Třetí případ Langa Reillyho

Gregg Loomis_Mise Sinaj
Lang Reilly, právník se smyslem pro záhady, má před sebou další zajímavý případ. Sleduje stopy vrahů dvou uznávaných vědců, které vedou až k biblické hoře Choréb.

Smrtící tajemství starověkého rukopisu střeží biblická hora Choréb… Dva vědci – jeden v Amsterdamu a druhý v Atlantě – jsou zavražděni. Zpočátku se zdá, že mezi nimi existuje jediná spojitost: Lang Reilly. Koneckonců oba muži pracovali pro jeho nadaci. Jenže když někdo po Langovi pro výstrahu vystřelí, jen podpoří jeho odhodlání dobrat se pravdy. Pátrání zavede Langa do Bruselu, Káhiry, Vídně, Tel Avivu… až k nebezpečnému tajemství pohřbenému hluboko v minulosti. Jak souvisejí vraždy vědců s nedávno objeveným starověkým rukopisem? Jaká odhalení obsahuje a kdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil jeho rozšifrování? Aniž by narušil již tak křehkou rovnováhu sil na Středním východě, musí Lang zůstat naživu dost dlouho, aby našel odpověď na záhadu, s níž si historikové nevědí rady už celá staletí.

Akce, napětí, dávná tajemství a řada šokujících zvratů. Protřepat, nemíchat!

Publisher’s Weekly

 

Mise Sinaj

Autor: Gregg Loomis
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-88096-94-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Mise Sinaj vydalo nakladatelství Mystery Press v edici Thrillery.

 

Ukázka z knihy

Nečekaný objev vyvolal u sira W. M. Flinderse Petrieho úžas, rozhodně ne však radost.
Expedici mu financovala Společnost pro výzkum Egypta a jejím úkolem bylo znovu prozkoumat a zmapovat důlní činnost starověkých Egypťanů na území mezi Suezským a Akabským zálivem. A jako tolik jiných badatelů před ním i on objevil něco úplně jiného, než co bylo předmětem jeho pátrání.
Třebaže se jednalo o horu Sínaj, ze které Mojžíš snesl desky Zákona, Petrie nečekal, že by zde našel něco zvláštního. Jelikož však ležela v oblasti, kterou měli probádat, vyškrábala se expedice s námahou po strmém srázu až na vrchol. Namísto hrbolatých balvanů z červeného pískovce, zakrslého křoví a škorpionů tam narazila na něco dočista nečekaného. (str. 7)

 

Gregg Loomis

Gregg Loomis, populární americký autor převážně konspiračních thrillerů, je občanským povoláním právník specializující se na obchodní spory. Živil se však také jako závodní automobilový jezdec a pilot komerčních letadel, přičemž procestoval Karibik i Evropu. Na literární scéně se prosadil románem Případ Pegasus. V něm se čtenářům poprvé představil Lang Reilly, právník s nevšedním talentem řešit nejrůznější záhady, který se nakonec stal hlavním hrdinou dnes již devíti knih (Akta Julián). Kromě nich má Loomis na kontě několik dalších románů a sbírek povídek. Za svou práci byl nominován na cenu Spisovatele roku zaštítěnou Georgijskou asociací spisovatelů (Georgia Writers Association). Gregg Loomis žije v rodné Atlantě s manželkou Suzanne, která je rovněž právničkou, a zlatým retrívrem Harrym. Mezi stáními u soudu pracuje na dalších knihách.

Informace byly čerpány z autorových oficiálních stránek.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMise Sinaj

Loomis, Gregg

Mystery Press, 2017

Napsat komentář