Čtení pro holčičky a dívky

divka-si-cte
Níže představené knihy mají jednu věc společnou: jedná se o příběhy určené dívkám. Jejich hlavní hrdinky musí řešit různé problémy. Lenka se potýká se zobcovou flétnou, Violka se stará o svou jezevčici, Ema musí zachránit říši snů a Šeherezáda zlomit temnou kletbu.

Hlavní hrdinka Lenka se považuje úplně za normální, a o to více ji štve, že se jí dějí podivné věci. Pojala podezření, že za nevysvětlitelnými příhodami bude zobcová flétna, kterou dostala od maminky. Je to možné? Lenka to bude muset zjistit, protože si chce pořídit vlastní zvíře…

Jmenuju se Lenka, mám deset let a jsem poměrně normální. Každopádně mnohem normálnější než moji rodiče a oba moji blbobráši. Proto taky nechápu, proč se právě mně poslední dobou stává tolik divných věcí. Třeba že se na školní tabuli samy od sebe objevují strašně trapné věty nebo že mé oblíbené jídlo najednou páchne po růžičkové kapustě. Blééé! Způsobuje to snad indická zobcová flétna, kterou mi dala máma? Na něco takového přitom vůbec nemám čas. Chci si totiž bezpodmínečně pořídit vlastní zvíře. Mám už i docela dobrý plán, jak to udělat. Jen kdyby mi pořád nestála v cestě ta hloupá flétna…

Lenčiny katastrofy – Všude plno králíků

Autorka: Alice Pantermüllerová
Ilustrovala: Daniela Kohlová

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-88213-01-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Lenčiny katastrofy – Všude plno králíků vydalo nakladatelství Bookmedia.

————————————————

Violka dostala štěňátko, malou jezevčici Nelinku, a společně si vedou deníček, který si můžete nyní přečíst. Dozvíte se, jaké radosti a starosti vás čekají, když si pořídíte čtyřnohého kamaráda, a co vše obnáší péče a starost o něj.

Chceš vědět, jaká úžasná dobrodružství a veselé příhody můžeš zažít, když k narozeninám dostaneš čtyřnohého kamaráda? A co všechno obnáší, když se o pejska musíš starat? To všechno se dočteš v deníčku malé jezevčice Nelinky a její paničky Violky. Je plný zábavných příběhů i každodenních starostí a radostí, které tě od narození psího miminka čekají.

Ukázka z knihy

Nelinka Denik steneteKaždý den, když jsem se vzbudilo, na nás čekala jedna miska s granulemi a druhá s mlíčkem. Hned jsme se do té dobroty pustili, až se nám dělaly boule za ušima. A jak jsme pravidelně baštili, tak jsme bez přestání rostli a rostli. Pak jednou přišel den, kdy si pro nás chodili naši noví páničkové. (str. 6)

Podívejte se na pokračování ukázky.

Nelinka – Deník štěněte

Povídání o pejskovi a holčičce
Autorka: Lenka Němcová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 135×190 mm
ISBN: 978-80-271-0536-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Nelinka – Deník štěněte vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Ema není jen obyčejné děvče. Nejenže se kamarádí s jednorožcem Keirou, který pochází z Říše snů, navíc je Vyvolená. Co to vlastně znamená? Ema musí udržovat svět lidí a říši snů v rovnováze a čeká na ni záludný úkol. Musí zachránit čarodějku Aislin, kterou unesly můry…

Ema už není obyčejná holčička, jak si o sobě vždycky myslela a jak by se mohlo na první pohled ostatním zdát. Nejen že má nádherného jednorožce, se kterým ji pojí pevné přátelství, navíc se při jejich posledním dobrodružství dozvěděla, že je Vyvolená. Říše snů, odkud jednorožec jménem Keira pochází, je úzce propojena se světem lidí a Ema má za úkol zajišťovat rovnováhu mezi těmito světy. Tentokrát noční můry unesly čarodějku Aislin a uvěznily ji doprostřed záhadného bludiště plného nástrah. Podaří se Emě s Keirou čarodějku zachránit?

Ukázka z knihy

Ema a jednorozec Zahadne bludisteEma se rozespale protáhla na posteli. Pak několikrát rychle zamrkala a rychle vstala. Okamžitě se hrnula ke skříni s oblečením.
Musí jednat!
Dneska v noci se jí nespalo vůbec tak dobře jako obyčejně. Od té doby, co Ema zjistila, že je Vyvolenou, a dobrodružství, které prožila naposledy, se pomalu stávalo minulostí, spala Ema velmi pokojně a zdály se jí samé pěkné věci. (str. 13)

Co se dělo dál, pokračuje zbytek ukázky.

Doporučujeme

Než se Ema musela vydat zachránit čarodějku Aislin, zažila již dvě velká dobrodružství:

zobrazit info o knize     zobrazit info o knize

Ema a jednorožec: Záhadné bludiště

Neobyčejný příběh o velkém kamarádství!
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Lenka Němcová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 135×190 mm
ISBN: 978-80-271-0534-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Ema a jednorožec: Záhadné bludiště vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Kromě dětské  tvorby se věnuje i historickým románům. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni! či Ema a jednorožec – Kouzelný roh.

————————————————

Šeherezáda je zpět a bude muset bojovat o svou lásku! Poté, co opustila královský palác a Chálida, zjišťuje, že už nemůže věřit ani svým blízkým a rodině. Navíc se její země ocitla na pokraji války a Šeherezáda musí najít způsob, jak překonat kletbu, zabránit smrti nevinných lidí a udržet si lásku…

Šeherezádin příběh pokračuje… Druhý díl série Pomsta & rozbřesk.
Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině… Má země se ocitla na pokraji války a kvůli temné kletbě jsem opustila královský palác i Chálida. Vrátila jsem se do bezpečí ke své rodině, ale brzy jsem zjistila, že už nemůžu věřit ani přátelům a že mě vězní lidé, které miluju. Dokáže najít Šeherezáda způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A zabránit tomu, aby umírali další nevinní?

Ukázka z knihy

Byl to jenom prsten.
A přitom pro ni znamenal tak moc.
Tolik, co mohla ztratit. Tolik, pro co bojovat.
Šeherezáda zvedla ruku do paprsku světla. Prsten z bledého zlata se dvakrát zablýskl, jako kdyby jí chtěl připomenout své dvojče, daleko za Písečným mořem.
Chálid.
Její myšlenky se zatoulaly do mramorového paláce v Rej. K Chálidovi. Doufala, že je se svým bratrancem nebo svým strýcem, šahrbánem.
Doufala, že není sám. Nechávala se unášet.
Uvažovala…
Proč nejsem s ním?
Pevně stiskla rty. (str. 15)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Růže & dýka

Autorka: Renée Ahdiehová
Přeložila:  Adéla Špínová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7544-371-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Růže & dýka vydalo nakladatelství CooBoo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy – Všude plno králíků

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2017

zobrazit info o knizeNelinka: Deník štěněte
Povídání o pejskovi a holčičce

Němcová, Lenka

Grada, 2017

zobrazit info o knizeEma a jednorožec: Záhadné bludiště
Neobyčejný příběh o velkém kamarádství!

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2017

zobrazit info o knizeRůže & dýka

Ahdiehová, Renée

CooBoo, 2017

Napsat komentář