Návykový jiskřivý román

Sabaa Tahirova_Jiskra v popelu
Právě taková je Jiskra v popelu, první díl nové epické fantasy série pro mládež. Kouzelná jako Harry Potter, napínavá jako Hunger Games, drsná jako Hra o trůny. Potřebujete vědět víc?

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte.

Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.
Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.
Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.
Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

 

Jiskra v popelu

Autorka: Sabaa Tahirová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7491-522-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jiskra v popelu vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

„Impérium nám zabilo rodiče,“ zašeptám. „A sestru.“ Chce se mi na něj křičet, ale slova mi drhnou v krku. Válečníci dobyli území Učenců před pěti sty lety a od té doby nedělají nic jiného, než že nás utlačují a zotročují. Kdysi byla říše Učenců domovem nejlepších univerzit a knihoven na světě. Teď většina z nás nerozezná školu od zbrojnice.

„Jak jen ses mohl přidat k Válečníkům? Jak se to mohlo stát, Darine?“

„Není to tak, jak si myslíš, Laio. Všechno ti vysvětlím, ale…“

Náhle se odmlčí, a když se domáhám slíbeného vysvětlení, jeho ruka vystřelí, aby mě umlčela. Pohodí hlavou směrem k oknu. Skrz tenké zdi slyším, jak dědeček chrápe, jak se babička ve spánku převaluje, jak vrká hrdlička. Známé zvuky. Zvuky domova.

Darin však slyší něco jiného. Z obličeje se mu vytratí všechna krev a očima mu probleskne hrůza. „Laio,“ osloví mě. „Nájezd.“ (str. 13)

Zjistěte, jak napínavá ukázka pokračuje!

 

Řekli o knize

Prostředí inspirované antickým Římem, urputný boj proti tyranii a hlavní záporná postava, vedle níž Cersei Lannisterová a Dolores Umbridgeová vypadají jako párek neschopných amatérek.

MTV.com

Jiskra v popelu by mohla Tahirovou vystřelit na úroveň J. K. Rowlingové… Kniha je stejně návyková jako Hunger Games a pojí se v ní fantazie Harryho Pottera s brutalitou Hry o trůny.

El Mundo

Akcí nabitý, strhující příběh připomínající Romea a Julii, zasazený do bohatého a promyšleného světa, s nečekanými zvraty a hrdiny, kterým budete fandit a v myšlenkách budete stále s nimi.

Melissa de la Cruz, autorka série Čarodějky z East Endu

 

Sabaa Tahirová

Foto © Christophe TestiSabaa Tahirová vyrostla v rodinném motelu v Mohavské poušti v Kalifornii. Čas trávila hltáním fantasy románů, plundrováním bratrovy sbírky komiksů a marnými pokusy o hru na kytaru. Vystudovala Kalifornskou univerzitu v Los Angeles a pracovala v deníku Washington Post. Se svou rodinou žije nedaleko San Franciska. Román Jiskra v popelu (2015) začala psát během nočních směn, když pracovala jako editorka. Kniha vychází ve dvaatřiceti zemích a dostala se na žebřícek bestsellerů New York Times. Filmová práva zakoupila americká společnost Paramount, na koprodukci se bude podílet autorčin bratr Haroon Saleem (producent filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka) a Mark Johnson (producent série Letopisy Narnie, filmu Rain Man nebo Zápisník jedné lásky).

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


hostNakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJiskra v popelu

Tahirová, Sabaa

Host, 2016

Napsat komentář