Napínavá genealogie

hluboky-hrob
Genealog Jefferson Tate se vrací na scénu. Tentokrát ho pátrání zavede do roku 1944, kdy se nejen Velká Británie nachází uprostřed druhého světového konfliktu. Podaří se mu zařídit znovushledání své klientky s její biologickou matkou? A jaká další tajemství odhalí za pomoci genealogických postupů?

Pouze muž připravený zemřít může vykopat hluboký hrob… Na moderní předměstí Washingtonu dorazí bez ohlášení a bez vysvětlení podivně zastaralý dětský kufřík. O týden později se americký genealog Jefferson Tayte ocitne v anglickém hotelovém pokoji tváří v tvář nabité zbrani. Při své nejnovější cestě do minulosti se Tayte ocitne ve válečném Leicestershiru v Anglii. Genealog doufal, že jednoduše zařídí znovushledání své klientky se skutečnou matkou, kterou nikdy nepoznala, neboť netušila, že je adoptovaná. Místo toho odhalí příběh mladé dívky a amerického vojáka z 82. výsadkové divize, utajené milostné aférky z válečné doby, která skončila více než tragicky…

Ukázka z knihy

Byl pátek odpoledne a Jefferson Tayte se nacházel s klientkou u ní doma ve Washingtonu DC, několik kilometrů od hlavního města a kousek od vlastního domova na druhém břehu řeky Potomac. Seděli naproti sobě na opačných stranách krbu, který zaháněl lednový chlad. Ten se Taytovi usadil v prstech na rukách i nohách, protože topení v jeho milovaném Fordu Thunderbird se rozhodlo vzít si během nejchladnějšího období za poslední léta dovolenou. Tenká bílá košile a volný hnědý plátěný oblek byly zcela nedostačující. (str. 9)

Hluboký hrob

Autor: Steve Robinson
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88096-35-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Hluboký hrob vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorovi

Steve Robinson se narodil v Kentu a nyní žije nedaleko Londýna. Jeho vášeň pro genealogii a psaní ho provází už od mládí, kdy se vydal po stopách dědečka z matčiny strany, o němž nic netušil. Zjistil, že to byl Američan sloužící během druhé světové války v Anglii. Několik let po válce se vrátil zpět do USA a zanechal za sebou rodinu, s níž se už nikdy více nekontaktoval. Robinson ho vysledoval do Los Angeles, kde odhalil, že se jeho dědeček narodil v Arkansasu, a postupně odkryl historii doposud neznámé větve vlastní rodiny. Inspirován těmito skutečnostmi, napsal thriller Stopy v krvi, první svazek ze zatím pětidílné série o genealogovi Jeffersonu Taytovi.

Zdroj informací: kniha Hluboký hrob


Mystery Pressmystery-press-logo je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje od dubna minulého roku, zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHluboký hrob
Genealogický thriller

Robinson, Steve

Mystery Press, 2016

Napsat komentář