává poslední šance získat svobodu. Temné síly, lidské i ty nadpřirozené, však pracují proti nim. Elias a Laia musejí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstili nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou velitelku, sadistického dozorce, který vládne kaufskému vězení, a – což je nejbolestivější – také Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, jež nyní zastává funkci císařova Krkavce. Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí láme srdce: jejím úkolem je najít zrádce Eliase a zabít ho.

 

Plamen v temnotě

Autorka: Sabaa Tahirová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 148×212 mm
ISBN: 978-80-7577-102-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Plamen v temnotě vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Pospěš si, křičí můj instinkt. Zmiz odsud.
„Eliasi,“ zašeptám, ale on mi přejede prstem přes rty – pssst – a vezme si jeden z půltuctu nožů, které má připevněné na hrudi.
Zpoza opasku si vytáhnu dýku a snažím se zaslechnout něco jiného kromě klapání nožek tarantulí, které žijí v tunelech, a svého vlastního dechu. Svědivý pocit, že nás něco sleduje, zmizí – a nahradí jej něco horšího: pach smůly a ohně a blížící se hlasy.
Imperiální vojáci.
Elias se dotkne mého ramene a ukáže nejdřív na svoje nohy a pak na moje. Jdi v mých stopách. Samou opatrností tajím dech a snažím se napodobit jeho krok: odbočuje a rychle míří pryč od těch hlasů.
Dojdeme k místu, kde se tunely kříží, a vydáme se doprava. Elias pokývne směrem k hluboké, po ramena vysoké kryptě ve zdi, v níž leží na boku kamenná rakev.
„Dovnitř,“ zašeptá, „až dozadu.“ (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Ve druhém dílu jde o všechno a zápletka funguje jako dobře promazaný stroj. Napětí roste s každou kapitolou.

NPR.org

Nával adrenalinu až do poslední stránky.

BuzzFeed

Toto pokračování, temnější a ctižádostivější než předchozí román, připravuje půdu pro vzrušující finále.

Publishers Weekly

Jedno z mála pokračování, která předčí první díl… Od této knihy se neodtrhnete!

Common Sense Media

 

Sabaa Tahirová

Foto © Christophe TestiSabaa Tahirová vyrostla v rodinném motelu v Mohavské poušti v Kalifornii. Čas trávila hltáním fantasy románů, plundrováním bratrovy sbírky komiksů a marnými pokusy o hru na kytaru. Vystudovala Kalifornskou univerzitu v Los Angeles a pracovala v deníku Washington Post. Se svou rodinou žije nedaleko San Franciska. Román Jiskra v popelu (2015) začala psát během nočních směn, když pracovala jako editorka. Kniha vychází ve dvaatřiceti zemích a dostala se na žebřícek bestsellerů New York Times. Filmová práva zakoupila americká společnost Paramount, na koprodukci se bude podílet autorčin bratr Haroon Saleem (producent filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka) a Mark Johnson (producent série Letopisy Narnie, filmu Rain Man nebo Zápisník jedné lásky). Plamen v temnotě (2016; česky Host 2017) je druhým dílem plánované tetralogie.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


hostNakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlamen v temnotě

Tahirová, Sabaa

Host, 2017

Napsat komentář